İstanbul Doors Group, 'Yeni Kapılar' Açıyor - Son Dakika
Güncel

İstanbul Doors Group, 'Yeni Kapılar' Açıyor

İstanbul Doors Group, \'Yeni Kapılar\' Açıyor

İstanbul Doors Group, Doors Akademi ile mutfak alanında uzmanlaşmak isteyenlere 'yeni kapılar' açıyor.

21.11.2012 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Doors Group yeme içme ve eğlence sektörünün lider şirketi olarak yıllardır yarattığı konseptlere bir yenisini ekledi. Yeme içme sektörüne kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla Bomonti'de 3 bin m² alana kurulan Doors Akademi'de yılda bin 200 profesyonel öğrenci, 2 binin üzerinde amatör mutfak tutkunu ve 100'ün üzerinde kurumsal müşteriye eğitim verilecek. İstanbul Doors Group'un sektördeki 20 yılı ve yetiştirdiği sayısız elemandan gelen tecrübesini aktardığı Doors Akademi, sektörünün ihtiyacı olan uzmanlığı, uluslararası standartlarda eğitim ve yeniliklerle sağlayan lider kuruluş olmayı amaçlıyor.

Yeme içme sektörüne kalıcı ve yenilikçi projeler kazandıran ve çalışmalarının sonucunda değer yaratmayı ilke edinen İstanbul Doors Group sektöre değer katacak yeni bir projeye imza attı. Türkiye'de yiyecek ve içecek sektöründeki bireylerin ve kurumların yeterliliklerini geliştirmeye yönelik nitelikli eğitimler hedefleyen ve 2 yıllık bir çalışmanın ürünü olan Doors Akademi; ayrıca Türkiye'de ve dünyada, sektördeki yeni gelişmeleri öğrencilere aktararak, nitelikli ve gastronomi kültürü edinmiş profesyonelleri sektöre kazandırmayı amaçlıyor.

Yeme içme sektörüne kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla, Arçelik'in ana sponsorluğuyla hayata geçirilen Doors Akademi; profesyoneller ve amatörler için verdiği eğitimlerle Türkiye'de yiyecek ve içecek sektörünün ihtiyacı olan uzmanlığı, uluslararası standartlarda eğitim ve yeniliklerle sağlayan lider kuruluş olmayı amaçlıyor. Öztiryakiler, Doluca ve İlly'nin katkılarıyla eğitim hayatına başlayan ve Doors Group'un sektördeki 20 yılı ve çekirdekten yetiştirdiği sayısız elemanla kazandığı tecrübeyi artık Akademi'de yetiştirdiği uzmanlara aktaracak olan Doors Akademi, öğrencilerine eş zamanlı teori ve uygulama eğitimi sunan 'Dual' eğitim sistemi, MEB ve uluslararası geçerliliğe sahip IHK sertifikalı eğitim programlarıyla sunuyor.

Bomonti'de 3 bin m² alana kurulan Doors Akademi, yılda bin 200 profesyonel öğrenci, 2 binin üzerinde amatör mutfak tutkunu ve 100'ün üzerinde kurumsal müşteriye eğitim verecek. Tüm eğitimlerin alanında uzman eğitmenler tarafından verileceği Doors Akademi, Türkiye'de ulusal mesleki yeterlilik standartlarına (ISO 17024) uygun eğitim planları ile çalışan lider bir mesleki eğitim merkezi olma amacını taşıyor.

Doors Akademi'nin eğitim modellemesi sektördeki diğer eğitim kurumlarından farklı olarak yüzde 40 okul (yüzde 70 pratik ve yüzde 30 teori) yüzde 60 işyeri uygulaması şeklinde kurgulanıyor. "Dual" adı verilen ve sektörde ilk kez Doors Akademi'de uygulanacak bu sistem, eş zamanlı yürütülen teori ve uygulama ağırlıklı eğitimlerle öğrencilere gözlem ve karşılaştırma avantajı sağlıyor. Eğitim müfredatı sektörün deneyimli uzmanları ve Almanya'nın önemli eğitim kuruluşları VESBE e.V. ve Jobsystems GmbH tarafından geliştirilen Doors Akademi öğrencilerine; İstanbul Doors Group'a ait 40'a yakın butik ve zincir işletmede uygulama eğitimleri vererek sürecin parçası olma imkanı sağlıyor. Eğitim programını başarıyla tamamlayan öğrenciler MEB onaylı başarı sertifikası ve uluslararası geçerliliğe sahip IHK sertifikası almaya hak kazanıyor.

Türkiye'de ilk kez IHK sertifikası Doors Akademi'de

Mutfakta uzmanlaşmak ve profesyonel kariyerini bu alanda sürdürmek isteyenlere uluslararası geçerliğe sahip IHK (Industrie-und Handelskammer) sertifikasıyla dünya mutfaklarının kapılarını açan Doors Akademi, Dual eğitim metoduyla (eş zamanlı teorik ve pratik eğitim) 120 ülkede meslek eğitimini destekleyen kısa dönem projeleri bulunan IHK ile ortak bir çalışmaya giriyor. Doors Akademi aynı zamanda Alman Sanayi ve Ticaret Odası'na bağlı, Almanya'da mesleki yeterlilik konusunda sınav ile belgelendirme yapan tek yasal kuruluş IHK'nın Almanya dışında uzun dönemli belgelendirme imkanı tanıdığı ilk ve tek meslek eğitim kurumu olacak.

Doors Akademi'de ilk etapta üç ana dalda verilecek olan profesyonel eğitim programları teori, mutfak ve uygulama eğitimi olarak üç bölümden oluşan profesyonel eğitim programları pişirme sanatının tüm inceliklerini öğretecek. Profesyonel aşçılık, profesyonel pasta ve ekmekçilik, servis elemanı eğitimi dallarında mutfak profesyonelleri yetiştirecek Doors Akademi, uluslararası temel teknikler ile beceri geliştirmeye ve damak tadı kavramını yerleştirmeye yönelik kapsamlı eğitim alan öğrencilere, uygulama eğitimlerinde zamana karşı hız ve ekip çalışması gibi konularda da pratik yapma imkanı da sunuyor.

Amatörler için farklı mutfakları deneyimleme fırsatı

İstanbul Doors Group'a ait restoranlarda görev yapan dünyaca başarılı yerli ve yabancı şefler eğitimlere konuk şef olarak katılacağı profesyonel meslek eğitim programlarının yanı sıra başlangıç ve ileri seviyedeki meraklı mutfak tutkunlarına gündüz, akşam ve hafta sonu programları sunan Doors Akademi, farklı konularda kendini geliştirmek isteyenlere alanında uzman isimlerle Doors Akademi'de farklı mutfakları deneyimleme imkanı da sunuyor.

Doors Akademi'de Arçelik'in ana sponsorluğunda verilecek amatör eğitimler; İtalyan Mutfağı, Yerel Türk Mutfağı, Uzakdoğu Mutfağı, Ortadoğu Mutfağı, Diyet Menüleri ve Sağlıklı Beslenme Eğitimleri, Ekmek Eğitimleri, Pasta ve Çikolata Kursları, Parti ve Davet Menüleri, Kişi ve Gruplara Özel Yemek Eğitimleri, Amatör Bar Eğitimleri, Yemek - Şarap Workshopları ve Yarının Büyüklerine Eğitimler konu başlıklarında meraklıları ile buluşacak. Profesyonel aşçılık ve profesyonel pasta ve ekmekçilik kurslarının 24, servis elemanı eğitimleri ise 14 hafta sürüyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstanbul Doors Group, 'Yeni Kapılar' Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement