İstanbul- Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi'nde Noel Ayini - Son Dakika
Güncel

İstanbul- Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi'nde Noel Ayini

Fatih'teki Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi'nde noel ayini düzenlendi.

25.12.2018 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatih'teki Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi'nde noel ayini düzenlendi. Aya Yorgi Kilisesi'nde sabah erken saatlerde başlayan ayini Patrik Bartholomeos yönetti.

Noel ayini İstanbul Fatih'te bulunan Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi'nin bahçesindeki Aya Yorgi Kilisesi'nde başladı. Sabah 09.00'da başlayan ayin nedeniyle Yunanistan ve diğer Avrupa ülkelerinden de çok sayıda kişinin kiliseye geldiği görüldü. Ayin için gelenler kilisenin girişinde bulunan alanda mum yakıp dua etti. Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos'un gelmesiyle birlikte tören başladı. Ayinde İncil'den bölümler okundu, ilahiler söylendi ve dualar edildi.

Noel, Hz. İsa'nın doğumunun kutlandığı Hristiyan bayramı. Noel, 'Doğuş Bayramı' ve 'Kutsal Doğuş' olarak da biliniyor. Noel, Hristiyanların çoğu tarafından 25 Aralık tarihinde kutlanıyor. 24 Aralık'ta Noel arifesiyle başlayan kutlamalar, bazı ülkelerde 26 Aralık akşamına kadar devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul- Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi'nde Noel Ayini - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement