İstanbul Gelişim Üniversitesi UBF Halkla İlişkiler ve Reklamcılık öğrencileri "Geleceğe Enerjin Kalsın" diyor! - Son Dakika
Eğitim

İstanbul Gelişim Üniversitesi UBF Halkla İlişkiler ve Reklamcılık öğrencileri "Geleceğe Enerjin Kalsın" diyor!

İstanbul Gelişim Üniversitesi UBF Halkla İlişkiler ve Reklamcılık öğrencileri "Geleceğe Enerjin Kalsın" diyor!

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü son sınıf öğrencileri tarafından "Geleceğe Enerjin Kalsın" projesi kapsamında,25 Mayıs 2023 tarihinde online seminer gerçekleştirildi.

30.05.2023 15:09  Güncelleme: 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seminer Yapı- Deprem Mühendisleri Platformu(YDMP) mühendislerinden Yük.İnş.Müh. Kubilay Savaşyeri ve İnş.Müh.Yavuz Selim Ustaoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. "Geleceğe Enerjin Kalsın" mottosuyla yürütülen seminer İstanbul Gelişim Üniversitesi UBF Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölüm başkanı Doç.Dr.Emel Tozlu Öztay yönetiminde ve A.Samet Koçar moderatörlüğünde 25 Mayıs Salı 2023 14.00-15.00 aralığında yapıldı.

Ülkemizde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilimizi etkileyen depremde yaşadığımız sorunlar göz önünde bulundurularak, olası bir İstanbul depreminde enerjiyle ilgili alınabilecek önlemler vurgulandı.

"ÇABUK UNUTULMAMALI"

Düzenlenen online seminerde İnşaat Mühendisi Yavuz Selim Ustaoğlu "99 depreminden sonraki dönemlerde okullarda deprem tatbikatları, bilgilendirmeler gibi bilinçlendirici çalışmalar yapılıyordu. Şu ana baktığımızda ise bunların hiçbirini göremiyoruz çünkü unutuldu. Bazı şeyler çabuk unutulmamalı." dedi. Daha sonrasında ise Yüksek İnşaat Mühendisi Kubilay Savaşyeri "Bu tarz eğitimler ilkokuldan itibaren verilmeli." diye ekledi.

"YÜKSEK İNŞAAT MÜHENDİSLERİNİN DEĞERİ ÜLKEMİZDE ARTIK BİLİNMELİ!"

Yurt dışında birçok büyük inşaat projesinde Türk mühendis imzası bulunurken, Türk mühendislere bu kadar rağbet varken, ülkemizde Yüksek İnşaat Mühendislerinin değeri bilinmiyor. 11 ilimizi etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremden sonra insanları bilinçlendirmek için yapılan televizyon programlarında İnşaat Mühendisi ve Yüksek İnşaat Mühendisine yeteri kadar konuşma fırsatı verilmedi. "Deprem öldürmez yanlış yapılar insanı öldürür" sloganının artık Yurt sathında herkes tarafından bilinmesi, medyanın bu konuda doğru yönlendirmeler yapması çok mühimdir.

Son Dakika Eğitim İstanbul Gelişim Üniversitesi UBF Halkla İlişkiler ve Reklamcılık öğrencileri 'Geleceğe Enerjin Kalsın' diyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.

  • Elazığ'da Lise Müdürü Taciz İddiasıyla Tutuklandı
    21:26 Elazığ'da Lise Müdürü Taciz İddiasıyla Tutuklandı

    Elazığ'da bir lisede 9 kız öğrenci, okul müdürü tarafından taciz edildikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Müdür hakkında çıkarılan yakalama kararı sonrasında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi: Hatay'da depreme dirençli kentler oluşturulmalı
    20:49 İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi: Hatay'da depreme dirençli kentler oluşturulmalı

    İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hatay'da birden fazla deprem kaynağının bulunduğunu belirterek, depreme dirençli kentler oluşturulması gerektiğini söyledi. Görür, kentin depreme dirençli ve hazır hale getirilmesi için mikro bölgelemeyle, fay analizi, risk analizi ve risk azaltma çalışmaları yapılması gerektiğini vurguladı.

  • Milli Eğitim Bakanlığı, görevde yükselme atama sonuçlarını duyurdu
    20:17 Milli Eğitim Bakanlığı, görevde yükselme atama sonuçlarını duyurdu

    Milli Eğitim Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında boş bulunan memur, sayman, şef ve il-ilçe milli eğitim müdürlükleri şube müdürü kadrolarına görevde yükselme yoluyla atamaların sonuçlarını Personel Genel Müdürlüğü'nün internet adresinde yayımladı.

  • Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi
    19:04 Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi

    Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'nda, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin atıklardan yaptığı ürünler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü standında sergilendi. Karnavalın ana teması olan karbon ayak iziyle ilgili bilinçlendirme yapılırken, öğrencilerin geri dönüşüm bilincini ve doğa sevgisini aşıladığı belirtildi.

  • Başkentte MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Düzenlendi
    18:44 Başkentte MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Düzenlendi

    Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, Çankaya Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Yarışmaya 25 takım katıldı ve Subayevleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Balgat Aliye Yahşi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Esertepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışmaya katılan öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti ve bu tür yarışmaların öğrencilerin meslek seçiminde önemli bir rol oynadığını vurguladı.

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.

  • İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen Alaçatı Ot Festivali korteji renkli görüntülere sahne oldu
    17:04 İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen Alaçatı Ot Festivali korteji renkli görüntülere sahne oldu

    İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen 13. Alaçatı Ot Festivali kapsamında yapılan korteje çok sayıda kişi katıldı. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli'nin de katıldığı yürüyüşte yöresel kıyafet giyen vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Festival kapsamında müzik ve dans eşliğinde yürüyüş yapılan stantlar ziyaret edildi ve yöreye özgü otlar ve yemekler denendi. Festivalin sonuna kadar 1 milyonun üzerinde ziyaretçi bekleniyor.


Advertisement