İstanbul "Güzel Akıllar"a Hoşgeldin Diyor! - Son Dakika
Teknoloji

İstanbul "Güzel Akıllar"a Hoşgeldin Diyor!

İstanbul "Güzel Akıllar"a Hoşgeldin Diyor!

İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü 22 - 26 Temmuz tarihleri arasında GAMES 2012'ye ev sahipliği yapıyor.

20.07.2012 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

OYUN TEORİSİ DÜNYA KONGRESİ 2012

DÜNYACA ÜNLÜ MATEMATİKÇİ JOHN NASH VE NOBEL ÖDÜLLÜ ERIC MASKIN, REINHARD SELTEN VE ROGER MYERSON BİLGİ'YE GELİYOR!

Dünyaca ünlü matematikçi ve Nobel Ödüllü John Nash'in katılacağı kongreye Eric Maskin, Reinhard Selten ve Roger Myerson'ın da aralarında bulunduğu Nobel ödülü sahibi bilim insanları ile çok sayıda matematikçi ve seçkin araştırmacı katılıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Temmuz ayında dünyaca ünlü matematikçi John Nash'in de aralarında bulunduğu çok sayıda Nobel ödüllü matematikçi, ekonomist ve araştırmacıyı Santral Kampüsü'nde buluşturuyor.

1994 Nobel Ekonomi Ödülü sahibi John Nash, 1994 Nobel Ekonomi Ödülü sahibi Reinhard Selten, 2007 Nobel Ekonomi Ödülü sahibi Eric Maskin ve 2007 Nobel Ekonomi Ödülü sahibi Roger Myerson başta olmak üzere uluslararası arenadan önemli isimleri buluşturan kongrede 550'ye yakın sunum ve Nobel Paneli başta olmak üzere genel katılımlı çok sayıda oturum yapılacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi çok sayıda başarılı üniversiteyi geride bırakarak Oyun Teorisi Cemiyeti tarafından her dört yılda bir düzenlenen bu bilimsel buluşmaya ev sahipliği yapma hakkı kazandı. Dünyadan 1000, Türkiye'den 100 civarında bilim insanının katılımının beklendiği kongre, Ekonomi ve Uygulamalı Matematik dallarında çalışan en prestijli bilim adamlarının biraraya geldiği bilimsel bir toplantı olma özelliğini taşıyor.

Genel ve yarı katılımlı oturumların ardından tüm Nobel ödüllü katılımcıların katıldığı Nobel Paneli ile tamamlanacak olan kongre, bilimsel programıyla da bu alanda gerçekleşen en üst düzey akademik etkinlik.

Kongre kapsamında İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri de özel bir oturumda Nobel Ekonomi Ödüllü bilimadamlarıyla biraraya gelecek, yüzyüze sorularını aktarma şansı bulacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Remzi Sanver konuya ilişkin yaptığı açıklamada : "Uluslararası akademik camiada büyük saygınlığı olan bu kongre 4 yılda bir yapılıyor. En son Northwestern Üniversitesi'nde gerçekleştirilmişti. Matematik ve iktisat alanının zirvesine bu yıl Bilgi Üniversitesi'nin seçilmiş olması bizim için ayrı bir gurur. Bu alanda şimdiye dek 7-8 tane Nobel ödülü verildi ve bunlardan 4'ü de bu kongre için İstanbul'a geliyor." dedi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, uluslararası akademik camiada büyük saygınlığı olan bu kongrenin, bilimsel bilgi üretimini, mümkün olduğunca çok akademisyen ve öğrenci ile paylaşarak ülkemizdeki bilim geleneğine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Teknoloji İstanbul 'Güzel Akıllar'a Hoşgeldin Diyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement