İstanbul İmam Hatip Liseleri 1. Bilim, Sanat ve Kültür Günleri" Başladı - Son Dakika
Güncel

İstanbul İmam Hatip Liseleri 1. Bilim, Sanat ve Kültür Günleri" Başladı

"İstanbul İmam Hatip Liseleri 1. Bilim, Sanat ve Kültür Günleri", Üsküdar'daki Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı.

01.06.2015 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"İstanbul İmam Hatip Liseleri 1. Bilim, Sanat ve Kültür Günleri", Üsküdar'daki Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı.

İstanbul Vali Yardımcısı Osman Günaydın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ensar Vakfı, ÖNDER, İlim Yayma Cemiyeti, İlim Yayma Vakfı ile Türkiye Gençlik ve Egitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) işbirliğinde düzenlenen etkinliğin açılışında, imam hatiplilere olan ihtiyacın her geçen gün daha fazla anlaşıldığını söyledi.

Genç nesilleri emanet edebilecekleri kurumların başında imam hatiplerin geldiğini belirten Günaydın, "Eğitim sisteminin bütün kuruluşları, üniversiteler değerlidir. Fakat imam hatip okullarının da bu yapı içerisinde son derece seçkin ve mümtaz bir yeri vardır. Devletimiz, imkanları ölçüsünde bugünlerde sizlere her zamankinden daha fazla destek vermek için imkanlarını sonuna kadar zorlayarak kullanmaktadır" diye konuştu.

Günaydın, gençlerin yükünün ağır olduğunu dile getirdi. Bu nesillerin gözünün arkada kalmaması için gençleri iyi yetiştirmek zorunda olduğunu vurgulayan Günaydın, şunları kaydetti:

"Bu yıl düzenlenen bilim, sanat ve kültür etkinliği ilk oluyor. Her zaman ilkler zordur ama elbette bu kıvılcım bir çakıldıktan sonar dalga dalga Anadolu'ya yayılacak, kendisini hissettirecektir. Sizleri yetiştiren vefakar ailelerinize, devletimizin her zaman yanında olan sivil toplum kuruluşlarımıza, bu alana kendisini adamış, hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan kuruluşlarımızın temsilcilerine teşekkür ediyorum."

"Bir İmam hatipli nasıl olur herkes bilsin"

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Abdülhalik Baş da imam hatipli öğrencilerin bu çalışmaları çevresindeki insanlara anlatmasını isteyerek, "Bir imam hatipli nasıl olur, herkes bilsin. Nereden geldiğinizi, ne durumda olduğunuzu unutmadan, bir zamanlar belki sizler daha yoktunuz, imam hatiplilere 'yarasa' diyenlerin zamanından, bugün bir milyona yakın öğrencimizle dimdik ayaktayız. Ne mutlu sizlere" değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise bu çalışmanın okul müdürlüklerinden velilere, okul aile birliklerine kadar birçok kişinin katkısıyla hazırlandığını bildirerek, bu faaliyetlerin daha görünür olması ve yapılan çalışmaların ödüllendirilmesini amaçladıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Günaydın ve beraberindekiler kurdeleyi keserek etkinliği başlattı.

Etkinliğin açılışında, Üsküdar Ali Fuat Başgil İmam Hatip Orta Okulu öğrencilerinin halk oyunları ve Başakşehir TOKİ Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin mehter gösterisi ilgiyle izlendi.

Zeytinburnu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı el yazması Kuran-ı Kerimler de ilgi odağı oldu.

İstanbul İmam Hatip Liseleri 1. Bilim, Sanat ve Kültür Günleri kapsamında afiş, bilim ve teknoloji, dergi, ebru, fotoğraf, Hüsn-i Hat, karikatür, kısa film, resim ve tezhip kategorilerinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren ve stantlarda sergilenen eserler yarın akşama kadar görülebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul İmam Hatip Liseleri 1. Bilim, Sanat ve Kültür Günleri' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement