İstanbul İnsan Kaynakları Forumu devam ediyor - Son Dakika
Güncel

İstanbul İnsan Kaynakları Forumu devam ediyor

İstanbul İnsan Kaynakları Forumu devam ediyor

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nce "Yeni Yüzyılın Yetenek Merkezi" (Talent hub of the new century) teması ile düzenlenen İstanbul İnsan Kaynakları Forumu (İstanbul HR Forum), 2. gününde çalıştay ve oturumlarla sürüyor.

06.12.2022 15:52  Güncelleme: 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nce "Yeni Yüzyılın Yetenek Merkezi" (Talent hub of the new century) teması ile düzenlenen İstanbul İnsan Kaynakları Forumu (İstanbul HR Forum), 2. gününde çalıştay ve oturumlarla sürüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen forum kapsamında moderatörlüğünü TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin'in yaptığı "Yeteneğe Yatırım" başlıklı panelde, dünyanın teknolojiyle yeni bir yere gittiğini anlattı.

Büyükşehir Belediyesi olarak Kocaeli'ndeki bütün okullarda robotik kodlama sınıfları oluşturmaya başladıklarını anlatan Büyükakın, söz konusu sınıfların yakın zamanda kentteki bütün okullarda olacağını, çocukların burada kodlama öğrenebileceğini ifade etti.

Robotik kodlamayı "geleceğin mesleği" olarak tanımlayan Büyükakın, " Türkiye'nin sanayi başkenti" Kocaeli'nin "bilişimin başkenti" olma yönünde de hızla ilerlediğini dile getirdi.

Bu alanda staj programlarını önemsediklerini belirten Büyükakın, "2021-2022 yıllarında 860 üniversite öğrencisine kurumumuzda staj yapmaları için davet gönderdik. Bunların 267'si belediyemiz bünyesinde staj yapmayı kabul etti. Bunun haricinde bizzat kendileri davet edilmeden başvuran 164 öğrenciyle birlikte toplam 431 staj gerçekleştirildi ve büyükşehir belediyeleri arasında en çok staj yaptıran belediye olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden takdir ödüllerini almış olduk." diye konuştu.

İnsan kaynağının strateji ve bütünsel bir bakış açısıyla değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Büyükakın, şunları kaydetti:

"Bir oyun stratejiniz yoksa, bütünsel bir bakışınız yoksa tek başına insan kaynağına yatırım yapmanın bir anlamı yoktur. İnsan kaynağı yetişmemiş ülkelerin rekabet etme şansı yoktur. Dolayısıyla insan kaynaklarının vazgeçilmez bir alan olduğu, oraya yatırım yapılması ve uzun vadeli bir yaklaşım gösterilmesi gerektiği akıldan hiç çıkartılmadan ve bütünsel stratejinin hiç unutulmadan bunun yürütülmesi gerektiğini, ulusal ve yerel düzeyde doğru ölçeklendirmeyle birlikte hareket edilmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyorum."

"Bursa tarihi boyunca göçlerle şekillenen bir şehir olmuştur"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Marka Şehirler İçin Yerel Yönetimler Çalıştayı'nda kentin insan kaynağı açısından bereketli bir şehir olduğunu dile getirdi.

Tarihi mirası yoğun şehirlerin hikayelerinin yüzlerce, binlerce yıl ötesine dayandığını aktaran Aktaş, Bursa'nın 8 bin 500 yıllık mazisi bulunduğunu hatırlattı.

Müslümanların ilk kez Abbasiler, Türklerin ise ilk kez Selçuklular döneminde Bursa bölgesine geldiğini anlatan Aktaş, Osmanlı'da 1450'li yıllara kadar önemli eserlerin birçoğunun Bursa'da hayat bulduğunu ifade etti.

Bursa'nın farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptığını anımsatan Aktaş, şöyle konuştu:

"Bursa tarihi boyunca göçlerle şekillenen bir şehir olmuştur. Göç önemlidir. Doğru yönetilirse her zaman şehri geliştirir. Göçle alakalı korumacı mantık vardır, karşı gelme gibi. Ben asla buna katılmıyorum ama doğru yönetilmesi gerektiğini de bir kez daha ifade etmek istiyorum. Yani Bursa kendisine gelen herkese kucak açmış, tabii ki şehrimiz de bir göçmen şehri oldu. Özellikle Balkan göçleri başta olmak üzere, devamında Kafkas göçleri ama Anadolu'nun her şehrinden, 80 ilinden de göç almış bir şehirdir."

Forum bugün akşam saatlerinde yapılacak toplantı ile sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul İnsan Kaynakları Forumu devam ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement