İstanbul Jewelry Show" Açıldı - Son Dakika
Güncel

İstanbul Jewelry Show" Açıldı

Türk Ekonomi Bankası (TEB) sponsorluğunda UBM Rotaforte tarafından gerçekleştirilen mücevher sektörünün dünyadaki 5. büyük fuarı "İstanbul Jewelry Show", kapılarını ziyaretçilere açtı.

10.03.2016 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Ekonomi Bankası (TEB) sponsorluğunda UBM Rotaforte tarafından gerçekleştirilen mücevher sektörünün dünyadaki 5. büyük fuarı "İstanbul Jewelry Show", kapılarını ziyaretçilere açtı.

CNR Expo'da düzenlenen "İstanbul Jewelry Show"da gram altından tasarlanan 157 kilogram ağırlındaki "Mısır Piramitleri", 1 milyon lira değerinde 20 karatlık tektaş yüzük, Topkapı Sarayı'ndaki bir hançerden esinlenerek tasarlanan hançer gibi değerli maden ve taşlarla süslü bir çok ürün bulunuyor.

Fuara ilişkin bilgi veren UBM Rotaforte Murahhas Azası Şermin Cengiz, etkinlikte 1.250 yerli ve yabancı firmanın bulunduğunu belirterek, fuar için beklentilerinin yüksek ve otellerin katılımcılarla dolu olduğunu kaydetti.

Cengiz, ziyaretçi açısından son 4-5 senedir birinci sıradaki ülkenin İran olduğunu ifade ederek, "Rusya'da mevcut şartlardan dolayı bir düşüşümüz var ama bekleniyordu. Arap dünyasından en ufak azalma yok. Uzak Doğu'dan çok büyük alıcılar getirildi. Bir kişinin, yaklaşık 3 bin dükkanı olan alıcı grubu burada. Senelerdir ziyaretçi açısından bazen Rusya öne geçer bazen de İran ama otel rezervasyonlarına baktığımızda Rusya şu anda ilk 10'da bile değil. Maalesef Rusya'yı kaybettik" diye konuştu.

Fuarın güvenliği

Fuarın güvenliğine ilişkin bir soruyu ise Cengiz, "Mücevher fuarının güvenliği diğer fuarlara benzemez. Fuar alanında hem sivil polisler hem de özel güvenlik bulunuyor. Kamera sistemleri, ürünlerin tonlarca ağırlığındaki kasalarda gecelemesi bu fuarın normal hali. Son aylarda dışarıdaki tatsız olaylar nedeniyle güvenlikçi sayıları geçen seneye göre artırıldı. Katılımcılar fuara yaka kartı ve kimlik kontrolüyle alınıyor" şeklinde cevapladı.

Nadir Döviz Yurtdışı Satış Sorumlusu Kaan Gözüm, fuarın bütün sektör açısından yararlı geçmesini temenni ederek, "Her sene fuara farklı temayla katılıyoruz. Bu sene Mısır Piramitleri'ni seçtik. Bu piramitler 45 günde 157 kilogram altından yapıldı. Fuar sonrasında piramitler eritilerek, Türkiye'deki sistemin içine konulacak" dedi.

Zen Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Emil Güzeliş ise fuar için özel tasarım tektaş yaptıklarını aktararak, "Bu tektaşın ortasında 20 karatlık prenses taş bulunuyor, etrafında sarı renkli taşlar bulunuyor. Bu yüzüğün değeri 1 milyon liradır. Fuar sonuna kadar bu yüzüğe çok talip çıkar" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de eski pırlantaların ekonomiye kazandırılması için bir kampanya oluşturduklarını dile getiren Güzeliş, "Proje 2 hafta önce başladı, talep çok iyi. 'Eski pırlantalarınızı, altınlarınızı getirin, biz onları en iyi fiyata alalım, karşılığında Zen pırlanta verelim' diyoruz. Sektöre bu şekilde bir can getirdik. Aldığımız pırlantaları yeni montürlerin üzerine koyabiliyoruz " değerlendirmesinde bulundu.

Baget-İş Kuyumculuk Sahibi Aret Kostanoğlu da Topkapı Sarayı'ndaki bir hançerden esinlenerek tasarım yaptıklarını belirterek, "Bu hançerde yaklaşık 160 karata yakın yakut, 30-35 karat pırlanta ve elmas, 24 ayar altın, kakma işçiliği, mine çalışması bulunuyor" diye konuştu.

Yeniçeri takı serisi

İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) Genel Müdür Yardımcısı Sevda İren ise İAR olarak Türkiye'yi Yeniçeri takı serisi ile tanıştırdıklarını söyleyerek, "Altın fiyatları çok yükseldi. Düğün dernek dönemi geldi. Vatandaşlarımız altın hediye ederken düşünüyor. Herkes cebindeki parasına göre altın alıp hediye edebilsin diye bu seriyi tasarladık. Daha hafif ve daha ucuz. Bunlardan en önemlisi de kadınlar için zarif ve takılabilir olmasıdır" dedi.

Fuarda yer alan Atasay Mücevherat da kadın ve erkeklere yönelik, içinde kişiye özel video görsel barındıran kolye ve kartvizit tanımlı akıllı teknoloji ürünü kol düğmelerini tanıttı.

UBM Rotaforte üst düzey yönetimi, Mücevher İhracatçıları Birliği yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla mehteran eşliğinde kurdele kesimiyle açılan "İstanbul Jewelry Show", 13 Mart Pazar günü sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Jewelry Show' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement