İstanbul: Lise Öğrencileri Dünya Kupası Maçlarını Dev Ekranda İzlemek İçin Yeni Bir Sistem İcat Etti - Son Dakika
Güncel

İstanbul: Lise Öğrencileri Dünya Kupası Maçlarını Dev Ekranda İzlemek İçin Yeni Bir Sistem İcat Etti

Taksim Ticaret Lisesi öğrencileri, Haziran ayında Almanya'da başlayacak olan Dünya Kupası maçlarını dev ekranda izleyebilmek için yeni bir sistem icat etti. "Şiddet yerine icat" diyen öğrenciler, Samsun'da okul yolunda öldürülen 2 lise öğrencisini de, fotoğraflarını dev ekrana yansıtarak andı.

30.05.2006 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taksim Ticaret Lisesi öğrencileri, Haziran ayında Almanya'da başlayacak olan Dünya Kupası maçlarını dev ekranda izleyebilmek için yeni bir sistem icat etti. "Şiddet yerine icat" diyen öğrenciler, Samsun'da okul yolunda öldürülen 2 lise öğrencisini de, fotoğraflarını dev ekrana yansıtarak andı.

Almanya'da oynanacak Dünya Kupası maçlarını dev ekranda izlemek isteyen Taksim Ticaret Lisesi öğrencileri, maddi imkansızlıklar nedeniyle çözümü kendileri buldu. Bilgisayar öğretmeni Osman Demirci'nin de desteğiyle yola çıkan öğrenciler, "Büyüteç" adını verdikleri icatla, 200 ekranda görüntü izleme şansına sahip oldu. 37 ekran televizyonun içerisine bir mercek yerleştiren öğrenciler, kurdukları sistem sayesinde görüntüleri duvara yansıtarak 200 ekranda görüntü izlemeyi başardı. Sistemi evlerinde kullanacak olan öğrenciler, işi ticarete de döktü. Öğrenciler, her 37 ekran televizyona uygulanabilen sistemi 50 YTL karşılığında satışa sunarak, okulun giderlerini karşılamaya başladı.

Son günlerde okullarda yaşanan şiddet olaylarına dikkat çeken öğrenciler, şiddet yerine bu tür icatlarla uğraşarak kendilerini geliştirdiklerini ifade etti. Öğrenciler, "Biz Dünya Kupası'nı dev ekranda izlemek istiyorduk fakat imkanımız yoktu. Bilgisayar öğretmenimiz bize bir kaç fikir verdi. Biz de bu fikirleri geliştirdik. Bir sistem icat ettik. Büyüteç adını verdiğimiz icatla, artık maçları dev ekranda izleyebileceğiz" dedi. Bir kız öğrenci, "Arkadaşlarımız böyle bir icat buldu. Biz bu tür icatlarla şiddetten uzak duruyoruz. Şiddet yerine bu tür uğraşlarla kendi enerjimizi açığa çıkarıyoruz. Samsun'da 2 öğrencinin okul yolunda öldürülmesi bizi derinden üzdü. Bu icatla, hiç bir zaman şiddet içeren film veya dizileri izlemeyeceğiz" diye konuştu.

Samsun'da öldürülen lise öğrencileri Cihan Semizoğlu ve Ahmet Genç'in fotoğraflarını dev ekrana yansıtan öğrenciler, olaydan duydukları üzüntüyü dile getirdi. Semizoğlu ve Genç'i anan Taksim Ticaret Lisesi öğrencileri, 'silahları bırakın' çağırısında bulundu. Öğrenciler, "Küçükten büyüğe, herkekin silahlarını bırakmasını istiyoruz. Şiddetten, ancak bu şekilde uzak durulur. Samsun'daki olay bizi çok etkiledi" ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Aytekin Çınar, "Öğrenci merkezli bir eğitim yapmak için uğraşıyoruz. Bu icattan da yola çıkarak, öğrencilerimize kendilerini ifade edebilecek alanlar oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

Bilgisayar öğretmeni Osman Demirci ise, "Bir futbol müsabakası izleme fikrinden çıkan bu icat sayesinde öğrencilerimiz kendilerini geliştirdi. İlk önce evlerinde izleme fikri, daha sonra satılıp bunun gelirinin okula bağışlanması fikrine dönüştü. Bu şekilde de okul giderlerini karşılıyoruz. Bu tür icatlar, çocukları mutlaka şiddetten uzak tutacaktır. Biz okulumuzda bunu başarıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul: Lise Öğrencileri Dünya Kupası Maçlarını Dev Ekranda İzlemek İçin Yeni Bir Sistem İcat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement