İstanbul Merkezli 11 İlde Otomobil Dolandırıcılığı Operasyonu - Son Dakika
Güncel

İstanbul Merkezli 11 İlde Otomobil Dolandırıcılığı Operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 aylık teknik ve fiziki takip sonucunda 73 kişilik şebekeyi İstanbul merkezli 11 ilde düzenlediği operasyonla çökertti.

11.02.2019 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 aylık teknik ve fiziki takip sonucunda 73 kişilik şebekeyi İstanbul merkezli 11 ilde düzenlediği operasyonla çökertti.

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, ağır hasarlı olan ancak trafik sigorta kayıtlarına yansımayan araçları düşük fiyata alarak, bunlara suç örgütü üyelerine çeşitli finans kuruluşlarından usulsüz kredi kullandırıp kasko ve poliçe yaptırıldığı, daha sonra araçlara çalıntı müracaatında bulunarak suç uydurup kredi kuruluşlarını ve sigorta şirketlerinin dolandırıldığı iddiası üzerine çalışma başlattı.

OPERASYONDA 68 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI.

6 aylık teknik ve fiziki takibin ardından kimlikleri belirlenen suç örgütü elebaşı İ.B. ile 72 kişinin  yakalanması için İstanbul'da Esenyurt, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Avcılar, Başakşehir, Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy, Bahçelievler, Zeytinburnu, Güngören,

Şişli, Beykoz, Sancaktepe ve Ümraniye ile Adana, Ankara, Bursa, Çanakkale, Edirne, Giresun, Tekirdağ, Samsun, Trabzon ve Tokat'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonda 68 kişi gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan bir kişinin cezaevinde olduğu tespit edildi. Diğer şüphelileri yakalama çalışmaları devam ediyor.

50 KİŞİ ADLİYEYE SEVKEDİLDİ

Şebekenin  piyasadan ucuz fiyata aldıkları 36 ağır hasarlı araç için çalıntı başvurusunda bulundukları, bu yöntemle kredi kuruluşlarını ve sigorta şirketlerini 10 milyon lira dolandırdıkları tespit edildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 18'i emniyetteki işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 50 kişi ise "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve üye olma", "nitelikli dolandırıcılık" ve "suç uydurma" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Görüntü dökümü:

----------------------

-Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul Merkezli 11 İlde Otomobil Dolandırıcılığı Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement