İstanbul Merkezli 8 İlde Düzenlenen Siber Dolandırıcılık Operasyonu Kamerada - Son Dakika
Güncel

İstanbul Merkezli 8 İlde Düzenlenen Siber Dolandırıcılık Operasyonu Kamerada

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 20 Kasım'da İstanbul merkezli 8 ilde düzenlediği 37 kişinin tutuklandığı siber dolandırıcılık operasyonu polis kameraları tarafından görüntülendi.

05.12.2018 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 20 Kasım'da İstanbul merkezli 8 ilde düzenlediği 37 kişinin tutuklandığı siber dolandırıcılık operasyonu polis kameraları tarafından görüntülendi. Şüphelilerin dolandırıcılıktan ilk incelemelere göre 1 milyon liralık vurgun yaptığı belirlendi.

OPERASYONLAR KAMERADA

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Özel Harekat polislerinin desteğiyle çeşitli adreslere düzenlediği baskınlar polis kameraları tarafından görüntülendi. Polis ekipleri adreslerde yaptığı aramalarda 5 tablet, 54 cep telefonu, 49 sim kart, 5 sabit disk, 5 flash bellek, 16 hafıza kartı ile çok sayıda basılı doküman ele geçirmesi görüntülere yansıdı. Şüphelilerin 23 Kasım'da sağlık kontrolünden geçirilmeleri ve adliyeye sevk edilmeleri de görüntüler de yer alıyor.

ARALARINDA POLİS MEMURU VE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞANI VAR

Polis ekipleri, liderliğini Usame G., Mert Y., Yaşar Ç., Şahin V. ve Nevzat T.'nin yaptığı iddia edilen şebekeye yönelik İstanbul  merkezli Ankara, Bartın, Gaziantep, İzmir, Kocaeli, Kütahya ve Antalya'da eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Aralarında Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru C.Ç. ile Pendik İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde görevli S.C.'nin de olduğu 42 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 37'si çıkartıldıkları mahkeme tarafından 'Banka veya kredi kurumlarını aracı kullanarak dolandırıcılık' ile 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve üye olmak' suçlarından 23 Kasım'da tutuklanmıştı.

1 MİLYON LİRALIK VURGUN

Şüpheliler, bankacılık bilgilerini ele geçirdiği kişilerin hesaplarında bulunan paraları kendi hesaplarına aktardığı ve ilk belirlemelere göre bu yolla yaklaşık 1 milyon liralık vurgun yapıldığını belirledi.

Görüntü Dökümü

-----------

(Polis Kamerası)

-Polis ekiplerinin adreslere girmesi

-Özel Harekat ekiplerinden görüntü

-Polis ekiplerinin evlerde arama yapması

-Şüphelilerin gözaltına alınması

-Şüphelilerin sağlık kontrolünden geçirilmesi

-Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi

(AKTÜEL)

-Sergiden görüntü

-Ele geçirilen telefonlar ve tabletler

-Genel ve detaylar - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul Merkezli 8 İlde Düzenlenen Siber Dolandırıcılık Operasyonu Kamerada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kurban Bayramı tatilinde 6 bin 530 trafik kazası: 75 ölü, 10 bin 810 yaralı
    13:43 Kurban Bayramı tatilinde 6 bin 530 trafik kazası: 75 ölü, 10 bin 810 yaralı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatili süresince meydana gelen trafik kazalarında 75 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 bin 810 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, yapılan denetimler sonucunda 2016'da 225 bin, 2019'da 290 bin, 2024'te ise toplamda 485 bin 710 işlem yapıldığını belirtti. Ayrıca, selektörle radar uyarısı yapan sürücülere uygulanan cezaların iptal edildiği de açıklandı.

  • Seydikemer İlçesinin İlk Kadın Muhtarı Ziyarette Bulundu
    13:43 Seydikemer İlçesinin İlk Kadın Muhtarı Ziyarette Bulundu

    Seydikemer ilçesindeki Minare Mahallesi Muhtarı Şahsene Gündüz, Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli'yi ziyaret etti. Gündüz, projelerini anlatırken kadınların daha aktif rol alması gerektiğini vurguladı. Akdenizli ise Gündüz'ü başarısından dolayı tebrik ederek, kadınların toplumun her köşesinde aktif rol alması gerektiğini dile getirdi.

  • Manavgat'ta Otomobil Bariyerlere Çarptı: Sürücü Yaralandı
    13:41 Manavgat'ta Otomobil Bariyerlere Çarptı: Sürücü Yaralandı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde seyir halindeki otomobilin bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen kazada araç sürücüsü yaralandı. Kaza sonucunda yaralanan sürücü, olay yerindeki müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

  • Manavgat'ta 34 yıllık karısını bıçaklayarak öldüren kişi yakalandı
    13:39 Manavgat'ta 34 yıllık karısını bıçaklayarak öldüren kişi yakalandı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir kişi, 34 yıllık karısını bıçaklayarak öldürdü. Şüphelinin oğlunu arayarak durumu anlatması üzerine cinayet ortaya çıktı. Şüpheli, cami imanına eşini İngiltere'ye gönderdiğini söyleyip helallik aldığını belirtti. Polis tarafından gözaltına alınan şüpheli, Türkan A.'nın cenazesi ise Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.


Advertisement