"Kaçtı" Denilen Gazeteci Nuh Gönültaş, Savcıya İfade Verdi - Son Dakika
Güncel

"Kaçtı" Denilen Gazeteci Nuh Gönültaş, Savcıya İfade Verdi

"Kaçtı" Denilen Gazeteci Nuh Gönültaş, Savcıya İfade Verdi

Cemaat'e operasyon kapsamında şüpheliler arasında bulunan ve gözaltına alınmadan 1 gün önce yurt dışına çıkan gazeteci Nuh Gönültaş, ülkeye döndü ve savcıya ifade verdi.

19.12.2014 12:53  Güncelleme: 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cemaat'e yönelik 14 Aralık'ta başlatılan operasyon kapsamında hazırlanan gözaltı listesinde adı geçen gazeteci Nuh Gönültaş'ın, operasyondan 1 gece önce yurt dışına çıktığı ortaya çıkmıştı. Gönültaş'ın operasyon nedeniyle kaçtığı söylenmişti. "Kaçmadım" diyen Gönültaş, dün ülkeye dönmüştü, bugün ise adliyeye gelerek savcıya ifade verdi. Gönültaş, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

SAVCIYA İFADE VERİP ADLİYEDEN AYRILDI

Gönültaş, sabah saatlerinde avukatıyla geldiği Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda, savcı Hasan Yılmaz'a ifade verdi. Gönültaş, savcılıktaki işlemlerinin ardından adliyeden ayrıldı.

Gönültaş, çıkışta adliye önünde bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada, kaçmadığını, hakkında bir gözaltı veya yakalama kararı bulunmadığını, yurt dışı yasağının olmadığını söyledi.

"BİZ DÜN GELELİM DEDİK, SAVCI BEY BUGÜNE RANDEVU VERDİ"

İş adamı arkadaşının daveti üzerine Moskova'ya gittiğini ifade eden Gönültaş, "Biz dün gelelim dedik ama savcı bey bugün için randevu verdi. Aslında acelesi olan bir iş de değildi."

"BU ÇOK BOŞ BİR DOSYA, ARKADAŞLARA BURADA ZULM EDİLİYOR"

"Bu dava dosyası çok boş bir dosya. Arkadaşlara burada zulm edilmektedir. Boş bir dosyayla zulm edilmektedir hukuksuz bir şekilde. Kurgu bir davadır bu. Bunun kurgu olduğu çok net... Ama yine de hakimlerin, savcıların kendi vicdanlarıyla her türlü baskıya rağmen karar verebileceğini düşünüyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Kaçtı' Denilen Gazeteci Nuh Gönültaş, Savcıya İfade Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • emree emree: hani kacmıştı ne oldu kactı yazanlar adam olan sucu olmayan asla kacmaz 19 2 Yanıtla
  • yaşarbarak: boş adamların boş işleri olur. yine boş çıkacak. bir türlü in bulamadılar. 16 2 Yanıtla
  • reis: Birde Fethullah efendiyi getirseydin yeter artık pelsinvanyadan kahar oldu 5 9 Yanıtla

Advertisement