İstanbul Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonu - Son Dakika
Yerel

İstanbul Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonu

İstanbul Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonu

Bitlis'te Zaman Gazetesi okurları, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu protesto etti.

23.12.2014 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'te Zaman Gazetesi okurları, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu protesto etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla başlatılan "paralel yapı" soruşturması kapsamındaki gözaltılara tepki gösteren bir grup Zaman gazetesi okuru, Bitlis Valiliği önünde eylem yaptı.

Operasyona tepki gösteren grup, "özgür basın susturulamaz", "zalimler için yaşasın cehennem", "Allah var gam yok" ve "Hidayet abi Allah'a emanet" sloganları attı.

Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Eyüp Ceyhan, geçtiğimiz günlerde savcılık tarafından "makul şüphe" kararı gerekçe gösterilerek Zaman gazetesinde arama yapmak ve Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'yı gözaltına almak amacıyla baskın düzenlendiğini anımsattı.

Aynı şekilde Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve "Sungurlar" ile "Tek Türkiye" dizilerinin yapımcı ve senaristlerinin de gözaltına alındığını hatırlatan Ceyhan, şöyle konuştu:

"6 gün süren hukuksuz gözaltı ve mahkeme sonrası Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dumanlı, delil yetersizliğinden yurtdışı yasağı getirilerek serbest bırakıldı. Ancak yurtdışı yasağı getirilmesi mesleğini yapmasını engelleme anlamına gelmektedir. Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ise 'Tek Türkiye' dizisindeki senaryo gereği yer alan konuşmalardan dolayı haksız bir şekilde tutuklanmıştır. Tutuklama özgür medyaya göz dağı vermek için alınmış bir karar. Bu anlamda 14 Aralık, Cumhuriyet tarihinde özgür medyaya yapılan göz dağı ve baskı günüdür."

Basını susturmaya yönelik her türlü girişimin, ülkenin uluslararası imajını zedeleyeceğini iddia eden Ceyhan, basına karşı yapılan bu tarz uygulama, kısıtlama ve yasakların, Türkiye'nin yönünü değiştirerek "demir perde" ülkelerine döndüreceğini öne sürdü.

Bu uygulamalarla Türkiye'nin basın özgürlüğünde çok gerilere düştüğünü belirten Ceyhan, bu antidemokratik baskıların 17-25 Aralık'taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının unutturulması için yapıldığını iddia etti.

Gerek adalet ve hukuk gerekse doğru ve tarafsız gazeteciliğin bir gün herkese lazım olacağını ifade eden Ceyhan, şöyle devam etti:

"Zira hukuk ve adaletin işlemediği, basının doğruyu yazmadığı bir ortamda hak ve hukuktan bahsetmek mümkün olmadığı gibi yapılan haksızlık ve zulümlerin şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kimsenin yanına kar kalmayacağı aşikardır. Gazetecilere yönelik keyfi gözaltı, tutuklamalar ve kanun dışı gözdağı vermeler hiçbir şekilde kabul edilemez. Haksız yere tutuklanan Karaca'nın bir an önce serbest bırakılmasını temenni ediyoruz. Özgür medyaya yapılan demokrasi ve insan haklarına aykırı bu uygulamaları en ağır bir dille protesto ediyor ve şiddetle kınıyoruz." - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstanbul Merkezli 'Paralel Yapı' Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement