İstanbul Modern'de Kadınlar Günü - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul Modern'de Kadınlar Günü

İstanbul Modern\'de Kadınlar Günü

İstanbul Modern, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınlara özel atölye çalışması, film gösterimi ve rehberli turu ücretsiz olarak düzenliyor.

02.03.2016 09:39  Güncelleme: 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadınlara yönelik düzenlenecek atölye çalışmasında katılımcılar, kişisel deneyimlerinden yola çıkarak bir duvar resmi oluşturuyor. Çalışma, duygu ve düşünceleri görselleştirmenin yollarının araştırılmasına ve sanatsal ifadenin özgürleştirici unsurlarını keşfetmeye odaklanıyor.

İngiltere'de kadınların oy hakkı mücadelesini konu alan Diren! (Suffragette) adlı film gösterimi de yine kadınlara özel olarak gerçekleştiriliyor.

Kadın sanatçıların yapıtları incelenecek

Kadınlara özel düzenlenen rehberli tur ise modern ve çağdaş sanat alanında üretim veren 10 kadın sanatçının çalışmasını kapsıyor. İstanbul Modern'in koleksiyon sergisi "Sanatçı ve Zamanı"nda yer alan Aliye Berger'in gravürleri, Semiha Berksoy'un "Hapishanede Ziyafet", Nilbar Güreş'in "Soyunma", Hale Tenger'in "Strange Fruit", Handan Börütecene'nin "Kendini Bana Getir", Selma Gürbüz'ün "Silik Kostüm" ve "Otoportre", İnci Eviner'in "Yeni Vatandaş I-II-III", Nil Yalter'in "Başsız Kadın ya da Göbek Dansı", Fahrelnissa Zeid'in "Cehennemim", Nur Koçak'ın "Cahide'nin Öyküsü" adlı yapıtlarının incelenmesine odaklanan rehberli tur, 45 dakika sürüyor.


Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul Modern'de Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement