İstanbul Müftüsü: Yaz Kur'an kursları mutlaka olacaktır - Son Dakika
Yaşam

İstanbul Müftüsü: Yaz Kur'an kursları mutlaka olacaktır

İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı, normalleşme sürecinin sağlıklı bir şekilde devam etmesi halinde gelecek haftalarda camilerde 5 vakit cemaatle namaz kılmaya başlayabileceklerini ve yaz tatilinde süresi kısıtlı olsa da yaz Kur'an kurslarının düzenlenebileceğini belirtti.

02.06.2020 13:26  Güncelleme: 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) İstanbul Şubesi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayıp, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Maşalı "Belki bu yıl süresi dar olacak. Mümkün mertebe tatilin son dönemlerinde olacaktır diye düşünüyorum" diye konuştu.

"BELKİ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA TÜM NAMAZLARI CEMAATLE KILABİLECEĞİZ"

29 Mayıs itibarıyla cuma ve iki vakit namazın cemaatle yeniden kılınmaya başlandığını hatırlatan Maşalı, "En yakın zamanda, belki önümüzdeki hafta veya bir sonraki hafta diğer üç vakitte de cemaatle namaz kılabileceğiz. Önemli olan bu ilk süreci atlatabilmekti. Geçen hata İstanbul'da 3 bin 500 cami ile park ve benzeri alanlarda da cuma namazı kılındı. Bu süreci sağlıklı bir şekilde sürdürdüğümüz takdirde diğer aşamaları da kademeli olarak uygulamaya geçebileceğiz. Başkanlığımız Sağlık Bakanlığı ile Bilim Kurulu'nun değerlendirmeleri ve yapılacak müzakereler sonrasında kararları açıklayacaktır." şeklinde konuştu.

Şadırvan ve tuvaletler konusunda da sürece göre kademeli olarak adım atacaklarını ifade eden Maşalı, "Üç aydır verilen bir mücadele ve bunun neticesinde elde edilen kazanımlar var. Bunları elden kaçıramayız. O yüzden hassasiyeti bir süre daha devam ettirmemiz gerekiyor." dedi.

"MERKEZİ SİSTEMDE ÖNLEM İÇİN EZANDAN SONRA ELEKTRİK KESİLİYOR"

Geçtiğimiz günlerde İzmir'de merkezi sistemin olduğu cami hoparlörlerinden şarkı çalınmasıyla ilgili provokasyonla ilgili de İstanbul'da gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Maşalı, "Bu tarz istismarların olmaması için merkezi ezan sisteminden yararlanan camilerimizde cihazlarımızın elektrik şebekesiyle irtibatı ezandan 5 dakika önce sağlanıyor. Ezan-ı Şerif bittikten hemen sonra da elektrik irtibatı kesiliyor." ifadelerini kullandı.

İstanbul Müftüsü Maşalı'dan Yaz Kuran Kursu ve cemaatle namaz açıklaması (2)

"YAZ KUR'AN KURSLARI MUTLAKA OLACAKTIR"

Yaz Kur'an Kurslarının durumuna ilişkin de açıklamada bulunan İstanbul Müftüsü Maşalı, Diyanet İşleri Başkanlığının konu üzerinde çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Yaz kurslarının açılacağına inandığını belirten Maşalı, "Belki bu yıl süresi dar olacak. Mümkün mertebe tatilin son dönemlerinde olacaktır diye düşünüyorum. Yapılan çalışmalardan elde ettiğim sonuç bu yönde. Ne zaman başlayıp ne zaman biteceği, içeriği başkanlığımız tarafından belirlenecektir. Ancak mutlaka olacaktır diye düşünüyorum." diye konuştu.

"2 BİN PERSONELİMİZ VEFA DESTEK GRUPLARINDA ÇALIŞTI"

Diyanet personelinin bu dönemde oldukça aktif şekilde çalıştığını bildiren Maşalı, bu konuda kendilerine yönelik bazı olumsuz değerlendirmelerin bilgi yoksunluğundan kaynaklandığını kaydetti.

İstanbul Müftülüğüne bağlı personelin üçte birinin aktif olarak sahada olduğunu dile getiren Maşalı, şöyle konuştu:"Üç aylık süre içerisinde 2 bin personelimiz Vefa Destek Grupları çerçevesinde çalıştı. Bin personelimiz kaymakamlıklarda oluşabilecek ani personel ihtiyacını temin etme ve yürütülecek herhangi çalışmada yer aldılar. Vefa Destek Grupları kapsamında ihtiyaçlara cevap vermek için 112 Acil iletişim hattında 150 arkadaşımız görevli olarak çalıştı. Bizim 3 bin personelimiz aktif ve yoğun bir şekilde bu alanlar da çalıştılar. Bunun dışında Türkiye Diyanet Vakfı'nın İstanbul ve ilçe şubelerinde arkadaşlarımız çalışma yürüttü. Birçok arkadaşımız bu faaliyetlerde görev aldı. Sadece kronik rahatsızlığı olan çalışanlarımız ve aktif olarak sahada bulunma imkanı olmayan hoca hanımlar istisna personelimiz daha önceki süreçlerden daha aktif olarak sahadaydı."

İstanbul Müftüsü Maşalı'dan Yaz Kuran Kursu ve cemaatle namaz açıklaması (2)

"BİN AİLEYE 500 LİRA DESTEK BULUNDUK"

Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Şubesinin Ramazan ayı çalışmalarına da değinen Maşalı, sözlerini şöyle sürdürdü:"TDV İstanbul Şubesi olarak bin aileye aylık 500 lira nakdi destekte bulunduk. İlçe müftülüklerimiz, imam ve müezzinlerimiz üzerinden ihtiyaç sahibi olan vatandaşları ve onların ihtiyaçlarını tespit ettik. Bunun dışında 2 bin aileye gıda kolisi yardımında bulunduk. İlçe şubeleriyle birlikte 5 bin civarında aileye gıda kolisi ulaştırdık. Çocuk ve gençlerimize bayram öncesi hediye çeki verdik. 65 yaş üstü vatandaşlarımızla da buluşup hasbihal ederek kendilerine içerisinde musaf, rahle ve teşbih olan bir hediye paketi takdim ettik."

İstanbul Müftüsü: Yaz Kur\'an kursları mutlaka olacaktır
Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam İstanbul Müftüsü: Yaz Kur'an kursları mutlaka olacaktır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı
    00:19 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında okul servisi ile kapalı kasa kamyonet çarpıştı. Kazada 9 öğrenci hafif şekilde yaralanırken Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, öğrencileri hastanede ziyaret etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement