İstanbul: Müsiad'ın "Hidrolik Teknisyeni Yetiştirme Projesi" Sona Erdi - Son Dakika
Ekonomi

İstanbul: Müsiad'ın "Hidrolik Teknisyeni Yetiştirme Projesi" Sona Erdi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından, Esenyurt ile Hadımköy arasındaki bölgede işsiz gençlere yönelik olarak Kıraç EML'de sürdürülen "Hidrolik Teknisyeni Yetiştirme Programı" 5. dönem öğrencilerinin de mezun olmasıyla sona erdi.

28.06.2006 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından, Esenyurt ile Hadımköy arasındaki bölgede işsiz gençlere yönelik olarak Kıraç EML'de sürdürülen "Hidrolik Teknisyeni Yetiştirme Programı" 5. dönem öğrencilerinin de mezun olmasıyla sona erdi.

MÜSİAD'ın AB destekli olarak yürüttüğü "Hidrolik Teknisyeni Yetiştirme Projesi" 5. dönem öğrencilerinin de mezun olmasıyla sona erdi. Başarıyla tamamlanan proje kendi alanında da bir ilki gerçekleştirerek "örnek" oldu. Meslek liselerine çok fazla önem verdiklerini belirten MÜSİAD Başkanı Dr. Ömer Bolat, mesleki eğitimin önünün açılmasının Türkiye'nin önünün açılmasıyla eşanlamlı olduğunu söyledi. Meslek liselerinde bugünlerde yaşanan sorunların MÜSİAD tarafından 5-6 yıldan beri sürekli dile getirildiğine dikkat çeken Dr. Bolat, "Bazı sanayicilerimiz ara eleman sorunu yaşadıklarını belirtip kendi okullarını kurmaya başladılar, oysa biz bu sorunu 5-6 yıl önce gündeme getirdiğimizde kulaklarını tıkamışlardı" dedi.

Toplantıya katılan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey de, "HTYP"nden mezun olan öğrencilerin en az iki üniversite bitirmiş kadar eğitim aldığını söyledi. Balıbey öğrencilere; kendilerini iyi yetiştirme, ilk maaşları ile bir dizüstü bilgisayar alma ve mutlaka bir yabancı lisan öğrenme tavsiyesinde bulundu. Toplantıda HTYP hakkında açıklamalarda bulunan MÜSİAD AB Proje Temsilcisi Hasan Büyükdede ise, amaçlarının Kıraç bölgesindeki yoğun sanayi potansiyeline nitelikli eleman katmak ve dolayısıyla işsizliğe çözüm bulmak olduğunu ve bir taşla iki kuş vurulduğunu söyledi.

Projenin önemli bir ayağını oluşturan İŞKUR'un temsilcisi olarak toplantıya katılan İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, MÜSİAD'ın uyguladığı projenin AB hibe projelerinin sonuncusu olduğunu belirtti. Coşkun, Dünya Bankası'ndan yeni bir fon sağlandığı müjdesiyle konuşmasını tamamladı. Kıraç Belediye Başkanı Hamit Öncül de, eldeki imkanların iyi değerlendirilemediğini vurguladı. Yabancı yatırımcıların Türkiye kaynaklarını düşük maliyetle işletip yüksek kazanç sağladığını belirten Öncül, "Bu durum nitelikli ara eleman eksikliğimizden kaynaklanıyor. Gerektirdiği kadar nitelikli çalışanımız olmamasından dolayı yurt dışı potansiyeline yöneliyoruz" dedi. Çatalca Kaymakamı Yüksel Ayhan ise, dünya ile rekabet etmek için ara eleman ihtiyacını çok iyi bir şekilde karşılamanın gereğine değindi. Ayhan, "Bölgedeki işsizliğe işaretle, 'Herkesin üzerine düşeni yerine getirmesi gerekir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İstanbul: Müsiad'ın 'Hidrolik Teknisyeni Yetiştirme Projesi' Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak
    20:39 İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısında, 0.4 metreküplük su ve atık su bedellerinde yüzde 25 indirim yapılması oy çokluğuyla kabul edildi. İlk birleşimde alınan kararla, 1 Haziran'dan itibaren tüm abonelere indirim uygulanacak.

  • Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı
    20:38 Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı

    Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli, Vali Ekrem Canalp ve AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun katıldığı bir törenle atıldı. Kooperatifin bölgeye hitap edeceğini belirten Vali Canalp, tesisin kentin geleceği için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Milletvekili Nasıroğlu ise kooperatifin başarı hikayesi olduğunu ve açılışını 2025'te birlikte yapacaklarını söyledi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile İstanbul'da görüşecek
    20:22 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile İstanbul'da görüşecek

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile yarın İstanbul'da bir araya gelecek. Görüşmede Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin hazırlıkları, ekonomik ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alınacak. Ticaret hacminde 15 milyar dolar hedefi bulunuyor ve Türk yatırımcılar tarafından Mısır'da 100 binden fazla kişi istihdam ediliyor. Ankara, iki ülkenin çıkarlarının giderek birleştiği görüşünde.


Advertisement