İstanbul Park Bu Kez Triatlon'a Ev Sahipliği Yaptı - Son Dakika
Spor

İstanbul Park Bu Kez Triatlon'a Ev Sahipliği Yaptı

İstanbul Park Bu Kez Triatlon\'a Ev Sahipliği Yaptı

Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından organize edilen ve 2015 yılının ilk yarışı İstanbul Park’ta hava şartlarının elverişsiz olması nedeniyle duatlon olarak start aldı.

16.02.2015 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından organize edilen ve 2015 yılının ilk yarışı İstanbul Park'ta hava şartlarının elverişsiz olması nedeniyle duatlon olarak start aldı.

153 sporcunun ve Türkiye'nin dört bir yanından katılan takımların yarıştığı mücadeleler yıldızlar, gençler ve büyükler sıralaması olarak üç kategoride gerçekleşti. 2012 yılında katıldığı motorsiklet yarışında İtalyan bir sporcuya yardım ederken, hayatını kaybeden milli sporcu Kemal Merkit adının verildiği yarışmaya merhum sporcunun ablası da katıldı. Abla Mine Merkit kardeşinin isminin verildiği yarışma için Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş ve ekibine çok teşekkür ederek, "Spor camiasının ve arkadaşlarının onu unutmadığını gördüm. Kardeşim Kemal Merkit spora gönül vermişti aynı zamanda triatlon sporunu da çok severek yapardı. Sporcu bir aileyiz spora küsmedim kızım da Kemal'in izinden gidiyor. Bayrağı o teslim aldı, iyi bir sporcu olacağına inanıyorum" dedi.

Türkiye Triatlon Federsyon Başkanı Hamdi Güneş ise 2015'in ilk yarışına milli sporcu merhum Kemal Merkit adını verdiklerini vurgulayarak, "Rahmetli sporcumuzun adını yaşatarak, onu anarak güzel bir yarış düzenledik. 153 sporcu bu yarışa katıldı. 2015'in ilk yarışı hava şartlarının olumsuz olması nedeniyle duatlon olarak yani koşu, bisiklet şeklinde düzenledik. Bu sezon ulusal ve uluslar arası toplam 15'e yakın yarışmalar yapılacak. Türkiye'de triatlon sezonu bu yıl dolu dolu geçecek. Uluslararası yarışmalar ile ülkemizin isminin duyulmasına da vesile olan Triatlon sporunu yurt genelinde de fazlasıyla duyurmak için çalışmalarımız hızla sürüyor" diye konuştu.

İstanbul Park'taki yarışlar sonrasında dereceye giren sporculara madalyalarını Triatlon Federasyon Başkanı Hamdi Güneş, koşuya adının verildiği rahmetli Kemal Merkit'in ablası Mine Merkit ve Triatlon İdari Genel Koordinatörü Necati Kılıç verdi.

Türkiye Triatlon Federasyonun İstanbul Park'ta düzenlediği yarışmaların sonuçları şöyle:

Yıldız Erkekler: Baran Aktan (Alanya Belediye Spor Kulübü) Yıldız Bayanlar: Elif Polat (Gelibolu Triatlon Spor Kulübü)

Genç Erkekler: Erol Can Yaraş (Alanya Doğa Sporları Kulübü)

Genç Bayanlar: İrem Ceren Akan (Gelibolu Yıldız Spor Kulübü)

19+ Erkekler: Duran Akbaş (Alanya Doğa Sporları Kulübü)

19+ Bayanlar: Merve Koçak

25+ Erkekler: Osman Menci

30+ Erkekler: Mustafa Şirin

30+ Bayanlar: İpek Onaran

35+ Erkekler: Özgür Aksaman

40+ Erkekler: Berry Nae

40+ Bayanlar: Martine Nolan

45+ Erkekler: Ufuk Biriz

50+ Erkekler: Korkut Ahmet Serozan

50+ Bayanlar: Nermin Fenmen - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor İstanbul Park Bu Kez Triatlon'a Ev Sahipliği Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement