Istanbul Photo Awards 2017"Ye Doğru - Son Dakika
Güncel

Istanbul Photo Awards 2017"Ye Doğru

Istanbul Photo Awards 2017"Ye Doğru

Anadolu Ajansı tarafından üçüncü kez düzenlenecek uluslararası haber fotoğrafı yarışması "Istanbul Photo Awards 2017" heyecanı, eklenen yeni kategoriler ve Istanbul Photo Awards Workshop ve Istanbul Photo Awards Talks etkinlikleriyle bir haftalık fotoğraf etkinliğine dönüşüyor.

13.03.2017 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı tarafından üçüncü kez düzenlenecek uluslararası haber fotoğrafı yarışması "Istanbul Photo Awards 2017" heyecanı, eklenen yeni kategoriler ve Istanbul Photo Awards Workshop ve Istanbul Photo Awards Talks etkinlikleriyle bir haftalık fotoğraf etkinliğine dönüşüyor.

Türk Hava Yolları (THY) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) sponsor olduğu yarışmaya ilişkin bilgi veren AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel, bu yıl üçüncüsü yapılan yarışmanın gerek uluslararası jürisinin prestiji gerek dağıtılan ödüllerin önemi açısından uluslararası düzeyde profesyonel foto muhabirlerinin yakından takip ettiği önemli yarışmalardan biri haline geldiğini belirtti.

Sel, yarışmanın, profesyonel foto muhabirlerinin bir yıl boyunca hayata geçirdiği en önemli işleri geniş izleyici kitlelerine ulaştırabildiğini, en iyilerinin ödüllendirildiği önemli bir platform niteliği taşıdığını ifade etti.

Bu sene, zaten var olan haber ve spor kategorilerine portre ve doğa/çevre kategorilerini eklediklerini, böylece bu alanlarda çalışan çok sayıda foto muhabirine yarışmaya katılma olanağı sağladıklarını dile getiren Sel, bunun yanı sıra "28 yaşından genç foto muhabiri ödülü" ile fotoğraf haberciliğine gönül vermiş genç foto muhabirlerini özel olarak desteklemek istediklerinin altını çizdi.

Sel, şöyle devam etti:

"Aslında Istanbul Photo Awards'ın en önemli işlevleri arasında medyanın en zor çalışma alanlarından biri olan fotoğraf haberciliğini ön plana çıkarmak, çetin koşullarda bu mesleği yapan foto muhabirlerini desteklemek, foto röportajı daha görünür hale getirmek var.

Dünyanın dört bir köşesinde savaşları, doğal felaketleri, sosyal çatışmaları, toplumsal çelişkileri, değişimi, kısacası hayatın akışını fotoğraflarla bize gösteren, dünyayı daha iyi anlamamız için çoğu zaman hayatlarını tehlikeye atarak çalışan foto muhabirlerini ne kadar desteklesek azdır. Türkiye'nin en köklü medya kurumu olan Anadolu Ajansı 'Istanbul Photo Awards'ı düzenleyerek bir parça da olsa bu alanda üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalışıyor.

2017 jürimiz yine dünyanın en önemli haber fotoğrafı aktörlerini ve yöneticilerini bir araya getiriyor. Noor Ajansından Rus foto muhabiri Yuri Kozyrev, ünlü Fransız haber magazin dergisi Paris-Match'in yayın yönetmenlerinden Marion Mertens, spor fotoğrafının yıldızlarından Avustralyalı Cameron Spencer bu yılki jürimizin yeni üyeleri arasında.

Yarışmadan hemen sonra baskıya girecek yarışma kitabımız ve planlanan sergiler, 2017'nin akılda kalan tüm olaylarını en çarpıcı fotoğraflarla izleyicilere ulaştıracak."

"Fotoğraf etkinliğine dönüşecek"

AA Kurumsal İletişim Direktörü Esra Kireçci de bu yıl "Istanbul Photo Awards"ı 3. kez gerçekleştirmenin heyecanı içerisinde olduklarını vurguladı.

Üç yıldır hız kesmeden, her aşamasında büyük özen gösterilerek düzenlenen "Istanbul Photo Awards" kapsamında bu yıl fotoğraf dünyasının önemli isimleriyle fotoğraf camiasını bir araya getirecek, iki yeni etkinliği hayata geçirdiklerini söyleyen Kireçci, bunların Istanbul Photo Awards Workshop ve Istanbul Photo Awards Talks olduğunu kaydetti.

Bundan böyle her yıl jüri buluşmasının akabinde bu iki tamamlayıcı etkinliği de yapacaklarını, böylelikle süreci bir haftalık bir fotoğraf etkinliğine dönüştürmüş olacaklarını anlatan Kireçci, yarışmaya ilişkin şu bilgileri verdi:

"Noor fotoğraf ajansına bağlı Stanley Greene ve 'Istanbul Photo Awards 2017' jürisinde de yer alan Yuri Kozyrev, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinin destekleriyle gerçekleşecek olan etkinliklerde deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.

24-26 Mart tarihleri arasında yapılacak basın fotoğrafçılığı atölye çalışmasına Anadolu Ajansı ve ulusal medyada çalışan foto muhabirlerinin yanı sıra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi fotoğraf bölümü öğrencilerinden oluşan toplam 16 kişi katılacak. Atölye çalışmasının tamamlanmasının hemen ardından eğitmenlerimiz 26 Mart 2017 Pazar günü saat 14.00'te Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu'nda gerçekleşecek Istanbul Photo Awards Talks başlıklı söyleşide fotoğraf severlerle buluşacak. Akabinde 2 Nisan'da Tophane-i Amire'de yarışmamızın kazanan fotoğraflarından oluşan ilk sergimizi açacağız."

Jüri tanınmış isimlerden oluşuyor

Yarışmanın uluslararası jürisi daha önceki yıllarda olduğu gibi fotoğraf sektörünün tanınmış isimlerinden oluşuyor. Paris Match dergisinin Dijital Yayın Yönetmeni Marion Mertens, Noor Ajansının ünlü fotoğrafçısı Yuri Kozyrev, Getty Images'in spor alanında usta foto muhabiri Cameron Spencer yarışmanın 2017 jürisinde yer alıyor.

Paris Match Dijital Yayın Yönetmeni Marion Mertens, 1998 yılından bu yana Paris Match dergisinde görev yapıyor. Derginin internet, tablet ve mobil formatlarını yöneten Mertens, daha önce 15 yıl boyunca derginin haber editör yardımcılığını yürütmüştü. Kariyerine Gamma Presse Images'da başlayan Mertens, Paris Match'e geçmeden önce sırasıyla Le Figaro, l'Express ve VSD'de çalıştı.

Getty Images'in başarılı spor muhabirlerinden Cameron Spencer da "Istanbul Photo Awards 2017"nin jürisinde. Spencer, 2004 yılından bu yana profesyonel olarak spor ve portre fotoğrafçılığı üzerinde çalışıyor. Yarışmanın tekil spor ve seri spor kategorilerindeki elemelerinde ünlü fotoğrafçının yorumları önem taşıyacak.

Multimedya işleriyle ünlü küratör Liza Faktor, AFP Fotoğraf Dağıtım ve İş Geliştirme Direktörü Michel Scotto, Şanghay Fotoğraf Merkezi Direktörü ve Pulitzer ödüllü foto muhabiri Liu Heung Shing, foto muhabiri ve görsel medya danışmanı Georges de Keerle, AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel ve AA Fotoğraf Editörü Fırat Yurdakul da yarışmanın bu yılki diğer jüri üyeleri arasında bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Istanbul Photo Awards 2017'Ye Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement