İstanbul- 'Saha İstanbul'dan 'Yerlileşme'ye Dev Destek - Son Dakika
Güncel

İstanbul- 'Saha İstanbul'dan 'Yerlileşme'ye Dev Destek

Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (SAHA İstanbul), Türkiye'nin geleceğine güç katacak 6 önemli projeyi Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı İDEF 2019'da açıkladı.

01.05.2019 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (SAHA İstanbul), Türkiye'nin geleceğine güç katacak 6 önemli projeyi Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı İDEF 2019'da açıkladı. SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş, "Burada imzaladığımız projelerle, dışarıdan almak mecburiyetinde olduğumuz alt sistemleri, milli imkanlarla, firmaların ihtiyaçlarıyla birleştirerek milli olarak üretmeye çalışıyoruz" dedi.

Havacılık ve savunma sanayinin yerlileştirilmesine önemli katkılar sağlayacak projelerin açıklandığı tören, savunma sanayinin önde gelen isimlerini bir araya getirdi. SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar'ın ev sahipliğinde gerçekleşen işbirliği protokolü imza töreninde, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcıları Hasan Büyükdede ile Mehmet Fatih Kacır, Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, TAI Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Borat, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Genel Müdürü Temel Kotil, HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Ermaksan Genel Müdürü Ahmet Özkayan, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Aslan, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Andı ile projelerde yer alan firmaların ve üniversitelerin temsilcileri hazır bulundu.

İMZALANAN 6 ÖNEMLİ PROJE

Törende imzalanan projeler ise şu şekilde:

"Lazer Silah Sistemlerinin Geliştirilmesi Projesi, Hürkuş Uçağı İçin İklimlendirme Alt Sistem Tedarik Projesi, Havacılık Uygulamaları İçin Katmanlı Metal Yazıcı Tozları Projesi (ATOM), İnsansız Deniz Araçlarının Otonom Çalışabilmesi İçin Ölçüm, Test ve Seyrüsefer Amaçlı Kontrol Birimi Geliştirme Yol Haritası (İDA-OTOSEVK), Uydu Haberleşme Sistemleri ve Nano partikül takviyeli kompozit malzeme üretimi." Ayrıca törende 2 uluslararası işbirliği protokolü de imzalandı.

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KÜMESİYİZ"

SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş Basın mensuplarına yaptığı açıklamada, imzalanan projelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Keleş, "SAHA İstanbul olarak en fazla ihtiyaç duyduğumuz şey, alt sistem ve sistem üreticisi firma oluşturma konusuna eğildik. Bizim platform üretici firmalarımız var. En altta da parça üretici firmalarımız var. Ortada alt sistem ve sistem üretecek firma sayımız çok az. Onun için SAHA İstanbul olarak 381 savunma sanayi firmasını, 11 üniversiteyi bünyesinde bulunduran Türkiye'nin en büyük, Avrupa Kümeler Birliği'nin de ikinci büyük kümesiyiz. Bu yeteneğimizi kullanarak alt sistem ve sistem üretim grupları oluşturmaya çalışıyoruz. Burada imzaladığımız projelerde bu gayretin sonuçlarıdır. Burada dışarıdan almak mecburiyetinde olduğumuz alt sistemleri, milli imkanlarla, firmaların ihtiyaçlarıyla birleştirerek milli olarak üretmeye çalışıyoruz" dedi.

İstanbul- \'Saha İstanbul\'dan \'Yerlileşme\'ye Dev Destek
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul- 'Saha İstanbul'dan 'Yerlileşme'ye Dev Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement