İstanbul-savcı ses kayıtlarını delil kabul etti, eşini kurşunlayan sanığa 23 yıl hapis istemi - Son Dakika
Güncel

İstanbul-savcı ses kayıtlarını delil kabul etti, eşini kurşunlayan sanığa 23 yıl hapis istemi

Bahçelievler'de 4 ay önce ayrı yaşadığı eşi Ayşe Gül Cora'yı (48) kurşun yağmuruna tutarak ağır yaralayan tutuklu şüpheli Hasan Engin Cora (53) hakkında 23 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

26.09.2019 11:12  Güncelleme: 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bahçelievler'de 4 ay önce ayrı yaşadığı eşi Ayşe Gül Cora'yı (48) kurşun yağmuruna tutarak ağır yaralayan tutuklu şüpheli Hasan Engin Cora (53) hakkında 23 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Hasan Engin Cora ifadesinde olay günü barışmak istediği eşi Ayşe Gül Cora'nın yanına gittiğini söyleyerek "Eşim konuşmak istemediğini, beraber olamayacağımızı söyledi. Tahrik edici konuşmaları oldu. Sinirlendim. Üzerimde tabanca olduğunu söyledim. 'Varsa var, ben zaten ölmüşüm' demesi üzerine mermiler bitinceye kadar ateş ettim. Üzgün ve pişmanım" dedi. Olaydan hemen önce kayıtlara geçen ses kaydını da delil kabul eden savcı, Hasan Engin Cora'nın ifadesinde belirttiği eşi Ayşe Gül Cora'nın kendisine yönelik tahrik edici konuşmalarının ses kayıtlarında olmadığını bu yönüyle Hasan Engin Cora'nın savunmasına itibar edilmediği, haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını istemedi.

İDDİANAMEDE OLAY ANLATILDI

Bahçelievler'de 5 Haziran'da meydana gelen olay iddianamede olay şöyle anlatıldı: 2 çocuk annesi Ayşe Gül Cora 33 yıllık eşi Hasan Engin Cora'nın kendisini mesajla tehdit etmesi üzerine şiksyetçi oldu. Hasan Engin Cora'nın ifadesi alındı ve üzerinden çıkan kurusıkı tabanca hakkında da işlem yapıldı, ardından Hasan Engin Cora Samsun'a geri döndü. Olay günü tabanca ile İstanbul'a gelen Hasan Engin Cora, eşi Ayşe Gül Cora'yı takip etti ve ısrarla konuşmak istedi. Ayşe Gül Cora ise bu isteği geri çevirdi. Hasan Engin Cora'da 'Üzerimde silah var vururum!" diyerek Ayşe Gül Cora'yı tehdit etti. Ayşe Gül Cora da 'Zaten ben ölmüşüm korkmuyorum!' diye yanıt verdi. Bunun üzerine Hasan Engin Cora da silahla Ayşe Gül Cora'ya bir kaç el ateş etti. Mermilerden 6 tanesi Ayşe Gül Cora'nın vücuduna isabet ederken, Hasan Engin Cora ise olay yerinden kaçtı. Ayşe Gül Cora tedavisi için hastaneye kaldırılırken, Hasan Engin Cora da Ayşe Gül Cora'nın yoğun bakımda tedavi gördüğü hastaneye gitti. Ancak hastane bahçesinde görevli polisler tarafından şüpheli hareketleri üzerine yakalandı.

"ÜZGÜN VE PİŞMANIM"

Gözaltına alınan Hasan Engin Cora ifadesinde tavuk çiftliğinin iflas etmesi üzerine ekonomik kriz yaşadığını, eşi ile aralarında tartışma olduğunu ardından eşinin evden ayrıldığını anlatarak şunları söyledi:

"İstanbul'a eşim ile konuşmak için geldim. Eşim korkup konuşmak istemedi telefonu yüzüme kapattı. Bunun üzerine eşimin ikametine gidip araçta beklemeye başladım. Ancak eşimin şikayeti üzerine polis beni yakaladı ve üzerimde kurusıkı tabanca buldu. Ben de tekrar Samsun'a döndüm. Bu arada psikolojim daha çok bozuldu, ilaç kullanmaya devam ettim. Olaydan bir kaç gün önce yine araç kiralayıp eşimle konuşmaya geldim. Önceden bir köylü tarafından hediye edilen ruhsatsız tabancayı da yanıma aldım. Eşimin evinin yakınlarında arabayı park ettim. Bir iki gün araçta yatıp eşimle konuşmak için bekledim. İkinci gün eşimi caddede gördüm, telefonda biriyle konuşuyordu. Telefonu kapatmadı, konuşmak istediğimi söyledim. Eşim konuşmak istemediğini beraber olamayacağımızı söyledi. Tahrik edici konuşmaları oldu. Sinirlendim. Üzerimde tabanca olduğunu söyledim. 'Varsa var, ben zaten ölmüşüm' demesi üzerine tabancayı çıkarıp şarjördeki mermiler bitinceye kadar ateş ettim. Sonrasında eşim yere yığıldı ben de arabayla kaçtım. Değişik yerlerde birkaç gün takıldım. Eşimin durumunun kritik olduğunu öğrenince yattığı hastaneye gittim. Tabancayı da yanımda götürdüm. Amacım eşim öldüyse kafama sıkıp intihar etmekti. Ancak hastane bahçesinde polis tarafından yakalandım. Üzgün ve pişmanım."

SES KAYITLARI DELİL OLDU, SAVCI HAKSIZ TAHRİK UYGULANMASINI İSTEMEDİ

Savcı hazırladığı iddianamede, olay sonrası telefonun açık olması sebebiyle olay anına ilişkin elde edilen ses kaydı çözümünde bir erkeğin, 'Silah ve üzerimde, seni şu an vururum, konuşacağız, seni vuracağım' dediği, bir kadının da 'Varsa var ne yapayım konuşmayacağım' dediğini belirtti. Ses kaydının devamında silah doldur boşalt sesinin olduğu ve birden çok ateş edildiği, çığlık seslerinin geldiği ifade edilen iddianamede, şüpheli Hasan Engin Cora'nın ifadesinde belirttiği Ayşe Gül Cora'nın kendisine yönelik tahrik edici konuşmalarının olmadığı bu yönüyle Hasan Engin Cora'nın savunmasına itibar edilmediği, haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasının

istenmediği kaydedildi.

"MERMİLERİ BİTİNCEYE KADAR ATEŞ ETTİ"

Şüpheli Hasan Engin Cora'nın eşini birçok kez ölümle tehdit ettiği, kurusıkı tabanca ile takip ettiği, yakın mesafeden mermileri bitinceye kadar ateş ettiğini vurgulanan iddianamede, kullanılan silahın elverişliliği meydana gelen neticenin ağırlığını da dikkate alarak eylemin kasten öldürmeye yönelik olduğu, ancak neticenin gerçekleşmemesi nedeniyle eylemin teşebbüs aşamasında kaldığı belirtildi. İddianamede şüpheli Hasan Engin Cora'nın "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıl ile "Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçundan da 3 yıla kadar hapsi istendi. İddianame kabul edildi. Şüpheli Hasan Engin Cora önümüzdeki günlerde Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

İstanbul-savcı ses kayıtlarını delil kabul etti, eşini kurşunlayan sanığa 23 yıl hapis istemi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul-savcı ses kayıtlarını delil kabul etti, eşini kurşunlayan sanığa 23 yıl hapis istemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement