Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı'dan 23 Haziran açıklaması - Son Dakika
Güncel

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı'dan 23 Haziran açıklaması

23 Haziran seçiminde Anadolu Ajansı'nın performansını değerlendiren AA Genel Müdürü Şenol Kazancı, "Böylesi büyük hacimli verilerin herhangi bir aksama olmaksızın 2,5 saat gibi kısa bir süre içinde halka ulaştırılması büyük bir başarı" dedi. AA'nın 31 Mart seçimlerinde veri akışını durdurması tartışma yaratmıştı.

24.06.2019 12:35  Güncelleme: 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı, AA'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini başarılı şekilde kamuoyuna aktardığını belirterek, "Böylesi büyük hacimli verilerin herhangi bir aksama olmaksızın 2,5 saat gibi kısa bir süre içinde halka ulaştırılması büyük bir başarı. Bunu dünyada yapabilen ikinci bir yayın kuruluşu yoktur" dedi. Cumhur İttifakı'nın Adayı Binali Yıldırım'ın 31 Mart'ta zafer konuşmasını yaptığı sırada AA'nın İstanbul için seçim sonuçlarının güncellenmesi dondurulmuştu. Aynı esnada Millet İttifakı'nın Adayı Ekrem İmamoğlu da seçimleri kazandığını açıklayarak AA'yı eleştirmişti.

Dün yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini, oyların yüzde 54,21'ini alan Millet İttifakı Adayı CHP'li Ekrem İmamoğlu kazandı. İmamoğlu böylece, cumhuriyet tarihine 17. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak adını yazdırdı.

YASAKLAR KALKTIKTAN SONRA SONUÇLARI ULAŞTIRDI

Dün ortaya çıkan sonuçlarla, İstanbul seçimiyle ilgili yaklaşık 3 aydır devam eden tartışmalar da sona erdi.

Anadolu Ajansı, YSK seçim sonuçlarıyla ilgili yayın yasağını kaldırmasından önce sonuçlara ait verileri aboneleriyle paylaştı. YSK'nin saat 19.15'te seçim yayın yasağını sona erdirmesinin ardından ise "secim.aa.com.tr" adresi üzerinden doğrudan vatandaşa sonuçlar ulaştırıldı.

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, yaptığı açıklamada, ajansın yasaklar sona erdikten sonra en güncel sonuçları yerli ve yabancı yüzlerce basın kuruluşuna ilettiğini söyledi. Kazancı, seçim gecelerinin en önemli haber kaynağı olan AA'nın dün akşam 2,5 saat içinde galibin ilan edildiği verilerin yüzde 99'unu abonelerine ulaştırdığını ifade etti.

"KAMUOYU BİLGİLENDİRME GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRDİK"

Anadolu Ajansının sandık verilerine bu yıl 2 bin 250 basın kuruluşunun abone olduğunu belirten Kazancı, sonuçların aynı zamanda AA'nın yayın yaptığı 13 dilde eş zamanlı olarak dünyaya aktarıldığını duyurdu.

Türkiye'de demokrasi şölenine dönüşen seçimleri doğru ve hızlı aktarmak için profesyonel ekipler kurduklarını belirten Kazancı, Avrupa, ABD ve Arap basınının sonuçları AA üzerinden takip ettiğini söyledi.

"Kamuoyunu bilgilendirme görevimizi yerine getirdik." ifadesini kullanan Kazancı, "İstanbul seçiminde sandık başından alınan veriler grafikler eşliğinde abonelerimize iletildi." dedi.

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı'dan 23 Haziran açıklaması
AA Genel Müdürü Şenol Kazancı

"AA, YÜZDE 100'ÜNÜN AÇIKLANMASINI YSK'YA BIRAKTI"

Anadolu Ajansı, önceki seçimlerde olduğu gibi sandık verilerini yüzde 99 oranında paylaşarak seçim sonuçlarının yüzde 100'ünün açıklanmasını YSK'ya bıraktı. Yüzde 100'lük sonucun resmi olarak YSK tarafından açıklanmasını da değerlendiren Kazancı, bunun sebebini şöyle açıkladı:

"Anadolu Ajansı sadece okullarda kurulan sandıklardan veri toplayıp abonelerine ve kamuoyuna duyuruyor. Bu veriler sandık başındaki sayım sonuç tutanaklarından elde ediliyor ve AA bu verileri süratle abonelerine aktarıyor. Bunun dışında seyyar sandıklar ve cezaevi sandıklarından çıkan verileri sadece YSK görebiliyor. Bu yüzden her seçimde AA'nın veri akışı yüzde 99 civarında kalmaktadır. Dün yapılan seçimde de veri akışı yüzde 99,37'de durdu ve asıl sonucu görmek için YSK'den gelen açıklama beklendi. Resmi olmayan kesin sonuçlar bu sabah YSK tarafından duyuruldu. YSK tarafından açıklanan oy oranları dikkate alındığında AA verileriyle resmi verilerin birebir örtüştüğü görülmekte. Her iki veride de adayların oy oranları şu şekilde tamamlanmıştır: Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 54,21, Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım yüzde 44,99."

"AA SANDIK BAŞI VERİ AKTARIMINDA DÜNYADA TEK"

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kazancı, Anadolu Ajansının 23 Haziran İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin veri yayınının sorumlu yayıncılık ilkesine göre başarıyla gerçekleştirildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"AA, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini son derece başarılı şekilde kamuoyuna aktarmıştır. 31 bin 342 sandıkta 10 milyon 560 bin 963 seçmen oy kullanmıştır. Böylesi büyük hacimli verilerin herhangi bir aksama olmaksızın 2,5 saat gibi kısa bir süre içinde halkımıza ulaştırılması büyük bir başarıdır. Bunu dünyada yapabilen ikinci bir yayın kuruluşu yoktur. En gelişmiş ülkelerde bile yalnızca sandık çıkış anketleri aktarılırken, AA her seçimde Türkiye çapında sandık başı verilerini aktararak dünyaya örnek bir yayıncılık yapmaktadır. Ayrıca başarımızı perçinleyen en önemli ayrıntı şudur; her seçimde olduğu gibi aktardığımız bu veriler, 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde de resmi YSK verileriyle birebir aynı çıkmıştır. Demokratik hayatımıza büyük katkı sağlayan bu başarıdan dolayı bütün ekibimizi kutluyor, özellikle kusursuz yazılım sistemini sağlayan teknik personelimize teşekkürlerimi borç biliyorum."

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı\'dan 23 Haziran açıklaması
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı'dan 23 Haziran açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da Aranan 9 Kişi Yakalandı, Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi
    01:24 Hatay'da Aranan 9 Kişi Yakalandı, Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen operasyonlarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler cezaevine gönderilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement