İstanbul "Sudan Levhalar"A Yansıdı - Son Dakika
Yerel

İstanbul "Sudan Levhalar"A Yansıdı

İstanbul "Sudan Levhalar"A Yansıdı

Bünyamin Küçükkürtül’ün İstanbul’daki ilk, sanat hayatındaki 20. sergisi "Sudan Levhalar" Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde Belediye Başkanı Murat Aydın ve yazar İskender Pala’nın katıldığı bir törenle açıldı.

06.05.2017 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bünyamin Küçükkürtül'ün İstanbul'daki ilk, sanat hayatındaki 20. sergisi "Sudan Levhalar" Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde Belediye Başkanı Murat Aydın ve yazar İskender Pala'nın katıldığı bir törenle açıldı. Sergi, 18 Mayıs'a kadar görülebilecek.

Şair ve ressam Bünyamin Küçükkürtül'ün "Sudan Levhalar" adlı kişisel resim sergisi, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde Belediye Başkanı Murat Aydın, yazar İskender Pala, sanatçı Bünyamin Küçükkürtül ve sanatseverlerin katılımıyla açıldı.

Açılışta konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Zeytinburnu Belediyesi olarak kültür ve sanatta kalıcı işler yapmaya, kültür ve sanata emeği geçenlere destek olmaya gayret gösteriyoruz. Hemşehrilerimizin bize verdiği yetkiyle elimizdeki imkanları kültür ve sanat adına kullanmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nin iftihar ettiği hizmet alanlarından biri olduğunu ifade eden Murat Aydın, "Ülkemizin geleceğine yatırım yapan, değerlerimizi, kültürümüzü ortaya koyan ve geleceğe aktaracak olan sanatçılarımız, bilim insanlarımız Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'ni benimsediler. Ben onlara da teşekkür ediyorum." dedi.

Başkan Murat Aydın, Zeytinburnu gibi gecekondudan, fabrika bölgesinden sosyal ve kültürel yaşamın güzel bir şekilde geliştiği ilçeye ulaşmanın kendileri için iftihar aracı olduğunu ifade etti ve ekledi: "Zeytinburnu için bugünleri geçmişte hayal ederdik. Ama bu kadarını hayal etme imkanımız yoktu. Rabbime şükürler olsun kültür sanatta ve bir çok alanda hizmetler üretiyoruz. Bugün de Bünyamin Küçükkürtül'ün eserlerine ev sahipliği yapıyoruz ve sergiyi açıyoruz."

Ressam Bünyamin Küçükkürtül ise "Sudan Levhalar"ın İstanbul'daki ilk sergisi olduğunu ifade ederek sergide yer alan eserlerinin tümünün suluboya çalışmalardan oluştuğunu kaydetti. Açılışa katılan edebiyatçı-yazar İskender Pala da konuşmasında "Renklerin dünyasını kıskandığımı söyleyebilirim. Çeyrek yüzyıllık bir birikimle, bu coğrafyadan dünyaya, dünya sanatına ve kültürüne yansıyacak güzellikler olduğuna kaniyim. İnşaallah daha çok sergi açarsınız da bizim zihin dünyamızı zenginleştirirsiniz, çünkü size ihtiyacımız var. Sayın Başkanım bu prestijli mekanda bu imkanı sanat dünyasına sağladığınız için size ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bilinenin ve görünenin ötesine giden yol

Serginin küratörü Mehmet Lütfi Şen ise sanatçı Bünyamin Küçükkürtül hakkında şunları söyledi: "Sudan Levhalar projemiz tam 25 yıldır resimlerini sadece suluboya ile yapan bir ressamın eserlerinden oluşuyor. Benim gördüğüm kadarıyla Ressam Bünyamin Küçükkürtül için suluboya, bir tercih değil tam aksine bir zorunluluk. Onun bu yönünün bugüne kadar yayınladığı şiirleri ve şiir kitaplarıyla izah edilebileceğini sanıyorum. Nasıl ki şiir dilden bir vücut bulur ve kelimeleri o dile mensup kişilerin anlaşmak için kullandıklarıyla aynı olmakla birlikte, varoluşlarını şairin kendi dünyasındaki oluşturma gücüne borçludurlar. İşte gerçek bir şiir, yazıldığı dilin imkanlarıyla yetinmeyen, dilin içinde kalarak onun imkanlarını aşan, yani ona yeni imkanlar katan bir varlıktır. Şiirin bu poetik anahtarını, Bünyamin'in suluboyayı bilinenin ve görünenin ötesine götürmekte kendisine yol kıldığını anlamakta kullanabiliriz. O bizi tablolarıyla, hepimizin bildiği sokaklarda, gördüğü manzaralarda, kendisine dahi açık edemediği, başka hiçbir şeyin yerini tutamayacağı büyülü yolculuğa çıkarırken, sadece suluboyayla yakaladığı bir akıştan medet umuyor. Suluboyayla uzlaşarak yarattığı eserleriyle, hayatımıza zihnimizle ulaşamayacağımız tatları katıyor. Görünenin ötesini suluboyanın saydamlığında yıkayarak görünür kılıyor adeta."

25 yıldır resimlerini sadece suluboya tekniği ile yapan sanatçının eserlerinden oluşan sergi, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde 18 Mayıs'a kadar görülebilecek.

Bünyamin Küçükkürtül kimdir?

Bünyamin Küçükkürtül, 1971 yılında Maraş'ta doğdu. Lise yıllarında çizgi roman denemeleriyle resim çalışmaya başladı. 1995 yılında, Uludağ Üniversitesi Resim Ana Sanat Dalını, aralarında Selçuk Giray ve Rauf Tuncer'in de olduğu hocalardan aldığı eğitimle tamamladı. 1995 ve 1998 yılları arasında İnsan Saati Edebiyat Dergisi'nin, 2010 ve 2011 yıllarında da Kuyudaki Koro Sanat Edebiyat Dergisi'nin yayın yönetmenliğini yapan sanatçının, yayınlanmış 6 şiir kitabı bulunmaktadır. 25 yıldan beri suluboya alanında resim çalışmalarına devam eden sanatçı, ilk kişisel sergisini 1992 yılında Bursa Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde, 40 suluboyadan oluşan resimleriyle gerçekleştirdi. Katıldığı karma sergilerin yanı sıra bugüne kadar çeşitli illerde 20 kişisel sergi açtı. Son yıllarda yaptığı çalışmalar ise 2014 yılında Ankara Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi'nde ve 2016 yılının Nisan ayında, Almanya'da Lünen Hansesaal Sanat Galerisi'nde sergilendi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstanbul 'Sudan Levhalar'A Yansıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı
    08 Nis Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı

    27 Nisan'daki olağanüstü kongrede aday olmayacağını duyuran İYİ Parti lideri Akşener, makam odasındaki kişisel eşyalarını toplattı.

  • İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti
    08 Nis İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti

    İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini söyleyerek istifa etti. Özlale, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışmıştı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi
    08 Nis Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun diyerek, 'Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada da huzurlu ve uyumlu bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Kayseri'de en çok kadın üyenin olduğu meclisiz' dedi.

  • Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu
    08 Nis Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu

    Senegal'de Müridi tarikatının renkli, aykırı ve mistik kolu Baye Fall topluluğu, giyimleri, yaşam tarzları ve kendilerini adadıkları felsefeleriyle ayrı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

  • Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu
    08 Nis Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu

    Sakarya'nın istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 200'ün üzerinde yatırımcı yer tahsisi için başvuru yaptı. Başvuru şartlarının ilan edilmesinin ardından 40 firmayla sözleşme seviyesine gelindi. Söğütlü OSB Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerinin ihracat oranlarını yükselterek cari açığı kapatmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.

  • Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı
    08 Nis Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı

    Sakarya'nın yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü OSB için yapılan yer tahsis çağrısına 200'ün üzerinde yatırımcı başvuru yaptı. Söğütlü OSB'nin cazip özellikleri ve bölgenin ulaşım altyapısı, lojistik kolaylığı ve uygun arsa fiyatları yatırımcıları cezbetmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, sadece ihracat ve istihdam artışına katkı sağlayacak firmaları beklediklerini belirtti. Rant amaçlı başvurulara itibar edilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 40 firma ile sözleşme yapılabilir seviyeye gelindiği açıklandı. Başvurular hala devam etmektedir.

  • Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi
    08 Nis Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi

    Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 87 yaşındaki Atik Yağmur, 40 yıldır yaptığı muhtarlık görevini Engin Kılıç'a devretti. Devir teslim törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.

  • Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    08 Nis Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Köşk Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

  • HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı
    08 Nis HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı

    Asya merkezli finansal hizmetler devi HashKey Group, Bermuda'dan aldığı lisans ile kripto para piyasalarında küresel bir oyuncu olma yolunda. Şirket, HashKey Global adı verilen yeni bir kripto para borsası kurdu. Bermuda lisansı, HashKey'e launchpad, vadeli işlem ve kaldıraçlı ticaret gibi alanlarda faaliyet gösterme imkânı tanıyor. HashKey Group İşletme Müdürü Livio Weng, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük lisanslı borsa kümelerinden birini kurmayı amaçladıklarını belirtti.

  • Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var
    08 Nis Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var

    İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan başarısız sonuçların ardından olağanüstü seçimli kurultay kararı aldığını açıkladı. Ancak Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Seçimlerden önce istifa edip etmeyeceği merak edilen Akşener'in, yakın çevresiyle yaptığı görüşmeler sonucunda bu kararı aldığı belirtildi.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor
    08 Nis Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor

    Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesine yoğun turist akını olurken, geçen sene Trabzon'u 1 milyonun üzerinde turist ziyaret ettiği belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, yeni turizm sezonunda beklentilerin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirtti. Kantarcı, ayrıca Trabzon Havalimanı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet kalitesinin artacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin daha da yükseleceğini ifade etti. Turistlerin genellikle Trabzon'da konakladığını ve ardından bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Kantarcı, Uzungöl'deki turizmcilerin sıkıntılarının hala devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti
    08 Nis İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti

    İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra bir tugay dışında tüm kara birliklerini geri çekti. Ancak, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nahal adlı tugay hala bölgede kalmaya devam edecek. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze çevresinde yeni güvenlik bölgeleri oluşturarak yeniden organize oldu ve istihbarata dayalı saldırılara odaklanacak. Askerlerin geri çekilmesinin siyasi baskıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.


Advertisement