İstanbul-Tahran Arası Talep Az Olunca Uçak Bileti Fiyatları 23 Liraya İndi - Son Dakika
Ekonomi

İstanbul-Tahran Arası Talep Az Olunca Uçak Bileti Fiyatları 23 Liraya İndi

Nevruz öncesi, tatilini Türkiye'de geçirmek isteyen birçok İranlının, Türkiye'ye gelmeye başlamasıyla İran'dan Türkiye'ye doğru uçak biletleri normalin üzerinde artarken dönüş için ise biletler 23 TL'ye düştü.

18.03.2018 14:22  Güncelleme: 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevruz öncesi, tatilini Türkiye'de geçirmek isteyen birçok İranlının Türkiye'ye gelmeye başlamasıyla İran'dan Türkiye'ye doğru uçak biletleri normalin üzerinde artarken dönüş yolu için tam tersi yaşanıyor. İranlı bazı hava yolu şirketleri, İstanbul'dan Tahran'a dönüş yolunda yaşanan talep azlığı nedeniyle bilet fiyatlarını 23 liraya kadar düşürdü. İstanbul- Tebriz seferlerinde de benzer bir durum söz konusuyken, biletlerin 60 liraya kadar düştüğü görüldü.

TATİLCİLERİN GÖZDE ÜLKESİ TÜRKİYE OLDU

Son bir kaç gündür devam eden bu durumun en az 22 Mart'a kadar sürmesi öngörülüyor.

Döviz fiyatlarındaki artışa rağmen birçok İranlı 20 Mart'tan başlayarak 14 gün süren Nevruz tatillerini yurt dışında geçirmeği planlarken, tatilcilerin gözde ülkesi olarak Türkiye ön plana çıkıyor.

İstanbul-Tahran Arası Talep Az Olunca Uçak Bileti Fiyatları 23 Liraya İndi
Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi İstanbul-Tahran Arası Talep Az Olunca Uçak Bileti Fiyatları 23 Liraya İndi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor
    01:09 Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor

    Huawei yönetimi, Çin'de kapsamlı bir çip fabrikası daha kurmak için çalışmalara başladı. Şirket, çip sektörünün gelişeceğini öngörerek bu alana yapacağı yatırımları artıracak. Şanghay'da yapılacak olan fabrikanın, şirketin çip ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Fabrikada üretilecek çiplerin ağırlıklı olarak akıllı telefonlar için kullanılacağı belirtiliyor. Huawei, böylece çip konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefliyor. Şirketin dev yatırımlarının ürün fiyatlarına etki edebileceği iddia ediliyor.

  • Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları
    22:04 Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk toplantısını yapacak. Toplantıda İran-İsrail gerilimi, sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti ve enflasyonla mücadele başlıkları ele alınacak.


Advertisement