İstanbul Tasarım Bienali, Yarın Ziyaretçilerine Kapılarını Açıyor - Son Dakika
Güncel

İstanbul Tasarım Bienali, Yarın Ziyaretçilerine Kapılarını Açıyor

İSTANBUL Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından ENKA Vakfı, Petkim ve VitrA eş sponsorluğunda düzenlenen 3. İstanbul Tasarım Bienali, yarın kapılarını ziyaretçilerine açıyor.

21.10.2016 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından ENKA Vakfı, Petkim ve VitrA eş sponsorluğunda düzenlenen 3. İstanbul Tasarım Bienali, yarın kapılarını ziyaretçilerine açıyor. "BİZ İNSAN MIYIZ? : Türümüzün Tasarımı : 2 saniye, 2 gün, 2 yıl, 200 yıl, 200.000 yıl" başlığıyla, Beatriz Colomina ve Mark Wigley küratörlüğünde düzenlenen 3. İstanbul Tasarım Bienali, "insan"ın 200.000 yıl boyunca tasarımla kurduğu ilişkiyi, arkeolojiden son teknolojiye, tıptan mimarlığa, bilimden iletişime birçok farklı alanda inceliyor.

3. İstanbul Tasarım Bienali'nin Yaratıcı Mahalleler Programı kapsamında 23 Ekim Pazar günü Salon İKSV'de Mahalle Sohbetleri başlıklı bir etkinlik gerçekleştirilecek. Tüm gün sürecek etkinlikte katılımcıların tasarım süreçleri, geçmiş ve gelecekteki tasarım anlayışı üzerine sohbetler gerçekleştirilecek.

3. İstanbul Tasarım Bienali sergi mekanlarının yanı sıra bu sene ilk kez düzenlenmeye başlanan Yaratıcı Mahalleler Programı'yla kent sakinlerinin de tasarımla buluşmasını sağlayacak. Program kapsamında tasarıma farklı açılardan yaklaşan tasarımcı, tasarım stüdyoları, mimar ve markalar kendi mahallelerinde etkinlikler kurgulayacak. Kentle bütünleşen ve tasarım olgusunu görünür hale getirecek bir ortam sağlayan Yaratıcı Mahalleler Programı aynı zamanda da yaratıcı endüstrilerin 3.İstanbul Tasarım Bienali platformunda iletişime girebileceği bir program oluşturacak.

3. İstanbul Tasarım Bienali süresince Yaratıcı Mahalleler Programı kapsamında Karaköy, Eminönü, Beyoğlu, TomTom Mahallesi, Nişantaşı, Akaretler, Beşiktaş, Şişli, Ortaköy, Levent, Etiler, Arnavutköy, Kuruçeşme, Sarıyer, Kadıköy ve Büyükada olmak üzere 16 mahalle ve 39 marka kendi mahallelerinde gerçekleştirecekleri farklı etkinliklerle kent sakinleriyle buluşacak.

Yaratıcı Mahalleler Programı kapsamında "Yüzyıllık Markalar"dan Ece Ajandası, Meyer Saat, Kifidis, Tevfik Aydın Saat, Eyüp Sabri Tuncer, Ali Muhiddin Hacı Bekir, Cağaloğlu Hamamı, Splendid Palas, Cemilzade Elit Çikolata, Karaköy Güllüoğlu ile beraber Karaköy Mahallesi'nde ARMAGGAN ART & DESIGN GALLERY, HAS Mimarlık veHann Karaköy Tasarım Atölyesi, Tomtom Mahallesi'nde, ZoomTpu, Ham: m, Happily Ever Paper ve Tomtom Gardens, Eminönü'nde Dhoku, Nişantaşı Mahallesi'nde GiziaGate, Metrekare Halı, Alametifarika, Ortaköy Mahallesi'nde Norm Architects, Şişli Mahallesi'nde Addresistanbul, Beşiktaş Mahallesi'nde Artstone, Levent Mahallesi'nde ICA Home Nispetiye On ve Yaktaş A.Ş.,Kuruçeşme Mahallesi'nde Öney Mimarlık, Arnavutköy Mahallesi'nde Join+idea Life Works Club, Sarıyer Mahallesi'nde Koleksiyon Mobilya, PETRA/ TheFlooringCo. vePonceBloc, Kadıköy Mahallesi'nde Melkon Jamgoçyan, Lidya Yazmaciyan, MUZE SHOP, Tasarım Parkı, Ateliermono veLemurStore, Büyükada'da Splendid Palas Hotel gibi markalar bulunuyor. Yaratıcı Mahalleler Programı kapsamındaki tüm etkinleri bizinsanmiyiz.iksv.org adresinden takip edilebiliniyor.

Yaratıcı Mahalleler Programı'nın görsel kimliğini oluşturan ve Alametifarika'nın kurucu ortağı ve kreatif direktörü Uğurcan Ataoğlu, Akaretler Meydan'ında Beşiktaş Belediyesi desteğiyle bir sokak uygulaması gerçekleştirecek. Alametifarika'nın çalışırken kullandığı gündelik notlar, eskizler, prova baskıları, fotoğraflar, duvarlarda yazan özlü sözler, motivasyon görselleri Akaretler'de mahallenin tellerine uzanacak ve vitrinlere taşacak.

MAHALLE SOHBETLERİ PROGRAMI

SALON IKSV, 23 Ekim Pazar/ 12.00-20.00

Yaratıcı Mahalleler Programı kapsamında 23 Ekim Pazar günü Salon İKSV'de Mahalle Sohbetleri başlıklı bir etkinlik gerçekleştirilecek. Tüm gün sürecek etkinlikte katılımcıların tasarım süreçleri, geçmiş ve gelecekteki tasarım anlayışı üzerine sohbetler gerçekleştirilecek.

12.00-12.45

Ayşe Birsel/ Sevdiğin Yaşamı Tasarla

New York'lu tasarım inovasyonu danışmanlık firması Birsel + Seck kurucusu olan Ayşe Birsel hem Design the Life You Love/ Sevdiğin Yaşamı Tasarla kitabında yer verdiği eğlenceli uygulamalar ve tasarım araçlarıyla hayatımıza tasarım odaklı düşüncenin penceresinden nasıl yaklaşabileceğimizi anlatacak. Aynı zamanda Paşabahçe Mağazaları'nın OMNIA koleksiyonu için yaptığı ürünlerin tasarım süreçlerinden bahsedecek. Ayşe Birsel'in OMNIA'nın özel enstalasyonu İstanbul Tasarım Bienali kapsamında Kanyon'da yer alacak.

13.00-13.45:

Banu Binat moderatörlüğünde Mahallelerin Hafızalardaki Renkleri

Konuşmacılar: Ayşegül Kuruç ve Yener Torun

Mimarlar, sanat tarihçileri, sosyologlar ve kent sakinleri bir araya gelerek rengin, mimarlık üzerinden toplumsal bilinçte nasıl ve ne kadar yer ettiğini, yerleşimlerin mevcut renkleri bir yana, o yerlerin hafızalardaki renklerini konuşulacak ve hatırlanacak.

14.00-14.45

Gökhan Karakuş moderatörlüğünde MONOLIT: Taş ve Sembolik Form

Konuşmacılar: Atilla Kuzu, Deniz Üner, Erdoğan Akbulak, Levent Çırpıcı ve Yunus Emre Kara

İstanbul Tasarım Bienali Paralel Etkinlikler kapsamında küratörlüğünü Gökhan Karakuş'un yaptığı, ZOOM TPU tarafından tasarlanan ve Silkar Madencilik/AKDO sponsorluğuna "MONOLIT: Taş ve Sembolik Form" sergisi yer alacak. Gökhan Karakuş moderatörlüğünde gerçekleşecek panelde konuşmacılar üretilen taş monolitler kentsel mekan ve kültürdeki soyutluk ve sembolizmin rolünü irdeleyecekler.

16.00-16.45

Deniz Ova ve Asude Alkayalı moderatörlüğünde Yüzyıllık Tasarım Hikayeleri

Konuşmacılar: Barış Cemiloğlu ve Serra Taşkent

3. İstanbul Tasarım Bienali Direktörü Deniz Ova ve Yüzyıllık Markalar Derneği Genel Sekreteri Asude Alkaylı Osmanlı İmparatorluğu döneminden Cumhuriyet'in kurulması ve günümüze kadar ticari, ekonomik ve kültürel anlamda hayatımıza dokunan ve tasarlayan kıymetli markaları anlatacaklar. Sohbetin ikinci yarısında Yüzyıllık Markalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Cemilzade markasının 4.nesil temsilcisi Barış Cemiloğlu ve Splendid Palas Oteli Yönetim Temsilcisi Serra Taşkent markalarınıhikayelerinipaylaşacaklar.

17.00-17.45

Ferhan İstanbullu moderatörlüğünde Bir Fikir Tasarımı: ZestIstanbul

Konuşmacılar: Meral Tabakoğlu ve Mert Aslan

ZestIstanbul kreatif direktörleri Ferhan Istanbullu, Mert Aslan ve Meral Tabakoğlu bir fikrin ilk ortaya çıkışından etkinliklerin gerçekleştiği ana kadar uzanan ZestIstanbul hikayelerini anlatacaklar. Bir fikir tasarımının farklı açılarla nasıl evrilebildiği ile nasıl başarılı ve yenilikçi bir etkinlik haline geldiğinin sırlarını masaya yatıracaklar.

18.00-19.00

Murat Meriç Moderatörlüğünde Albüm Kapakları Tasarımı

Konuşmacılar: Alican Tezer, Betül Atlı, Murat Ertel ve Metin Uzelli

Geçmişten bu güne kadar albüm kapakları üzerine olacak panelde, tasarım hangi evlerinden geçtiğini ve nasıl etkilendiği konuşulacak. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul Tasarım Bienali, Yarın Ziyaretçilerine Kapılarını Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement