İstanbul Tiyatro Festivali On Dokuzuncu Kez Perde Açıyor - Son Dakika
Güncel

İstanbul Tiyatro Festivali On Dokuzuncu Kez Perde Açıyor

İKSV tarafından düzenlenen 19. İstanbul Tiyatro Festivali, perdelerini 9 Mayıs akşamı açıyor.

05.05.2014 12:08  Güncelleme: 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 19. İstanbul Tiyatro Festivali, perdelerini 9 Mayıs akşamı açıyor. 2004 yılından bu yana Koç Holding Enerji Grubu Şirketleri Aygaz, Opet ve Tüpraş'ın sponsorluğunda gerçekleştirilen 19. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında yurtdışından 7, Türkiye'den 33 tiyatro, dans ve performanstan oluşan 100'e yakın gösterim sahnelerde yer alacak.

19. İstanbul Tiyatro Festivali, 9 Mayıs Cuma akşamı Grzegorz Jarzyna'nın yönettiği Ne Yaptıysak Nafile başlıklı oyun ile başlıyor. Festival kapsamında 1 ay boyunca 13 farklı mekânda sahnelecek 100'e yakın gösterinin yanı sıra ünlü konukların ve uzmanların katılacağı ücretsiz söyleşi, gösteri, film ve belgesel gösterimleri ile atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek.

İstanbul Tiyatro Festivali'ne, 2014 yılının Polonya-Türkiye arası diplomatik ilişkilerin tesisinin 600. yıldönümü ile ilgili kutlamaların kültür programı çerçevesinde, Polonya tiyatrosunun genç ve yenilikçi yönetmenlerinden Grzegorz Jarzyna, Ne Yaptıysak Nafile ve Nosferatu adlı iki oyunu ile konuk oluyor Ne Yaptıysak Nafile..., ENKA Vakfı sponsorluğunda 9 Mayıs Cuma ve 10 Mayıs Cumartesi akşamları 20.30'da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde olacak.9 ve 10 Mayıs'ta, oyunun ardından yazar Dorota Maslowska da seyircilerin sorularını yanıtlayacak. 31 yaşındaki genç yazar Maslowska, eserlerinde sergilediği pesimistik ve ironik dünya algısı ve dili olağanüstü kullanım şekliyle tanınıyor.

-FESTİVALİN "ONUR ÖDÜLÜ" GRZEGORZ JARZYNA'YA-

Bugüne kadar sahnelediği oyunlarla birçok ödüle layık görülen Grzegorz Jarzyna'ya, 19. İstanbul Tiyatro Festivali'nin Onur Ödülü, 9 Mayıs Cuma akşamı Ne Yaptıysak Nafile oyununun gösteriminden sonra takdim edilecek. 1998 yılından itibaren TR Warszawa'nın sanat yönetmenliğini üstlenen Grzegorz Jarzyna, aynı zamanda 2006'da başladığı kurumun genel müdürlüğü görevini de sürdürüyor. Klasik tiyatro yapıtlarının oldukça cesur denilebilecek yeni uyarlamalarıyla ünlenen Grzegorz Jarzyna, Avrupa'nın tanınmış romanlarını Varşova'da sahneye uyarlaması ve güncel "kışkırtıcı" metinleri sahnelemesiyle tanınıyor.

Grzegorz Jarzyna'nın yazıp yönettiği ve TR Warszawa ve Teatr Narodowy tiyatrosunun sahneleyeceği bir diğer oyun ise Nosferatu olacak. Grzegorz Jarzyna'nın Bram Stoker'ın gotik öyküsü Dracula romanından esinlenerek sinemanın görsel öğeleriyle zenginleştirerek sahneye aktardığı oyunda gerçeklik ve bilinçaltı arasında yaşanan gelgitler sahne diliyle ortaya koyuluyor. Popüler kültürün ikonuna dönüşen Dracula ve vampir öykülerinin bu kez tiyatro sahnesinde farklı bir dille seyircinin karşısına çıkacağı Nosferatu, 13 ve 14 Mayıs tarihlerinde 20.30'da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde olacak.

-FESTİVAL BİLETLERİ -

19. İstanbul Tiyatro Festivali biletleri Biletix satış noktaları, Biletix Çağrı Merkezi, Biletix web sitesi (www.biletix.com), Ana gişe İKSV'den alınabilecek.Biletler, gösterim günlerinde gösteriden 2 saat önce etkinlik mekânındaki gişeden de satın alınabilecek. İKSV'den verilen bilgiye göre Lale Kart sahipleri festival biletlerinde yüzde 20-25 oranındaki "Lale üyelerine özel indirim"lerden yararlanabilecekler. Her gösteride tam biletlerin yanı sıra öğrenciler için indirimli bilet de satılacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İstanbul Tiyatro Festivali On Dokuzuncu Kez Perde Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement