İstanbul'un Düşman İşgalinden Kurtuluşu - Son Dakika
Politika

İstanbul'un Düşman İşgalinden Kurtuluşu

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'un, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Türkiye'nin, Türk milletinin göz bebeği olarak tarihteki yerini ebediyete kadar koruyacağını bildirdi.

06.10.2016 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'un, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Türkiye'nin, Türk milletinin göz bebeği olarak tarihteki yerini ebediyete kadar koruyacağını bildirdi.

Yıldırım, İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Şehrin düşman işgalinden kurtuluşunu en içten dilekleriyle kutlayan Yıldırım, yüzyıllarca hem Türk devletine hem de kültür ve medeniyetine başkentlik yapan İstanbul'un maruz kaldığı elim işgal döneminin, 6 Ekim 1923'te sona erdiğini hatırlattı.

Muzaffer Türk ordusu şehre girerken, milletin, istiklal hasretiyle yollara döküldüğünü, askerlerin sevinç gözyaşları ve çiçek yağmurları eşliğinde karşılandığını aktaran Yıldırım, o gün İstanbul'un her yanında Türk bayraklarının yeniden dalgalanmaya başladığını kaydetti.

Aziz İstanbul'un, o kurtuluş gününden sonra da dünyanın ve Türkiye'nin incisi olarak varlığını sürdürdüğünü vurgulayan Yıldırım, "Bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti'nin, Türkiye'nin, Türk milletinin göz bebeği olarak tarihteki yerini ebediyete kadar koruyacaktır. İstanbul'un bu gurur gününü tekrar kutlarken, bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, İstanbullu hemşehrilerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İstanbul'un Düşman İşgalinden Kurtuluşu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement