İstanbul'un Fethi Şiirlerle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

İstanbul'un Fethi Şiirlerle Kutlandı

İstanbul\'un Fethi Şiirlerle Kutlandı

İstanbul'un Fethi'nin 560.yıl dönümü dolayısıyla Suşehri ilçesinde kutlama programı düzenlendi.

29.05.2013 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'un Fethi'nin 560. yıl dönümü dolayısıyla Suşehri ilçesinde kutlama programı düzenlendi.

Suşehri Kazım Ayan Anadolu Lisesi tarafından Suşehri Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşması yapan Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, "İstanbul'un fethinin hem Türk hem de dünya tarihi için çok önemli olduğunu belirtti.

Fethin çağ açıp çağ kapatan önemli bir olay olduğunu ifade eden Kaymakam Demiral" "İstanbul'un fethi sadece askeri bir zafer değil, aynı zamanda yeni bir yönetim anlayışının dünyaya tanıtılmasıdır. Fethin anlamı, her gittiği yere medeniyeti, hoşgörüyü götüren bir milletin, İstanbul'a da adaleti getirmesinde gizlidir. Fatih Sultan Mehmet, peygamberimizin methine mazhar olmuş, ileri görüşlü, adaletli ve ilkeli yönetim anlayışıyla farklı din, dil ve ırktan oluşan toplulukların barış içinde birlikte yaşamalarına imkan sağlamıştır. Fatih Sultan Mehmet, aynı zamanda iyi bir asker, mühendis, tarihçi, bilim ve kültür adamıdır" dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler okunurken öğrenci korosu fetih marşlarını seslendirdi.

İstanbul'un Fethinin 560. yıl dönümü kutlama programına, Suşehri Emniyet Müdürü Cevat İratçı, Suşehri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Serdar Özdemir, Esnaf Odası Başkanı Ramazan Ersin, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstanbul'un Fethi Şiirlerle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement