İstanbul'un Fethi ve Kbü'nün Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

İstanbul'un Fethi ve Kbü'nün Kuruluş Yıl Dönümü

AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, İstanbul'un fethinin 565'inci, Karabük Üniversitesi'nin (KBÜ) kuruluşunun da 11. yılını yayamladığı mesajla kutladı.

29.05.2018 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, İstanbul'un fethinin 565'inci, Karabük Üniversitesi'nin (KBÜ) kuruluşunun da 11. yılını yayamladığı mesajla kutladı.

Uysal, mesajında, 29 Mayıs'ın onur ve gurur duyulan günlerden biri olduğunu belirtti.

İstanbul'un fethinin ve KBÜ'nün kuruluşunun aynı güne denk gelmesinin güzel bir olay olduğunu ifade eden Uysal, şunları kaydetti:

"Karabük Demir ve Çelik Fabrikası'nın 1937 yılında kurulmasıyla ağır sanayi kenti olan, ülkemizin inşasında çok önemli görev ve misyon üstlenen Karabükümüz 29 Mayıs 2007 yılında üniversitesinin kurulmasıyla ikinci baharını yaşamaya başlamış ve ağır sanayi kenti kimliğinin yanında üniversite kenti kimliğini de alarak ülkemizin kalkınmasına genç beyinleri bilimin aydınlık ışığında yetiştirerek en büyük katkıyı vermeye başlamıştır. Kuruluşunun 11. yılını kutladığımız Karabük Üniversitesi bu süreçte büyük bir gelişme göstererek birçok büyük başarıya imza atmış, atmaya da devam etmekte olup Türkiye'nin parlayan yıldızı konumuna gelmiştir."

Uysal, Karabük Üniversitesi'nin 11. kuruluş yıl dönümü ile İstanbul'un fethinin 565. yıl dönümünü kutladığını dile getirerek, "Peygamberimiz Hz. Muhammed'in övgüsüne mazhar olarak bizlere dünya kenti İstanbul'u miras bırakan Fatih Sultan Mehmet Han'ı, onun kumandasındaki kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'un Fethi ve Kbü'nün Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Steam FPS Festivali Başladı: İndirimler ve Eğlence
    09:10 Steam FPS Festivali Başladı: İndirimler ve Eğlence

    Valve, Steam'de düzenlediği etkinliklerine devam ediyor. Steam FPS Festivali, Windows oyuncularına birbirinden eğlenceli birinci şahıs oyunlarını deneme ve yüzde 75'e varan indirimlerle kütüphanelerine eklemeleri fırsatı sunuyor. Festival kapsamında köklü yapımlardan bağımsız oyunlara kadar birçok seçenek bulunuyor. Ayrıca, indirimlerin yanı sıra yeni demolar da sunuluyor. Oyunları satın almadan önce deneyebilir ve uygun fiyatlı avantajlardan yararlanabilirsiniz.

  • Tecno'nun yeni nesil katlanabilir telefonları Phantom V Fold 2 5G ve Phantom V Flip 2 5G yakında çıkacak
    09:09 Tecno'nun yeni nesil katlanabilir telefonları Phantom V Fold 2 5G ve Phantom V Flip 2 5G yakında çıkacak

    Geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü uygun fiyatlı Phantom V Fold ve Phantom V Flip modelleriyle dikkat çeken Tecno, yeni nesil Phantom V Fold 2 5G ve Phantom V Flip 2 5G ile gündemde. Geekbench testlerinde iyi bir performans sergileyen cihazlar, gelecekteki ürünler için umut vaat ediyor. Detaylar haberimizde.

  • Google, Pixel 9 Pro Fold ile katlanabilir telefon pazarına giriş yapacak
    09:09 Google, Pixel 9 Pro Fold ile katlanabilir telefon pazarına giriş yapacak

    Google, önümüzdeki sonbaharda Pixel 9 ailesini görücüye çıkaracak. Yeni nesil katlanabilir modelin de bu seriyle birleşeceği iddia edildi. Buna göre Pixel Fold 2 modeli yerine, doğrudan Pixel 9 Pro Fold isimli katlanabilir cihaz sunacak. Bu da Pixel 9 ailesinde katlanabilir ekranlı bir versiyon olacağı anlamına geliyor.

  • Adobe, yapay zeka ile video üretimine yeni bir soluk getiriyor
    09:09 Adobe, yapay zeka ile video üretimine yeni bir soluk getiriyor

    Adobe, Premiere Pro video düzenleme süitine entegre edilecek yeni yapay zeka modeli ile video üretiminde çığır açmayı hedefliyor. Bu model, metin bazlı komutlar veya referans görseller kullanılarak sıfırdan video içerikleri oluşturabilecek ve nesne ekleme, nesne çıkarma ve generatif uzatma gibi özellikleri Premiere Pro'ya getirecek. Ayrıca, Adobe, deepfake teknolojilerinin kötüye kullanımını önlemek için Content Credentials adı verilen bir medya köken standartını da entegre edecek. Bu hamle, yapay zeka destekli içerik üretim araçlarının geleceği ve yaratıcı endüstriler üzerindeki etkisi açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

  • Ayvalık'ta lastik bottaki 42 düzensiz göçmen yakalandı
    09:06 Ayvalık'ta lastik bottaki 42 düzensiz göçmen yakalandı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde mobil radar tarafından tespit edilen ve Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçmek isteyen lastik bottaki 42 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik tarafından yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi yetkililerine teslim edildi.

  • Edirne'deki Okullarda Polis Denetimi
    09:05 Edirne'deki Okullarda Polis Denetimi

    Edirne merkez ve ilçelerindeki okulların çevresinde polis ekipleri tarafından denetim gerçekleştirildi. Denetimlerde öğrencilerin okullara kontrollü girişleri sağlandı ve şüpheli görülen kişiler GBT kontrolünden geçirildi. Ayrıca, okul çevresindeki iş yerleri, parklar ve metruk binalar da kontrol edildi. Denetimlerin eğitim öğretim yılı boyunca devam edeceği belirtildi.

  • Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi
    09:02 Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi

    Asaf Savaş Akat İktisat Ödül Töreni, siyasi partilerin grup toplantıları, İçişleri Bakanı'nın trafik verileri açıklaması, 1 Mayıs programı basın açıklaması, İzmir Gemi Söküm Koordinasyonu'nun basın açıklaması, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı, YRP Genel Başkan Yardımcısı'nın açıklamaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı yapılacak.

  • Van'ın bin 700 yıllık kilisesi ziyaretçilerini bekliyor
    09:00 Van'ın bin 700 yıllık kilisesi ziyaretçilerini bekliyor

    Van'ın Başkale ilçesinin İran sınırındaki Albayrak Mahallesi'nde bulunan bin 700 yıllık Aziz Bartholomeus Kilisesi, define avcıları tarafından tahrip edildiği için restore edilerek turizme kazandırılmasını bekliyor.

  • Kabine Erdoğan başkanlığında toplanıyor! Masadaki öncelikli gündem Orta Doğu'da yükselen gerilim
    08:57 Kabine Erdoğan başkanlığında toplanıyor! Masadaki öncelikli gündem Orta Doğu'da yükselen gerilim

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 1,5 aylık aranın ardından bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yoğun bir gündemle toplanıyor. Orta Doğu'da yükselen tansiyon ve Türkiye'nin bu konudaki diplomatik girişimleri toplantının öncelikli gündem maddelerinden olacak. Kabine toplantısında enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadele de ele alınacak.

  • Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı
    08:52 Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı

    Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirdi. Cebeci, Ertaş'ın seçim sürecinde yakın çalışma ekibinden olan bir isimdir.


Advertisement