İstanbul'da Tatil Başlıyor - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Tatil Başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, binlerce vatandaşını plajlarda ağırlamaya hazırlanıyor. Ramazan Bayramı'nın bitimiyle İstanbul plajlarında tatil havası yaşanacak.

16.06.2017 15:24  Güncelleme: 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her gün on binlerce İstanbulluya günübirlik tatil imkanı sunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi plajları, Ramazan Bayramı sonrası hizmet vermeye başlayacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İstanbullular, yaz sezonu boyunca Anadolu Yakası'ndaki Caddebostan 1-2-3 ve Avrupa Yakası'ndaki Güneş ve Menekşe plajlarında deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi plajları, haftanın yedi günü saat 08.30 ile 19.00 arasında hizmet verecek.

Halkın her türlü ihtiyaç ve konforunun gözetildiği belediye plajlarının her birinde soyunma konteynerleri, duş alanları ve şemsiyeler, günübirlik tatilcilerin hizmetine sunulacak.

Yiyecek ve içecek ihtiyacına çözüm sunan büfe ve kafeteryaların yer aldığı plajlarda şort, oyun topları, simit gibi deniz malzemeleri satışının yapıldığı çeşitli stantlar bulunacak. Bunların yanı sıra plajlarda, İstanbulluların keyif içerisinde bir gün geçirebilmeleri için yeşil alanlar, basketbol ve voleybol sahaları ile çeşitli spor aletlerinin bulunduğu sosyal yaşam alanları da yer alıyor.

38 plajda temizlik var

Öte yandan belediye sınırları içerisindeki 38 plajda temizlik ve cankurtaran hizmeti de veriliyor. Düzenli olarak deniz suyu temizlik oranları ölçülen ve gün boyu kumsalların temizlendiği İstanbul plajlarında vatandaşlar gönül rahatlığıyla deniz keyfini yaşayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin son yıllarda hizmete aldığı İleri Biyolojik Arıtma Tesisleri ile sahiller atıksu tehdidinden kurtuldu. Altyapı yatırımları ve arıtma tesisleriyle İstanbul'da pek çok sahil yüzülebilir kritere ulaştı.

Güvenlik ve cankurtaran personeliyle 38 plajda hizmet veren belediye ekiplerince, denize girilebilecek bölgeler bariyerle çevrildi. Güvenlik için plaj kuralları ve tehlikelere ait bilgilendirme tabelalarıyla vatandaşlar uyarılırken, cankurtaran ekipleri jet-ski ve kurtarma botlarıyla devriye atarak tehlike arz edecek durumlara hazır halde bekliyor.

481 cankurtaran görev yapıyor

İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı cankurtaran ekipleri, İstanbul'da 12 ilçede bulunan 47 bin 800 metre uzunluğundaki 38 plajda, 35 jet-ski, 7 kurtarma botu, 2 amfibik kurtarma jeti (kara ve deniz aracı) 14 ATV aracı, 2 drone, 190 gözetleme kulesi ve 481 cankurtaran personeliyle vatandaşların güvenliği için hizmet veriyor.

Cankurtaran ekipleri 2005'ten yana 41 bin 847 vatandaşın kurtarılmasını sağladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri Müdürlüğü ve çevre şirketi İSTAÇ, 256 personelle plajlar ve sahillerde temizlik hizmeti sunuyor. Temizlik çalışmaları, mobil temizlik ekipleri ve özel plaj temizleme makineleriyle yürütülüyor.

Ekipler 2013'ten bu yana toplam 66 bin metreküp atık toplarken 2016'da ise plajlar 17 bin 534 metreküp atıktan temizlendi.

Kum eleme ve tesviyesi yapan 11 plaj temizleme makinesinin yanı sıra yosun temizleme araçlarıyla da yosunlaşmaya karşı mücadele ediliyor. 16 kişilik 16 ekipten oluşan toplamda 256 personelle yürütülen plaj temizlik çalışmalarında, 31 çift kabinli kamyonet, 11 plaj temizleme makinesi, 2 atık nakil aracı, yosun nakil teknesi, 2 hidrolik sıkıştırmalı atık nakil aracı, yükleyici kazıcı, damperli kamyon, 11 minibüs, yüzer amfibik temizleme aracı, yüzer amfibik çekiciyle hizmet veriyor.

Temizlik ve cankurtaran hizmeti verilen plajlar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin temizlik ve cankurtaran hizmeti verdiği plajlar şöyle:

" Çatalca'daki Çilingoz, Yalıköy, Karacaköy ve Ormanlı, Arnavutköy'deki Durusu Karaburun ve Yeniköy, Eyüp'teki Ağaçlı, Sarıyer'deki Kısırkaya ve Riva Merkez, Beykoz'daki Riva Elmasburnu ile Riva MYO, Şile'deki Sahilköy, Doğancılı, Alacalı, Sofular, Kızılcaköy, Kumbaba, Ayazma, Ağlayankaya, Uzunkum, Akçakese, Kabakoz, Kurfalı, Ağva ve Kilimli, Kadıköy'deki Caddebostan 1 ve Caddebostan 2, Bakırköy'deki Çiroz ve Güneş, Küçükçekmece'deki Menekşe, Beylikdüzü'ndeki Gürpınar, Büyükçekmece'deki Kumburgaz ve Kamiloba (Celaliye), Silivri'deki Selimpaşa, Silivri, Semizkum, Çanta ve Gümüşyaka plajları."

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement