İstanbul Üniversitesi 4 Alanda Dünyada İlk Binde - Son Dakika
Güncel

İstanbul Üniversitesi 4 Alanda Dünyada İlk Binde

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından İngiltere merkezli derecelendirme kuruluşu QS'ye yaptırılan alan bazlı değerlendirmede İstanbul Üniversitesi'nin 4 alanda dünyada ilk bin üniversite arasında yer aldığını bildirdi.

27.01.2018 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından İngiltere merkezli derecelendirme kuruluşu QS'ye yaptırılan alan bazlı değerlendirmede İstanbul Üniversitesi'nin 4 alanda dünyada ilk bin üniversite arasında yer aldığını bildirdi.

Rektör Ak, Birlik Vakfı tarafından MTTB konferans salonunda düzenlenen "Ülkemizde Araştırma Üniversitelerinin Önemi ve Dünya Sıralamaları" konulu konferansta, yaptıkları proje ve çalışmalar ile İÜ'nün bilimsel üretim çalışmalarıyla dünyadaki yerini anlattı.

Türk üniversitelerinin yayımladığı bilimsel makalelerin sayısının her yıl arttığını ancak bu makalelerin aldığı atıf sayılarının aynı oranda artmadığını ifade eden Prof. Dr. Ak, şöyle konuştu:

"Üniversitelerimizin makalelerine yeterli sayıda atıf yapılmayışının temel nedeni, dünya ortalamasına göre etki değeri en düşük dergilerde çok fazla makalemizin olmasıdır. Her bilim alanında etki değeri en yüksek olan ilk yüzde 25'lik dilime giren dergilerde yayımlanan makalelerin yüzdesinin dünya ortalaması yüzde 44'e ulaştığı halde bu üst dilimde Türkiye kaynaklı makalelerin oranı yüzde 21 civarında kalmıştır. Son yüzde 25'lik dilimde yer alan etki değeri en düşük dergilerde yayımlanan makalelerin yüzdesinin dünya ortalaması yüzde 20'nin altında olduğu halde bu en alt dilimde Türkiye kaynaklı makalelerin oranı yüzde 34 civarındadır."

İstanbul Üniversitesi'nin uluslararası alanda başarısının her geçen gün yükseldiğini belirten rektör Ak, "YÖK tarafından İngiltere merkezli derecelendirme kuruluşu QS'e yaptırılan alan bazlı değerlendirmede İstanbul Üniversitesi 4 alanda dünyadaki ilk 1000 üniversite arasında yer aldı. Tarım ve Ormancılık, Eğitim Bilimleri, Tıp, Eczacılık dallarında 251-300, Biyoloji dalında ise 451-500.'lük arasında yer alarak 'Alan Odaklı Başarı Ödülü'nün sahibi oldu." şeklinde konuştu.

Konferans sonrası Birlik Vakfı İstanbul Şube Başkanı Hüseyin Öztürk tarafından rektör Ak'a plaket takdim edilirken program hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Üniversitesi 4 Alanda Dünyada İlk Binde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı ile Görüştü
    17:23 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı ile Görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile gerilim ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirmek üzere bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

  • Siirt'te aranan hükümlü yakalandı
    17:23 Siirt'te aranan hükümlü yakalandı

    Siirt'te hakkında 11 yıl 10 ay hapis cezası ve arama kaydı bulunan S.G, Kurtalan ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalandı. Emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • CHP'nin eski TBMM Grup Amirliği Levent Bayraktar'ın cenazesi toprağa verildi
    17:23 CHP'nin eski TBMM Grup Amirliği Levent Bayraktar'ın cenazesi toprağa verildi

    CHP'nin uzun yıllar TBMM Grup Amirliği yapan Levent Bayraktar'ın cenazesi, Kocatepe Camisi'nde düzenlenen törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenaze aracına omuz vererek Bayraktar'ı son yolculuğuna uğurladılar.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarım Fuarında Yoğun İlgi Gördü
    17:17 Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarım Fuarında Yoğun İlgi Gördü

    Aydın'da düzenlenen Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nda Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı stant, drone ile gübre uygulama, hayvancılık ve arıcılık alanındaki destekleri ve Halk Ege Et'in çalışmalarıyla büyük beğeni topladı.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    17:15 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Bozüyük Belediyesi ilaçlama ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, yeşil alanlar ve ağaçlık bölgelerde düzenli olarak ilaçlama yaparken, ayrıca park, bahçe ve yeşil alanlarda bitki ilaçlaması ve kene ilaçlaması da gerçekleştiriyor. İlaçlama çalışmalarında çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlar kullanılıyor.

  • Malatya'da dünya mutfakları yemek yarışması düzenlendi
    17:14 Malatya'da dünya mutfakları yemek yarışması düzenlendi

    Malatya'nın Kale ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında, Aslantepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrencileri kıyasıya mücadele etti. Yarışmanın jürisinde ise Kaymakam, Belediye Başkanı, Üniversite Rektör Yardımcısı ve İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı yer aldı.


Advertisement