İstanbul Üniversitesi'ndeki Patlama Davasında Tutuklu Kalmadı - Son Dakika
Güncel

İstanbul Üniversitesi'ndeki Patlama Davasında Tutuklu Kalmadı

İstanbul Üniversitesi\'ndeki Patlama Davasında Tutuklu Kalmadı

İstanbul üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde 8 Mayıs 2012 tarihinde kadınlar tuvaletinde meydana gelen patlamayla ilgili 13 öğrencinin yargılandığı davada, aralarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 2 kişinin de bulunduğu 5 tutuklu öğrenci tahliye edildi.

07.07.2014 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde 8 Mayıs 2012 tarihinde kadınlar tuvaletinde meydana gelen patlamayla ilgili 13 öğrencinin yargılandığı davada, aralarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 2 kişinin de bulunduğu 5 tutuklu öğrenci tahliye edildi.

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasının ardından 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Emel Çetin, Gürkan İstekli, Oktay Güldeir, Raziye Ay ve Şahin Kaya ile tutuksuz 8 sanık katıldı.

"DAVA KOMPLO ÜRÜNÜDÜR"

Duruşmada söz alan tüm sanıkların avukatlarından Sinan Zincir, "Bu dava bir komplo ürünüdür. Kürt öğrencilere hukuka aykırı delillerle komplo yapılmıştır. Derhal tahliye ve beraat kararı verilmesi gerekir" dedi.

Sanık avukatlarından Fırat Epözdemir de, "Özel Yetkili Mahkemeleri de kapsayan paralel devlet soruşturması yapılmaktadır. Bu soruşturmanın bekletici mesele yapılmasını talep ediyoruz. Ayrıca tüm sanıkların tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

5 ÖĞRENCİYE TAHLİYE

Mahkeme heyeti, tutuklu 5 sanığın, delillerin toplanmış olması, delilleri karartma ve değiştirme şüphesinin bulunmaması, tutuklu kaldıkları süre ve öğrenci olmaları gerekçesiyle tahliyesine karar verdi. Duruşma 23 Ocak 2015 tarihine ertelendi.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar da, duruşma öncesinde "Tutuklu öğrencilere özgürlük" yazılı pankart açarak adliye önündeki alanda basın açıklaması yaptı.

İDDİANAMEDEN...

Dönemin TMK'nın 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Savcılarından Ekrem Beyaztaş'ın hazırladığı iddianamede, 8 Mayıs 2012 günü İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin kadınlar tuvaleti kısmında bir patlama meydana geldiği ve inceleme sonucunda patlamaya basınç etkili el yapımı plastik dış kap kullanılan bir bombanın neden olduğunun anlaşıldığı kaydediliyor.

İddianamede, teknik takipleri yapılan Emel Çetin ve Raziye Ay ile koridorda keşif yaptığı tespit edilen Uğur Tekdal adlı şüphelilerin patlama olayına neden olan bombayı tuvalete bıraktıklarının tespit edildiği öne sürülüyor. Şüphelilerin tek tek eylemlerine yer verilen iddianamede, şüpheliler Raziye Ay ve Emel Çetin'in "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istenirken, diğer şüphelilerin de "terör örgütü üyeliği", "terör örgütü propagandası yapmak", "patlayıcı madde imal etmek, bulundurmak", "mala zarar vermek" ve "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" gibi suçlardan çeşitli oranlarda hapisle cezalandırılması talep ediliyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul Üniversitesi'ndeki Patlama Davasında Tutuklu Kalmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement