İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası Restorasyonu Havadan Böyle Görüntülendi - Son Dakika
Güncel

İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası Restorasyonu Havadan Böyle Görüntülendi

İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası Restorasyonu Havadan Böyle Görüntülendi

1865-1866 yılları arasında yapımı tamamlanan ve 1923 yılında İstanbul Üniversitesi'ne tahsis edilen 147 yıllık tarihi bina büyük bir onarımdan geçiyor.

13.02.2013 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1865-1866 yılları arasında yapımı tamamlanan ve 1923 yılında İstanbul Üniversitesi'ne tahsis edilen 147 yıllık tarihi bina büyük bir onarımdan geçiyor. Tarihi binanın restorasyon çalışmaları DHA muhabiri Murat Öztürk tarafından havadan fotoğraflandı.

İstanbul İl Özel İdaresi'nin, İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt'taki tarihi Rektörlük Binası'nın restorasyonu için açtığı ihaleyi Emir Restorasyon Limited Şirketi üstlendi. İstanbul Üniversitesi Yenileme ve Restorasyon Projeleri'nden biri olan Rektörlük Binası'nın restorasyonu için çalışmalar 2009 yılında başladı. İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası'nın restorasyon ve onarım çalışmalarını üstlendi.

İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası, 1865-1866 yılında, Fransız Mimar Bourgeois tarafından yapıldı. 1879 yılında Harbiye Nezareti olarak kullanılmaya başlandı. İstanbul'da 1894 yılında meydana gelen depremde büyük zarar gören bina, İtalyan mimar Raimondo d'Aranco tarafından, daha sonra da 1950'de Mimar Ekrem Hakkı Ayverdi tarafından onarıldı. Binanın cephe ve mermer temizliği ise 1998'de yapıldı.1923 yılında Cumhuriyet'in ilanıyla, diğer bakanlıklar gibi Harbiye Nezareti de Ankara'ya taşınınca bu bina Darülfünun'a verildi.

MO - İstanbul/ Fatih

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası Restorasyonu Havadan Böyle Görüntülendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement