İstanbul Vakfı'nın "Kurban Bağış Kampanyası" Başladı - Son Dakika
Güncel

İstanbul Vakfı'nın "Kurban Bağış Kampanyası" Başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İstanbul Vakfı’nın bu yıl üçüncü kez düzenlediği Kurban Bayramı Bağış Kampanyası başladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından kampanya için çağrı yaptı. İmamoğlu, “Bu bayramda da dayanışmanın adresi İstanbul Vakfı. Kurban bağışlarınız güvenle ve özenle İstanbul'daki ihtiyaç sahibi bir ailenin sofrasına ulaşacak. Hayırsever tüm vatandaşlarımızı bu hayra ortak olmaya davet ediyorum” dedi.

23.06.2022 16:21  Güncelleme: 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Vakfı'nın bu yıl üçüncü kez düzenlediği Kurban Bayramı Bağış Kampanyası başladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından kampanya için çağrı yaptı. İmamoğlu, "Bu bayramda da dayanışmanın adresi İstanbul Vakfı. Kurban bağışlarınız güvenle ve özenle İstanbul'daki ihtiyaç sahibi bir ailenin sofrasına ulaşacak. Hayırsever tüm vatandaşlarımızı bu hayra ortak olmaya davet ediyorum" dedi.

İBB'ye bağlı İstanbul Vakfı, bu yıl da hayırseverlerin iyilik elini ihtiyaç sahiplerinin sofralarına ulaştırıyor. İstanbul Valiliği'nin (22-1682) no'lu yardım toplama iznine istinaden başlatılan kampanyada kurban hisse bedeli 3 bin 600 TL olarak belirlendi.

İnternet üzerinden başvuru yöntemiyle yapılan kampanyaya katılmak isteyen vatandaşlar,  sitesi üzerinden bağışta bulunabiliyor. Kampanya, 8 Temmuz Cuma (arife günü) saat 11.00'e kadar sürecek. Kurban Bağış Kampanyası ile ilgili gelen sıkça gelen soruların cevaplarına da İstanbul Vakfı web sitesinden ulaşılabiliyor.

Bayramın ilk günü, vekaleti alınan bağışçıların kurban kesim işlemine başlanacak. Kurbanlar, her yıl olduğu gibi dini vecibelere dikkat edilerek, hijyenik ortamda veteriner hekimlerin gözetiminde kesilecek. Bayramın birinci günü başlayan işlemler, bayramın üçüncü günü akşamına kadar devam edecek. Kesim işlemleri noter huzurunda görsel kayıt altına alınacak.

Kesimin tamamlanmasının ardından 3 gün dinlendirilen etler, kuşbaşı olarak pişirilip konserve haline getirilecek. Geçen yıl kolajenli et suyu da üretilen kurban işlemlerine bu yıl ilave işkembe ve kelle paça çorbası da eklenecek.

KURBAN DERİLERİNDEN ELDE EDİLEN GELİRLE EĞİTİME DESTEK VERİLECEK

Kurban derilerinin satışından elde edilen gelir eğitime destek olarak kullanılacak. İstanbul Vakfı, geçen yılki bağışlarla 231 bin aileye konserve ve 17 bin çocuklu aileye de et suyu (katkısız kolajen) ulaştırdı.

İBB İstatistik Ofisi'nin geçen yıl yaptığı kamuoyu araştırmasında, İstanbul'da 300 bin eve hiç et girmediği tespit edilmişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak bağış kampanyasına çağrı yaptı. İmamoğlu şunları söyledi:

"BU BAYRAMDA DA DAYANIŞMANIN ADRESİ İSTANBUL VAKIF: Bu bayramda da dayanışmanın adresi İstanbul Vakfı. Kurban bağışlarınız güvenle ve özenle İstanbul'daki ihtiyaç sahibi bir ailenin sofrasına ulaşacak. Hayırsever tüm vatandaşlarımızı bu hayra ortak olmaya davet ediyorum. Bu bayramda da dayanışmanın adresi İstanbul Vakfı. Kurban bağışlarınız güvenle ve özenle İstanbul'daki ihtiyaç sahibi bir ailenin sofrasına ulaşacak. Hayırsever tüm vatandaşlarımızı bu hayra ortak olmaya davet ediyorum. 2 yılda 250 bine yakın aileye hayrımızı ulaştırdık. Vakfımızın kurban bağışı toplamasının çok önemli 2 sebebi var. Birincisi, ibadetimizin, inancımızın gerekleri uygulanarak en sağlıklı şekilde yerine getirilmesi. Diğeri ise bu ibadetin büyük bir toplumsal dayanışmaya da fırsat vermesi.

1 MİLYON EV İSTANBUL'DA YOKLUK ÇEKİYOR: Vatandaşlarımız her konuda olduğu gibi kırmızı et tüketiminde her geçen yıl ne yazık ki fakirleşiyor. 1 milyon ev İstanbul'da yokluk çekiyor. 300 binden fazla eve hiç ama hiç et girmiyor. 400 bin ev ise ayda sadece 1 kez tüketebiliyor. Bu bayram siz hayırsever bağışçılarımıza her zamankinden çok ihtiyacımız var. Çünkü yaşam şartları her geçen gün daha da zorlaşıyor. Her alanda olağanüstü fiyat artışları ile ne yazık ki karşı karşıyayız. Geçen yıl 1 hisse bağışı bin 750 lira iken bu yıl 3 bin 750 liraya yükseldi. O yüzden gelin bu bayram dayanışmayı çok daha yükseklere taşıyalım. Sizlerin kurban bağışlarıyla gerçek ihtiyaç sahibi insanlar için de bayram adı gibi yaşansın. Bu dayanışmada bizi yalnız bırakmayacağınızı bildiğim binlerce vatandaşımıza hemşerimize sesleniyorum. Gelin bu evlerin kapısını hep beraber çalalım. Binlerce insanımızı bu bayramda hep birlikte sevindirelim."

İstanbul Vakfı\'nın "Kurban Bağış Kampanyası" Başladı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İstanbul Vakfı'nın 'Kurban Bağış Kampanyası' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman Kahta'da Otomobil Kazası: 12 Kişi Yaralandı
    10:31 Adıyaman Kahta'da Otomobil Kazası: 12 Kişi Yaralandı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 12 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar, sağlık ekipleri tarafından Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Ordu Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi
    10:30 Ordu Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi

    Ordu Müftülüğü, binin üzerinde üniversite öğrencisinin katıldığı bir iftar programı düzenledi. İl Müftüsü İsmail Çiçek, programda öğrencilere Osmanlı dönemindeki 'diş kirası' geleneğini anlattı ve müftülüğü ziyaret etmelerini istedi. Programa, Vali, milletvekilleri ve belediye başkanı da katıldı.

  • Efeler İlçe Müftülüğü ve Türk Kızılay Aydın Şubesi Kan Bağışı Kampanyası Düzenledi
    10:29 Efeler İlçe Müftülüğü ve Türk Kızılay Aydın Şubesi Kan Bağışı Kampanyası Düzenledi

    Efeler İlçe Müftülüğü ve Türk Kızılay Aydın Şubesi iş birliğiyle düzenlenen kan bağışı kampanyası, kan bağışı oranlarının azalmasına dikkat çekmek ve toplumu kan bağışına yönlendirmek amacıyla gerçekleştirildi. Efeler Müftülüğü bünyesinde görev yapan din görevlileri kampanyaya destek vererek kan bağışında bulundu. Kampanya, Kızılay ile ortak bir şekilde devam ediyor ve tüm vatandaşlar bağış yapmaya davet ediliyor. Müftü Yorulmaz, Kızılay ekibine, din görevlilerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

  • Adıyaman'da Öğrencilere Orman Yangını Eğitimi Verildi
    10:29 Adıyaman'da Öğrencilere Orman Yangını Eğitimi Verildi

    Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde, Gölbaşı Orman İşletme Şefliği tarafından 180 öğrenciye ormanların ekonomik-ekolojik fonksiyonları ve orman yangınları müdahalesi uygulamalı olarak anlatıldı. Öğrencilere ayrıca ağaç sevgisi ve ormanların önemi konusunda bilgilendirme yapıldı.

  • Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Elanur'un Akülü Araba İsteğine Cevap Verdi
    10:29 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Elanur'un Akülü Araba İsteğine Cevap Verdi

    Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, hidrosefali hastası Elanur'un sosyal medya üzerinden yaptığı akülü araba isteğine cevap vererek, onu evinde ziyaret etti ve isteğini yerine getirdi.

  • Sibel Çam, Para Halter Dünya Kupası'nda bronz madalya kazandı
    10:29 Sibel Çam, Para Halter Dünya Kupası'nda bronz madalya kazandı

    Mısır'da düzenlenen Para Halter Dünya Kupası'nda bronz madalya kazanan milli sporcu Sibel Çam, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı elde ettiğini söyledi. Engelli olmanın hayattan kopmamak gerektiğini vurgulayan Çam, engelli bireylere tavsiyelerde bulundu.

  • İzmit Belediyesi Filosuna 4 Yeni Çöp Kamyonu Ekledi
    10:29 İzmit Belediyesi Filosuna 4 Yeni Çöp Kamyonu Ekledi

    İzmit Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesine 4 yeni çöp kamyonu ekledi. Araç filosunu güçlendiren belediye, toplam araç sayısını 222'ye çıkardı.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi, 20 bin Aydınlıyı iftar sofralarında buluşturdu
    10:27 Aydın Büyükşehir Belediyesi, 20 bin Aydınlıyı iftar sofralarında buluşturdu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz ve CHP Efeler Belediye başkan adayı Anıl Yetişkin ile birlikte Umurlu Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi, 9 ilçede 11 noktada toplam 20 bin Aydınlıyı iftar sofralarında buluşturdu.

  • Denizli Büyükşehir Belediyesi Ramazan Ayında Vatandaşları İftar Sofrasında Buluşturdu
    10:27 Denizli Büyükşehir Belediyesi Ramazan Ayında Vatandaşları İftar Sofrasında Buluşturdu

    Denizli Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde vatandaşları aynı sofrada buluşturduğu iftar sofrası Akvadi'de kurdu. Başkan Zolan, tüm hemşehrilerinin ramazanını tebrik ederek, Denizli'ye hizmet ettiklerini belirtti.


Advertisement