İstanbul Valisi Şahin, Muhtarlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

İstanbul Valisi Şahin, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'un gün geçtikçe daha güvenli bir şehir haline geldiğini belirterek, "İstanbul güvenli bir şehir. En az New York, Londra, Paris, Tokyo veya Pekin kadar güvenli bir şehirdir.

10.04.2018 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'un gün geçtikçe daha güvenli bir şehir haline geldiğini belirterek, "İstanbul güvenli bir şehir. En az New York, Londra, Paris, Tokyo veya Pekin kadar güvenli bir şehirdir." dedi.

Şahin, Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde gerçekleşen "Avrupa Yakası Muhtarlar Buluşmasında", İstanbul'da önceliklerinin güvenlik olduğunu ve bunu da büyük oranda başardıklarını anlattı.

İstanbul'daki muhtarlarla 5. kez bir araya geldiklerini anımsatan Şahin, bu tür buluşmaları çok önemsediklerini çünkü muhtarlarla direkt temas ederken, onların, dilek, şikayet ve taleplerini doğrudan dinleme imkanı bulduklarını kaydetti.

İstanbul'da görev yapan muhtarların omuzlarındaki yükün ağır, sorumluluklarının büyük olduğunu anımsatan Şahin, şunları kaydetti:

"Öyle muhtarlıklarımız var ki taşradaki bir ilin nüfusundan çok daha fazla bir kalabalığa hizmet veriliyor. Dolayısıyla burada görev yapan muhtarların sorunları, uğraştıkları konular, son derece farklı ve ağır. Biz ilçelerimizde kaymakamlarımız vasıtasıyla ve doğrudan valilik olarak da muhtarlarımızla olabildiğince yakın iş birliği içerisinde olmaya gayret ediyoruz. Çünkü bizim mahallelere uzanan elimiz, kolumuz sizlersiniz. Orada vatandaşlarımızın dilek ve isteklerini duyan kulaklarımız sizlersiniz. Bizim orada hangi şekilde hizmet etmemiz, hangi kalitede hizmet vermemiz ya da hangi noktalarda eksiğimiz var bunlar ancak sizin aracılığınız ve sizlerin delaletiyle isabetli bir şekilde tespit edilebiliyor. Onun için biz, muhtarlarımızın bütün yaptığı işlere öncelikle teşekkür ederken, onların taleplerine, bildirdiği sorunlara da bir an önce cevap verme, çözüm bulma noktasında da hassasiyet gösteriyoruz."

- "2 bin 700 bin bekçi hizmet verecek"

İstanbul'da öncelikli gündemlerinin güvenlik olduğunu dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

"Hem asayiş hem terör, hepsine birden güvenlik başlığı altında bakınca güvenlik noktasında iş birlikleri çok çok önemlidir. Muhtarlarımızın diğer kamu kurumlarının yetkililerine göre mahalleli olması ve o mahallede uzun süredir yaşıyor olmalarından ötürü insanları tanıma ve oradaki hareketlilikleri takip etme bakımından daha avantajlılar. Onun için güvenlik noktasında özel bir dikkat sarf etmemiz gerekiyor. Şu ana kadar gerçekten güzel bir iş birliği örneği gösterildi. Bundan sonra da daha bir hassasiyetle buna devam etmemiz lazım. Mahallelerimizin güvenliğini artık bekçilerle takviye ediyoruz. Şu ana kadar ilk grupta 700, ikinci grupta 2 bin bekçinin alımı işlemleri yapıldı. 2 bin kişilik grupta henüz başlayanlar, başlamayanlar var. Bunlarda tamamlanınca 2 bin 700 bekçimiz mahalle aralarında hizmet verecekler."

- "İstanbul güvenli bir şehir"

Bekçilerin gerekli eğitimden geçirildikten sonra muhtarların yönlendirilmesiyle ve karakollarda görevli güvenlik güçleriyle birlikte çalışılmasıyla herkesin çok daha güvenlik bir kentte yaşama imkanına kavuşacağına dikkati çeken Şahin, "İstanbul gün geçtikçe daha güvenli bir şehir haline geliyor. Bizim hep iddiamız şu; İstanbul güvenli bir şehir. En az New York, Londra, Paris,Tokyo veya Pekin kadar güvenli bir şehirdir. Bu, şu demek değildir, 'biz bütün suçları önledik, bütün suçluları yakaladık, bundan sonra hiçbir suç işlenmez, hiçbir suçlu tip ortaya çıkmaz' Bu iddiada değiliz ama inşallah bunu sizlerle birlikte başaracağız." ifadelerini kullandı.

Eğitim konusunda muhtarlardan özel destek beklediklerini söyleyen Şahin, 2019'a kadar tekli eğitim sistemine geçilmesi hedefinin yakalanması için İstanbul'da bugünkü mevcuda 10-11 bin derslik daha ilave edilmesi gerektiğini belirtti.

Bununla ilgili olarak karşılaştıkları en büyük sorunun arsa eksikliği olduğunu anlatan Şahin, "Arsa üretilmesi noktasında sizlerin yönlendirmeniz ve destekleriniz çok önemli. Bu arsaları ürettiğimizde hızlı bir şekilde okulları yapabiliyoruz. İnşaat noktasında ödenek sıkıntısı çekmiyoruz. Eğer bunu bir an önce hızlandırıp yaparsak çocuklarımız da ikili eğitimden tamamen tekli eğitime geçmiş olur. Bugün bizim sınıf ortalamalarımız ikililer ve tekliler dahil olduğunda 30-35 civarında. Tabii bu ilk, orta ve lise olarak değişiyor. Tekli eğitime geçersek çocuklarımıza daha fazla zaman ayıracağımızı düşünüyoruz. Dolayısıyla gelecek nesilleri çok daha iyi yetiştirmeyi, çocuklarımıza sunmuş oluyoruz." diye konuştu.

- "Uyuşturucuyla mücadeleyi biz kazanacağız"

Önümüzdeki yılda kayıtların farklı bir sisteme tabi olacağını bunun için de oluşacak olası nüfus hareketlilikleri konusunda muhtarlardan daha dikkatli olmalarını ve desteklerini esirgememelerini talep eden Şahin, şunları kaydetti:

"Her bir nüfus hareketi aynı zamanda yeni bir derslik ihtiyacı demektir. Bir taraftan bir bakıyorsunuz ilçenin birinde derslikler daha doğrusu derslik başına düşen öğrenci sayısı azalmış ama başka bir yerde birden bire artmış ve tolere edilebilir sınırları geçmiş oluyor. Bunun oluşmasına meydan vermememiz gerekiyor. Ayrıca bu uyuşturucu ile mücadelede kolluk kuvvetlerimiz çok ciddi gayret sarf ediyorlar. Ama kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz ve diğer kurum ve kuruluşlarımız bağımlılıkla mücadele ile ilgili bölümünde de sosyal ve kültürel proje yürütüyorlar. Bunların birisi de bildiğiniz gibi ilçelerde ekipler oluşturuldu. Ekipte muhtarlarımız da görev alıyorlar. Burada hep beraber, dayanışarak çok güçlü bir mücadele sergilememiz lazım. Buradaki amacımız, daha çok uyuşturucu ile karşı karşıya kalabilecek kişi veya ailelerin önceden sahiplenilmesi, onların bu yalnızlıklarının giderilmesi ve varsa maddi ihtiyaçlarının karşılanması ya da psikolojik birtakım sorunlar yaşıyorsa bu konuda destek verilmesi ve sorunlarının giderilmesidir. Biz bununla mücadele edeceğiz ve biz kazanacağız."

- "Şehit yakınları ve gazileri ziyaret edin"

İstanbul'da günlük kiraya verilen evler konusuna da değinen Şahin, bu konuda da muhtarlardan destek istedi.

Vali Şahin, "İlçelerde ekipler oluşturduk. Bunlara bakıyoruz. Sizler de bu konuları yakından takip ederseniz, en azından nerede hangi amaçla günübirlik ev kullanılıyor? Hangilerinin iyi niyetli hangilerinin kötü niyetli kullanıldığını bizden daha iyi bilebilirsiniz. O bilgileri arkadaşlarımızla paylaşırsanız, bunların denetimleri çok daha sağlıklı, çok daha verimli olur diye düşünüyoruz." dedi.

Şahin, devletin sosyal yardımlar konusunda gerekli desteği sunduğunu dolayısıyla da mahallelerde aç ve açıkta kalanların olmaması gerektiğini dile getirerek muhtarların, ihtiyaç sahibi olanların bilgilerini ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına iletmelerini istedi.

Milletin şehit yakınlarıyla gazilere çok büyük bir ilgi gösterdiğini, devletin bu konuda çok ciddi düzenlemeler yaptığını anımsatan Şahin, "Şehit yakınları ile gazileri zaman zaman ziyaret edelim. Onların yalnızlıklarını paylaşalım. Onların yalnız olmadıklarını, bu millet için çok kıymetli olduklarını ifade edelim." dedi.

Konuşmanın ardından toplantı basına kapalı şekilde devam etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Valisi Şahin, Muhtarlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement