İstanbul Valisi Yerlikaya'dan Engelliler Günü'nde anlamlı paylaşım - Son Dakika
Güncel

İstanbul Valisi Yerlikaya'dan Engelliler Günü'nde anlamlı paylaşım

İstanbul Valisi Yerlikaya\'dan Engelliler Günü\'nde anlamlı paylaşım

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında bir farkındalık paylaşımında bulundu.

03.12.2022 12:19  Güncelleme: 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında bir farkındalık paylaşımında bulundu.

Valilik, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, 9 yaşında geçirdiği bir kaza sonucu omurilik felci olmasına rağmen ortaya koyduğu mücadeleyle Avrupa şampiyonu olan paralimpik atlet Hamide Doğangün ile özel bir röportaja imza attı.

Yerlikaya da paralimpik atlet olarak ay yıldızlı formayla nice başarılar kazanarak, tüm engellilere örnek olan Doğangün ile yapılan röportajı Twitter hesabından paylaştı.

Vali Yerlikaya, paylaşımında, "Hamide Doğangün 9 yaşında geçirdiği trafik kazasında omurilik felci oldu. Ama o engelleri aşmaya kararlıydı. Paralimpik atlet olarak ay yıldızlı formamızla nice başarılar kazandı, tüm engellilere örnek oldu." ifadelerini kullandı.

"Alacağım madalyayı bebeğime armağan etmek istiyorum"

Yerlikaya'nın paylaştığı röportajda Doğangün'ün antrenmanları ve şampiyonalarda çekilen görüntülere yer verildi.

Bağcılar Belediyesi sporcusu Hamide Doğangün, yapılan röportajda, azim dolu mücadelesini anlattı.

9 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felci olduğunu ve o tarihten beri tekerlekli sandalye kullandığını belirten Doğangün, "Tedavi sürecimde Bağcılar Belediyesinin bu branşı açtığı duydum. Annem hiç evde durmamı istemiyordu, sosyalleşmemi dışarıya çıkmamı istiyordu. Bu sayede spora başladım. Tekerlekli sandalyeyi unutmamın en büyük nedeni spor oldu. Spora yönelmem engelimi de unutturdu. En büyük destekçim ailem oldu. Benim gibi arkadaşlarım için en büyük rolü aileler üstleniyor." ifadelerini kullandı.

2008 yılından beri atletizmle ilgilendiğini belirten Doğangün, 100, 400, 800 metre koştuğunu, Avrupa şampiyonluğu ve dünya dereceleri bulunduğunu aktardı.

"Spora engel yok, bize fırsat verildiğinde en iyi şekilde değerlendiriyoruz." diyen Doğangün, şimdiki hedefinin dünya şampiyonluğu ve 2024 Paris Olimpiyatları olduğunu belirterek, "Orada kürsüyü görmeyi hedefliyorum ve alacağım madalyayı da bebeğime armağan etmek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Valisi Yerlikaya'dan Engelliler Günü'nde anlamlı paylaşım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement