İstanbul ve Jakarta Arasında Yeni Köprü: Muhafazakar Giyim - Son Dakika
Güncel

İstanbul ve Jakarta Arasında Yeni Köprü: Muhafazakar Giyim

İstanbul ve Jakarta Arasında Yeni Köprü: Muhafazakar Giyim

The Gate, Jakarta-Istanbul projesi ile 2 ülke arasındaki işbirlikleri gelişiyor!

11.05.2017 14:17  Güncelleme: 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Endonezya Istanbul Konsolosluğu'nun öncülüğünü yaptığı The Gate Jakarta-Istanbul projesi, tekstil ve muhafazakar giyim sektöründe Türkiye ve Endonezya arasındaki işbirliğini güçlendirmek için ilk adımı attı!

Nisan 2017'de Jakarta Convention Center'da Muslim Fashion Festival kapsamında ilk duyurusu yapılan projeyi 400'e yakın kişi izledi. İstanbul Başkonsolosu Mr. Herry Sudrajat, projenin çıkış noktasını, neden böyle bir projeyi ihtiyaç duyduklarını anlattığı açılış konuşmasını tasarımcılar, protokol, tekstil sektör yatırımcıları ve basın ilgiyle dinledi. Global marka olma yolunda İstanbul'u bir köprü olarak konumlamak için projenin ilk aşaması 'Know How & Bilgilendirme Söyleşi Serileri '' Türkiye'den sektör liderlerini ağırladı.

İstanbul'da yaşayan Endonezyalı muhafazakar giyim sektör experti Franka Soeria, iki ülkenin işbirliği yapmasının gerekliliğini vurguladı! Tasarım gustosu yüksek Endonezyalı tasarım ve markaların için dünya markası olmak için yol haritasını çıkartan Soeria, pazarda lider ülkelere ve stratejilerine de deyindi.

Think Fashion kurucu ortaklarından Özlem Şahin, Türkiye'nin üretim gücünü, nasıl bir stratejik lokasyon olarak konumlanabileceğini anlattı. '' Bilgilendirme-Üretim-Tanıtım-Satış'' olarak 4 başlığa ayrılan projenin bir sonraki adımını Istanbul'da yapmak için çalışmalara başlandığının müjdesini de verdi!

Modanisa satın alma direktörü Ahmet Erdem ise, Endonezyalı tasarımcı ve markaların stillerini ve tarzlarını çok beğendiklerini, üretim bariyerini aşarlarsa Endonezyalı tasarımcı ve markalarını hem Türkiye'de hem de global pazarda satmaya hazır olduklarını söyledi.

Endonezya Istanbul Konsolosluğu sahipliğinde, Think Fashion koordinatörlüğünde sürdürülecek, The Gate: Jakarta Istanbul projesi uzun soluklu ve devlet destekli olmasıyla, tasarımcı ve markaları sürekli desteklemesiyle global pazarda muhafazkar giyim sektörün yeni yıldızlarını yaratmakta iddialı olacak!

Daha fazla bilgi için:




Son Dakika Güncel İstanbul ve Jakarta Arasında Yeni Köprü: Muhafazakar Giyim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement