Istanbul Yeni Havalimanı'na Ilk Uçak Indi - Son Dakika
Güncel

Istanbul Yeni Havalimanı'na Ilk Uçak Indi

Tolga ÖZBEK - Hüseyin ASLIYÜCE İSTANBUL DHAÜçüncü Havalimanı'nı inşa eden ve işletecek olan İGA'nın bu yıl ikincisini düzenlediği 'İstanbul Liseler Arası Model Uçak Eğitimi ve Yarışması' için liseli öğrencilerin eğitim sonrası tasarladığı model uçaklar, İstanbul Yeni Havalimanı'na inen ilk...

07.05.2017 22:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tolga ÖZBEK - Hüseyin ASLIYÜCE İSTANBUL DHA

Üçüncü Havalimanı'nı inşa eden ve işletecek olan İGA'nın bu yıl ikincisini düzenlediği 'İstanbul Liseler Arası Model Uçak Eğitimi ve Yarışması' için liseli öğrencilerin eğitim sonrası tasarladığı model uçaklar, İstanbul Yeni Havalimanı'na inen ilk uçaklar oldu. Yarışmada birinci olan uçak, 'Karavul' adlı takıma ödül getirdi.

İGA'nın, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) işbirliği ile bu yıl ikincisini düzenlediği 'İstanbul Liseler Arası Model Uçak Yarışması' renkli görüntülere sahne oldu. İstanbul Yeni Havalimanı'nda yapılan final etkinliği ile birlikte havalimanı, ilk uçağını ağırlamış oldu.

FİNALE 5 TAKIM KALDI

İstanbul genelinden tüm liselerin katılımına açık olan Model Uçak Yarışması'na bu yıl 40 farklı okuldan 172 öğrenci başvurdu. 46 öğrenci ön elemeleri geçti ve eğitimlere katılmaya hak kazandı. Teorik eğitimler sonrasında ise 20 öğrenci son aşamaya kalarak uygulama dersleri sonrasında tasarladıkları model uçaklarını finalde sergileme şansına sahip oldu. Finalde öğrencilerin oluşturduğu Karavul, Poyraz, Pulsar, Şanlı Takım ve Target Asos takımları yarıştı. Karavul takımı, tasarladığı uçak ile yarışmada belirlenen uçuş görevlerini yerine getirdi ve büyük ödüle layık görülerek teknoloji marketinde geçerli olacak 6 bin TL'lik hediye çeki kazandı.

Yarışma jüri üyeleri arasında İGA Havalimanları İnşaatı CEO'su Yusuf Akçayoğlu, İGA Havalimanı İcra Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Özkol, TUSAŞ Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, İTÜ Öğretim Üyeleri Dr. Hayri Acar ve Yrd. Doç.Dr. Emre Koyuncu ve Doğan Haber Ajansı Muhabiri ve Kokpit Programı Koordinatörü Tolga Özbek yer aldı.

İKİ KAT FAZLA BAŞVURU

İGA Havalimanları İnşaatı CEO'su Yusuf Akçayoğlu geçtiğimiz yıl yapılan başvuru sayısının neredeyse ikiye katlanmasından ötürü çok mutlu olduklarını dile getirerek şunları söyledi 'Henüz lise çağında olan pırıl pırıl gençlerimizin tasarladığı uçakları görünce geleceğe dair umutlarımız arttı. Liseli gençlerimizin bu yarışma kapsamında, İTÜ gibi havacılık alanında yetkin bir üniversitenin profesörlerinden ders almaları büyük bir deneyim. İGA olarak bizleri en çok tatmin eden noktalardan biri de gençlerimizin havacılık konusunda istek ve şevkinin artmasıdır. Adımızı sadece havalimanımızla değil tüm havacılık sektörüyle, gençlerimizin başarısıyla ve ürettikleri teknolojilerle dünyaya duyurmalıyız. İstanbul Yeni Havalimanı'na inen ilk uçağın, böylesine parlak beyinlerin eserleri olması hepimizi gururlandırmalı.

SELÇUK BAYRAKTAR 'HAVACILIĞIMIZ SPORTİF HAVACILIKLA GELİŞECEK

Havacılığın sportif havacılık ile başladığına dikkat çeken Baykar Makine Teknik Müdürü ve aynı zamanda Bayraktar İnsansız Hava Aracı'nın tasarımcısı Selçuk Bayraktar 'Gençlerimizden finale kalanlar, İTÜ'den tasarım ve imalat dersi aldı. Uçaklarını geliştirdi ve burada uçurdu. Umarım bu tür yarışmalar geleneksel hale gelir. Bu tür organizasyonlar Türkiye'de havacılığın gelişmesine katkıda bulunacak diye konuştu.

TEMEL KOTİL 'GELECEĞİN HÜRKUŞ'LARINI BU ARKADAŞLARIMIZ YAPACAKö

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, kendi tasarımları uçan gençleri kutladıklarını söyleyerek 'Daha liseyden uçaklarını İTÜ'den aldıkları eğitimle akademik olarak tasarladılar. Bugün de uçurdular. Onlar geleceğin Vecihi Hürkuş'ları olacak. Çıtayı daha da ileri tayışacak dedi.

Istanbul Yeni Havalimanı\'na Ilk Uçak Indi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Istanbul Yeni Havalimanı'na Ilk Uçak Indi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement