İstanbullu Sanayi Çalışanı: Tost Bile Yiyemiyoruz. Bir Tost 25 Lira. Boş Tost Yiyoruz. Tostçu Bizi Seviyor, O Yüzden Bize Salça Sürüyor - Son Dakika
Güncel

İstanbullu Sanayi Çalışanı: Tost Bile Yiyemiyoruz. Bir Tost 25 Lira. Boş Tost Yiyoruz. Tostçu Bizi Seviyor, O Yüzden Bize Salça Sürüyor

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Eyüp’te bulunan Avas Sanayi Sitesi’nde esnafı ziyaret etti. Bir sanayi çalışanı, Tekin’e yaşadıkları sorunları anlatırken “Tost bile yiyemiyoruz. Bir tost 25 lira. Boş tost yiyoruz… Kuru ekmeği makineye basıyor, elektrik harcanıyor, bir de ekmek parası karşılığı 10 lira alıyor. Tostçu bizi seviyor, devamlı müşterisiyiz, o yüzden bize salça sürüyor” dedi.

15.05.2022 15:40  Güncelleme: 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Eyüp'te bulunan Avas Sanayi Sitesi'nde esnafı ziyaret etti. Bir sanayi çalışanı, Tekin'e yaşadıkları sorunları anlatırken "Tost bile yiyemiyoruz. Bir tost 25 lira. Boş tost yiyoruz… Kuru ekmeği makineye basıyor, elektrik harcanıyor, bir de ekmek parası karşılığı 10 lira alıyor. Tostçu bizi seviyor, devamlı müşterisiyiz, o yüzden bize salça sürüyor" dedi.

Gürsel Tekin, 'Öteki İstanbul' ziyaretler kapsamında, Eyüp'te bulunan Avas Sanayi Sitesi'nin esnafıyla bugün bir araya geldi. Tekin, burada esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Tekin, ilk olarak, çalıştıkları fabrikadan alamadıkları tazminatlar için 616 gündür eylem yapan Uzel Makina Fabrikası çalışanlarını ziyaret etti. Tekin, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"BUNLAR İÇİN ADALET İŞLEMİYOR"

"Kadere bak; buraya ilk kez İstanbul İl Başkanı olduğum zaman gelmiştim. Tam üstünde 14 yıl geçmiş. 14 yıldır burada insanlar hak, hukuk ve adalet arıyorlar. Bunlar için adalet işlemiyor. Kimler için işliyor? Siyasal düşüncelerini ifade eden, bugünkü iktidara itiraz edenler için yargı kararları jet hızıyla geçiyor. Ama emekçinin yargı kararı 616 gündür bekliyor. Yani 15 yıldır burada hark arama eylemleri yapıyorlar. 2,5 yıldır çadır kurdular ve 15 yıldır haklarını aramak için mücadele ediyorlar. Kamuoyunun takdirine sunmak istiyorum. Ama kazanacaksınız, bir gün mutlaka kazanacaksınız. Adalet yerini bulacaktır hiç merak etmeyin."

"BOŞ TOST YİYORUZ"

Tekin, daha sonra sanayi sitesindeki bir çay ocağında esnafla ve vatandaşlarla sohbet etti. Tekin'le bir sanayi çalışanı arasında şu diyalog yaşandı.

Vatandaş: Tost bile yiyemiyoruz. Bir tost 25 lira. Boş tost yiyoruz. Hani kuru ekmeği basıyor ya makineye, içine bir şey koymuyor, ekmeği basıyor makineye.

Gürsel Tekin: Ciddi mi diyorsun?

Vatandaş: Kuru ekmeği makineye basıyor, elektrik harcanıyor, bir de ekmek parası karşılığı 10 lira alıyor. Tostçu bizi seviyor, devamlı müşterisiyiz, o yüzden bize salça sürüyor. Kimse inanmıyor buna değil mi?

"TÜRKİYE'Yİ NE HALE GETİRDİNİZ"

Gürsel Tekin, daha sonra işletme sahibine "Nasıl oluyor peynirsiz tost" diye sordu. İşletme sahibi de "Hayat öyle bir şey olmuş ki Gürsel Abi, bir kilo kaşar 100 lira olur mu" karşılığını verdi. Tekin de "Markette 160 lira, yine 100 liraya ucuz buluyorsun. Yani tosta salça sürün salça ile… Hayaldi gerçek oldu, neler görüyoruz. Eskiden tost isterdiniz; en pratik, en ucuz temel gıda maddesidir. Şimdi insanlar geliyor, tost istiyor, karnını doyuracak, onu peynirsiz istiyor, çünkü peynirlisi 25 lira olunca öbürü 12,5 lira, peynirsiz olanı yemek zorunda kalıyor. Türkiye'yi ne hale getirdiniz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN BU KARANLIK TÜNELDEN ÇIKMASI İÇİN SEÇİMİN KAZANILMASI LAZIM"

"Türkiye'nin bu karanlık tünelden çıkabilmesi için seçimin kazanılması lazım" diyen vatandaşa Tekin şöyle cevap verdi:

"Uzun süredir sahadayım, görüyorum, biliyorum üç aşağı beş yukarı, siz de biliyorsunuz. Ben, bu şehirde il başkanlığı yaptım. Ben il başkanlığı yaparken bu yerlere giremiyordum, açık söyleyeyim… İki yerde yıkım oldu. Hani 'siz gelmeyin' dedikleri yerde yıkım oldu. Yine ben gittim. Yani oy verdikleri partinin mensupları gitmedi. Benim gördüğüm; vatandaş çok kararlı, değişim konusunda çok kararlı."

Vatandaş ise "Biz iki sene, üç sene çalışırız, ekonomik krizi aşarız, Türkiye düzelir. Yani başkanın kim olacağı hiç önemli değil. Bu altılı, işte beraber oturan masaya güveniyoruz. Çünkü başka çare de yok" dedi.

İstanbullu Sanayi Çalışanı: Tost Bile Yiyemiyoruz. Bir Tost 25 Lira. Boş Tost Yiyoruz. Tostçu Bizi Seviyor, O Yüzden Bize Salça Sürüyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İstanbullu Sanayi Çalışanı: Tost Bile Yiyemiyoruz. Bir Tost 25 Lira. Boş Tost Yiyoruz. Tostçu Bizi Seviyor, O Yüzden Bize Salça Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı
    21:27 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile birlikte Hatay'a gitti. Bakan Güler, 8'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda inceleme ve denetlemelerde bulunduktan sonra Hatay Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Mustafa Masatlı'dan kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

  • Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz
    21:26 Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında 'Göktepe 1' adını verdikleri yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı. Bayraktar, bu keşif ve arama kuyusundan önümüzdeki haftalarda yeni bir rezerv bulmayı umduklarını belirtti.

  • DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor
    21:25 DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor

    Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Meral Danış Beştaş, Bağcılar ve Kadıköy'de seçim çalışmalarına devam etti. Beştaş, Bağcılar'da cemevi ziyareti yaparak bilgi aldı ve her kesimle buluşmaya önem verdiklerini vurguladı. Ardından Kadıköy'de partisinin seçim standındaki kadınlarla görüşen Beştaş, kalabalığa hitap ederek kendisi için oy istedi.

  • Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor
    21:22 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor

    Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, tarım sektörünün finansal sorunları ve girdi maliyetlerinin çiftçilerin üretimden vazgeçmesine neden olduğunu belirtti. Doğan, tarım sektörünün karşılaştığı sorunların çözümü için devlet desteklerinin güçlendirilmesi, su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, toprak koruma uygulamaları ve pazarlama altyapısının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı
    21:19 Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraklar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu olan 'Göktepe 1' adlı kuyunun kazılacağını duyurdu. Bayraklar, bu kuyudan önümüzdeki haftalarda yeni bir keşif ve ilave rezerv bulmayı umduklarını belirtti. Ayrıca, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırarak, Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

  • Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi
    21:19 Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar, olayın aydınlatılmasını istedi. 1993'te aynı kentte yaşanan Solingen faciasında da 5 aile ferdinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

  • Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı
    21:13 Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı

    Fatih'te yaklaşık 4 bin kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Sultanahmet Meydanı'nda toplandı. Protestocular, İsrail aleyhine slogan atarak Eminönü Meydanı'na yürüdü. Gruptakilere yerli ve yabancı turistler de destek verirken, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının görmezden gelindiğini belirterek, soykırımın durdurulması çağrısında bulundu.

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.


Advertisement