İstanbullular 3 ayrı metroya kavuşuyor! 2022 yılı içinde açılacak - Son Dakika
Yaşam

İstanbullular 3 ayrı metroya kavuşuyor! 2022 yılı içinde açılacak

İstanbullular 3 ayrı metroya kavuşuyor! 2022 yılı içinde açılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, Twitter hesabından bu yıl hizmete girecek raylı sistemler hakkında açıklama bulundu. Açıklamasında, Dudullu-Bostancı Metrosu, Mecidiyeköy-Fulya-Yıldız Metrosu ve Rumeli Hisarüstü - Aşiyan Füniküleri raylı sistemlerinin hizmete açılacağını aktardı.

03.03.2022 14:53  Güncelleme: 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DUDULLU-BOSTANCI METROSU

İstanbullulara müjde! 3 ayrı yere metro hizmeti açılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü, Anadolu yakasında Maltepe, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerini birbirine bağlayacak Dudullu-Bostancı metro hattı çalışmalarında sona gelindi.

44 bin yolcu taşıyacak bu hattın toplam uzunluğu 14.3 kilometre olacak. Dudullu-Bostancı metrosu; Bostancı, Emin Ali Paşa, Ayşe Kadın, Kozyatağı, Küçükbakkalköy, İçerenköy, Kayışdağı, Mevlana, İmes, Modoko-Keyap, Dudullu, Huzur, Parseller olmak üzere 13 istasyondan oluşuyor.

MECİDİYEKÖY-FULYA-YILDIZ METROSU

İstanbullulara müjde! 3 ayrı yere metro hizmeti açılıyor

Kabataş ile Esenyurt arasında Avrupa yakasının ilk tam otomatik sürücüsüz metro hattı olarak projelendirilen hattın 2. etabı olarak inşa ediliyor. Hali hazırda ülkemizin en yüksek yolcu kapasitesine sahip metro hattı olacak. Hattın Mahmutbey-Esenyurt arasındaki kesimi ise 3. etap olarak ihale ediliyor.

RUMELİ HİSARÜSTÜ-AŞİYAN FÜNİKÜLERİ

İstanbullulara müjde! 3 ayrı yere metro hizmeti açılıyor

Hat Rumeli Hisarüstü bölgesi ile boğaz sahilinde yer alan Aşiyan Parkı arasında inşa edilmektedir. Tamamlandığı zaman, M6 hattı entegrasyonu ile boğaz sahili ve Büyükdere caddesi arasında erişimi kolaylaştıracaktır.

TOPLAM UZUNLUKLARI 17,1 KM OLACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, Twitter hesabından bu yıl hizmete girecek raylı sistemler hakkında açıklama bulundu. Açıklamasında, Dudullu-Bostancı Metrosu, Mecidiyeköy-Fulya-Yıldız Metrosu ve Rumeli Hisarüstü - Aşiyan Füniküleri raylı sistemlerinin hizmete açılacağını aktardı. Toplam uzunluklarının 17,1 km olduğunu da aktardı.

İstanbul'da bu yıl hizmete girecek raylı sistemler;

1) Dudullu-Bostancı Metrosu

2) Mecidiyeköy-Fulya-Yıldız Metrosu

3) Rumeli Hisarüstü - Aşiyan Füniküleri

Toplam uzunluk : 17,1 km

İstanbullulara müjde! 3 ayrı yere metro hizmeti açılıyor

Son Dakika Yaşam İstanbullular 3 ayrı metroya kavuşuyor! 2022 yılı içinde açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Cool Biri: Sanki kendi yapmış tipe bak. 20 28 Yanıtla Halil Cavus: Kendi yaptı tabiki ne de olsa ona buna peşkeş çekmedi 18 4

Advertisement