İstanbulun Laleleri Köln'e Taşındı - Son Dakika
Güncel

İstanbulun Laleleri Köln'e Taşındı

İstanbulun Laleleri Köln\'e Taşındı

Köln'deki AÜ Sanat Galerisinde Açılan 'lale-i Seranat" İsimli Sergide Cam ve Seramikten Oluşan 30 Eser Sergilenmeye Başladı.

30.01.2011 04:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köln'deki AÜ sanat galerisinde açılan 'Lale-i Seranat" isimli sergide cam ve seramikten oluşan 30 eser sergilenmeye başladı. İş göçü anlaşmasının 50. yılı anısına açılan ve 6 ay boyunca gezilebilecek olan serginin açılışına yoğun ilgi oldu.

Almanya'nın Köln kentinde Anadolu Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Cam ve Seramik Bölümü'nden 14 sanatçı öğretim üyesinin eserlerinin sergilendiği 'Lale-i Seranatö sergisinin açılışına yoğun ilgi oldu. Köln Başkonsolosluğu himayesinde AÜ Köln Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilen serginin açılışına Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Çobanlı, Köln Anakent Belediye Başkan Yardımcısı Elfi Scho-Antwerpes ve AÜ Batı Avrupa bürosu Yöneticisi Atilla Doğan'ın yanı sıra çok sayıda misafir katıldı. 30 Temmuz tarihine kadar açık kalacak sergide 30 eser sergilenecek.

KÜLTÜRÜMÜZDE ÖNEMLİ YERİ VAR

Açılış töreninde konuşan Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa şunları söyledi: 'Kültürümüzde önemli yeri olan, zerafet sembolü laleyi, tarihimiz boyunca sanatçılarımız tasfir etmiş, ustalarımız en güzel eserlerimize nakşetmişlerdir. Türkçede 1945 yılında lale yetiştiriciliği üzerine yazılmış kitaplar mevcuttur. Bir çağın ismi Lale Devri olarak adlandırılmıştır. Bu sergiyle öğretim üyelerimizin cam ve seramikteki yorumlarıyla çağdaş bir sanat eseri olarak karşımıza çıktı. Sanata ve kültüre destek veren herkese içten teşekkürlerimi sunuyorum.ö

İŞGÖÇÜNÜN 50. YILI ANISINA

Prof. Dr. Zehra Çobanlı ise AÜ'nün 1958 yılında temellerinin atılmasından bu yana bu üniversitenin eğitim anlayışını bilim ve sanatın işbirliğine dayandırdığını belirterek, 'Bu sergiyi Türkiye ile Almanya arasında 30 Ekim 1961 tarihinde imzalanan işgöçü anlaşmasının üzerinden 50 yıl geçmesi nedeniyle, Almanya'da yaşayan vatandaşlarımızın ve hepimizin adına Köln kentinde sunduğumuz bir çiçek demeti olarak düşünüyoruzö dedi.

Köln Anakent Belediye Başkan Yardımcısı Elfi Scho-Antwerpes de Anadolu Üniversitesi'nin Köln'deki sanat galerisinin kente büyük bir zenginlik kattığını belirterek, galerinin çalışmalarına her türlü desteği vereceklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Zehra Çobanlı, Elfi Scho-Antwerpes'e FC Köln futbol takımının sembolü olan bir keçi maketi hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbulun Laleleri Köln'e Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement