İstancool" 13 Haziran'da Başlıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

İstancool" 13 Haziran'da Başlıyor

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek uluslararası sanat ve kültür festivalinde, dünyanın önde gelen isimleri İstanbullu sanatseverler ve Türk meslektaşlarıyla buluşacak.

03.06.2014 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen uluslararası sanat ve kültür festivali "İstancool", 13 Haziran'da başlayacak.

Festivali düzenleyen İSTANBUL'74'ten yapılan açıklamaya göre, W Magazine iş birliğiyle yapılacak festival, dünyanın önde gelen yaratıcı isimlerini İstanbullu sanatseverler ve Türk meslektaşlarıyla buluşturacak. İstancool'un 15 Haziran'a kadar devam edecek programları, herkesin katılımına açık ve ücretsiz olacak.

Katılımcıları arasında, yazar, yönetmen, oyuncu, yapımcı, müzisyen, tasarımcı, sanatçı ve performans sanatçıları gibi farklı alanlardan isimlerin yer aldığı festivalin bu yılki teması, "Kültür ve Sanatta Kültürlerarası Diyaloglar" olarak belirlendi. Tema kapsamında, farklı coğrafyalardan gelen, kendi kültürel mirasları ve kökenleriyle tüm dünyada tanınmayı başarmış önemli sanatçılar, İstanbul'da buluşacak.

Festival programında yer alan münazara ve panellerde ise bu yıl, "Kültürel Mozaik" kavramı derinleştirilecek ve farklı coğrafya, dil ve kültürlerden uluslararası ve Türk sanatçılar, kökenlerinin özelliklerini koruyarak dünyayı nasıl etkilediklerini anlatacak.

Festivalde, Amerikalı kült yönetmen ve senaryo yazarı Abel Ferrara, moda fotoğrafçısı Tim Walker, ünlü top model ve Dünya Sağlık Örgütü elçisi Liya Kebede, fotoğrafçı, sanatçı ve yazar Peter Beard, ünlü rock grubu Garbage'in solisti Shirley Manson, Ted Prize ödüllü sokak sanatçısı ve fotoğrafçı JR, aktör Waris Ahluwalia, mücevher tasarımcısı Delfina Delettrez Fendi, küratör Pamela Golbin, resim, müzik ve sinema sanatçısı James Nathaniel Nares, Türk modacı Hüseyin Çağlayan ve film eleştirmeni Elvis Lewis Mitchell sanatseverlerle buluşacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstancool' 13 Haziran'da Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement