İşte Büyük İkramiyenin İlk Talihlisi - Son Dakika
Güncel

İşte Büyük İkramiyenin İlk Talihlisi

İşte Büyük İkramiyenin İlk Talihlisi

Yusuf Akoğlu, milyoner olduğunu kahvehanede öğrendi, evinin kapısını açık bırakıp kaçtı.

02.01.2012 16:54  Güncelleme: 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük ikramiyenin isabet ettiği belirtilen İstanbul'daki çeyrek biletin sahibi Arnavutköy'de gecekonduda yaşayan Yusuf Akoğlu olduğu öğrenildi. 75 yaşındaki Yusuf Akoğlu biletin kendisine çıktığını öğrendikten sonra sırra kadem bastı. Yaşadığı gecekonduda evde ise sessizlik hakim.

Arnavutköy'ün Haraççı Mahallesi'nde oturan 75 yaşındaki Yusuf Akoğlu 40 milyon liralık büyük ikramiyeyi kazanan 4336149 numaralı çeyrek bileti mahalleye gelen seyyar bayiden almış. 6 ay önce eşini kaybeden 3 çocuk babası Yusuf Akoğlu, torunlarından biriyle birlikte yaşadığı öğrenildi. Çiftçi emeklisi olan Akoğlu'nun maddi durumunun da kötü olduğu öğrenildi.

"PARAYI ALMAYA GİTTİ"

Akoğlu'nun komşusu olan Ahmet Babacan, "Talihli komşumuzdu. Sabah buraya gazeteler geldi. O geldi şuraya oturdu. Gazetelere baktı. Sonra dedi 'Bana büyük ikramiye çıkmış' dedi. Bir kaç arkadaş daha baktı. Sonra arkadaşın biri 'Al onu koy cebine' dedi. Sonra aldı bileti şu masaya geçti. 2 - 3 saat o masada oturdu. Emin olamadı. Çocuklarının sonra haberi oldu. Bankaya gittiği, hastaneye gittiği söyleniyor. Yusuf Akoğlu emekli 75 yaşında. Doğma büyüme Haraçcılı. 3 tane çocuğu var. Torunuyla birlikte yaşıyordu. Eşi vefat etti 4 - 5 ay önce. Şu an nerede olduğu belli değil. Çocukları aldı gitti. Parayı almaya gitti büyük ihtimalle. Bileti de perşembe günü seyyar satıcıdan aldı. Piyangocudan 5-6 tane bilet aldı. 'Bana çıkmaz' dedi. Yılbaşı sabahı da öğrendi" diye konuştu.

ŞANSLI KAHVE

Talihliyi bilet alırken gördüğünü söyleyen Ayhan Özer, Akoğlu'nun kendisine ikramiye çıktığını kendi kahvesinde öğrendiğini belirtti. Özer, "Yeğenimle birlikte gazeteye bakıyorlar. Bakıyorlar ki bilet buna çıkmış. Şok olmuş. En son cumartesi burada oyun oynarken gördüm. Bir de pazar günü gelmiş. Bir daha da gelmedi. Kahveme hergün gelirdi. Sürekli müşterimdi. Şu an nereye gittiğini bilmiyorum" diye konuştu. Merkez Çay Bahçesi'ni işleten Ayhan Özer, Akoğlu'nun kahvesine sık sık geldiğini belirterek, "Kahvemin ismi Merkez Çay Bahçesi ama ismini Şanslı Kahve diye değiştireceğim" ifadelerini kullandı.

ŞANSLI ADAM

Yusuf Akoğlu'nun biletini seyyar satıcıdan aldığını belirten Kadir Akkaya, "Dün sabah Yusuf Akoğlu geldi 'Biletlere bakar mısın?'dedi, 'Bakarım' dedim. İlk önce ufak ikramiyelere baktım. Sonra yine baktım daha sonra 'Al bunları cebine kay kaybol' dedim. O şok oldu. Bu masadan kalktı o masaya geçti. Çay içtik. Sonra ben çıktım dışları derneğe gittim. O da oraya geldi. Dedim 'Ne duruyorsun kaybolsana'. Kayboldu gitti" dedi.

Dünden beri kendisini hiç görmediğini söyleyen Akkaya, Akoğlu'nun 3 çocuğu olduğunu anlattı. Akkaya, "Şanslı adam o. Biz sadece vesile olduk. Ben de bilet aldım bana amorti çıktı" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşte Büyük İkramiyenin İlk Talihlisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı turizme katkı sağlıyor
    18:10 Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı turizme katkı sağlıyor

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın turizmin yıl geneline yayılması açısından önemli olduğunu belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen karnaval, Adana ve Türkiye'nin tanıtımı açısından büyük önem taşıyor. Karnavalın, Kültür Yolu Festivali ile birlikte gerçekleştirilmesi ise daha da önemli hale geliyor. Adana'da düzenlenen etkinliklerin içeriğini artırarak 12 aya yaymayı hedefleyen Vali Köşger, karnavalın başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde merkezi idare, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıldığını vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da karnavalın halk tarafından sahiplenildiğini ve Adana'nın tanıtımına katkı sağladığını belirtti. Karnavalın ekonomik değeri ise yaklaşık 5 milyar lirayı aşacak.

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:09 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Sakatlığı bulunan Azizbek Turgunboev ise takımdan ayrı çalışmalarına devam etti. Sivasspor, yarın yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek.

  • 14. Beijing Uluslararası Film Festivali Başladı
    18:09 14. Beijing Uluslararası Film Festivali Başladı

    14. Beijing Uluslararası Film Festivali, film sektörünün gelişimini ele almak ve sektördeki kültürel etkileşimi teşvik etmek amacıyla yurtiçi ve yurtdışından film yapımcılarını ağırlıyor. Festivalde 118 ülkeden 1.509 film başvurdu ve 15 film Tiantan Ödülü için seçildi. Brezilya, festivalin onur konuğu olarak dört filmle temsil ediliyor. Festival süresince 250'den fazla yerli ve yabancı film gösterilecek.

  • Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi
    18:09 Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi

    Başkent Ankara'da gerçekleştirilen Hentbol Erkekler 1. Ligi Dörtlü Finali'ni şampiyon bitiren Mihalıççık Belediyespor ile ikinci sırada tamamlayan Güneysu Spor Kulübü, önümüzdeki sezon Hentbol Erkekler Süper Lig'inde mücadele edecek. Maçlar sonrasında düzenlenen törende şampiyon olan Mihalıççık Belediyesi ile ligi ikinci sırada bitirerek Süper Lig'e yükselen Güneysu Spor Kulübüne kupa ve madalyalarını, Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Asbaşkanı Ediz Erkovan ile THF Genel Sekreteri Gökmen Teyran takdim etti.

  • İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 33.970'e yükseldi
    18:09 İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 33.970'e yükseldi

    Hamas tarafından yönetilen Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 33.970'e yükseldiğini açıkladı.

  • Isparta'da otomobil şarampole devrildi, sürücü hayatını kaybetti
    18:08 Isparta'da otomobil şarampole devrildi, sürücü hayatını kaybetti

    Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Medine Porsuk'un kullandığı otomobil şarampole devrildi. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, Porsuk'un hayatını kaybettiğini belirledi. Cenaze, otopsi için Isparta Şehir Hastanesi morguna götürüldü.

  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
    18:05 Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

    Mardin'de Vali Tuncay Akkoyun başkanlığında 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlendi. Toplantıda kamu kaynaklarının etkin kullanımı ve koordinasyon gerektiren konular ele alındı.


Advertisement