İşte 'FİLİNTA' Dizisinin Sağlam Kadrosu - Son Dakika
Güncel

İşte 'FİLİNTA' Dizisinin Sağlam Kadrosu

Es Film ve Maya Film ortak yapımcılığında, yönetmenliğini Kudret Sabancı'nın yaptığı ve TRT ekranlarında 23 Aralık'ta seyirciyle buluşacak olan 'Filinta' muhteşem kadrosuyla göz dolduruyor.

05.12.2014 08:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Seka Film Platoları'ndaki çekimlerin gerçekleştiği ve senaristliğini Altuğ Küçük'ün üstlendiği, baş rollerinde; Onur Tuna, Serhat Tutumluer, Mehmet Özgür, Damla Aslanalp, Naz Elmas, Kayra Şenocak, Yosi Mizrahi, Hakan Yufkacıgil, Kamil Güler, Serhan Ernak, Kemal Zeydan gibi tiyatro, sinema ve dizi dünyasının sağlam oyuncu kadrosunu bir araya toplayan 'Filinta', dizideki karakterleriyle de izleyenleri ekrana bağlayacak.

Yıllardır her biri ayrı çalışmaya imza atmış ve oyunculuklarıyla seyircinin gönlünde taht kuran bu usta oyuncuların, Filinta dizisindeki karakterlerine bir göz atalım…

ONUR TUNA (FİLİNTA MUSTAFA)

Son yıllarda ekranda gerek yakışıklılığı gerekse oyunculuğuyla dikkat çeken Onur Tuna, 'Hayat Devam Ediyor' dizisinde yıldızının parlamasının ardından 'Filinta' dizisinde ilk başrolüyle hayranlarıyla buluşacak. 'Filinta' dizisinde, Filinta Mustafa karakteriyle Osmanlı'daki polisiye dünyasını bizlere sunacak olan Onur Tuna dizide, mert, yakışıklı ve zeki bir zabit portresi çiziyor. Başına gelen komploya rağmen, ayakta kalan ve geçmişindeki sırları ve düştüğü büyük tuzağı inançla ve kararlılıkla aydınlatmaya çalışan Filinta Mustafa her düştüğü durumdan zekice hamleleri ile kurtulmayı başarıyor.

SERHAT TUTUMLUER (BORIS ZAHARYAS)

'Yer altı', 'Kıskanmak', 'Devrim arabaları' gibi sinema filmlerinde rol olan, tiyatro ve sinemada 'En iyi Erkek Oyuncu' ödülleri bulunan ve en son 'Umutsuz Ev Kadınları' dizisinde izlediğimiz usta oyuncu, Serhat Tutumluer. Ünlü oyuncu 'Filinta' dizimizin kötü karakterlerinden Boris Zaharyas olarak sevenleriyle buluşacak. İzleyicinin onu iyi karakterlerle anımsadığı Tutumluer, 'Filinta'daki rolüyle izleyenlerini şaşırtarak daha önce görülmemiş bir karakteri ekranlara taşıyor. Dizimizde Mustafa ve Gıyassettin'in düşmanı, İstanbul'un suç baronu Boris Zaharyas, karanlık geçmişi hakkında kimsenin bilgisi olmadığı, İstanbul'un en zengin insanlarından biridir ve saygın bir ismi vardır. Bankerlik ve armatörlük işleri yaptığı zannedilen Boris Zaharyas, aslında İstanbul suç aleminin lideridir. Mustafa ile geçmişinden dolayı bir husumet olan bu güçlü adam, bir yandan İstanbul'u parmağında oynatırken, aynı zamanda Mustafa'dan intikam almak için daima tetikte beklemektedir.

MEHMET ÖZGÜR (KADI GIYASEDDİN HATEMİ)

Antalya Devlet Tiyatrosu kökenli ve yıllardır birçok tiyatro, dizi ve sinema projesinde rol almış olan bir diğer usta sanatçı Mehmet Özgür'ü izleyici 'Suskunlar' dizisindeki karakteriyle tanımıştı. Muhteşem Yüzyıl ve Çalıkuşu'nun ardından 'Filinta'da 'Kadı Gıyasettin Hatemi' karakteriyle sevenlerinin karşısına çıkacak olan Özgür, seyircinin 'Suskunlar'da onu kötü bir adam olarak tanıma algısını 'Filinta'da altüst edecek. Bir iyilik, bilgi ve adalet dolu karakterle ekrana gelecek. Dizide baş kahramanımız 'Filinta Mustafa'yı yetiştiren Kadı Gıyasettin Hatemi, yüzyıllardır Kadı yetiştiren bir ailenin son ferdi olarak, adalet kavramını hayat düsturu edinmiş, Şam'da, Kahire'de, Konya'da eğitim almış ilim irfan sahibi bir insandır. Zekası küçük yaşlardan fark edilmiş, İstanbul'a geri dönünce de şehzadelere eğitim vermesi için görevlendirilmiştir. Külliyenin önüne bebekken bırakılan Mustafa'ya baba olmuş ve onu yetiştirmiştir. Padişahın da hocası olan Kadı Gıyasettin, Galata'yı suçlulardan temizlemeye and içmiştir.

DAMLA ASLANALP (LARA ZAHARYAS)

2013 yılında, doğup büyüdüğü Almanya'da 'en Güzel Türk Kızı' Yarışmasında derece alan, ardından Mahsun Kırmızıgül'ün 'Kadim Dostum' dizisiyle Türkiye'ye gelerek, ilk ekran deneyimini yaşayan Türk dizi dünyasının yeni ve yetenekli yüzü Damla Aslanalp, 'Filinta' dizisinin güzeller güzeli Lara Zaharyas rolünü üstleniyor. Boris Zaharyas'ın güzel kızı Lara ise babasının karanlık yüzünü bilmemekte, babasına müthiş bir hayranlık beslemektedir. Aynı zamanda İstanbul sosyetesinin en güzel kızıdır, asi ve dediğim dedik karakterinin yanı sıra yoksullara yardım etmeyi şiar edinmiş, yufka yürekli bir genç kızdır. Bu güzel kız hayatının aşkını Filinta Mustafa ile bulacak ve ikilinin imkansız aşkı İstanbul'da tarih yazarak, aşıklara yüzyıllarca emsal olacaktır.

NAZ ELMAS (AZİZE)

Seyircinin 'Haziran Gecesi' dizisinde tanıdığı Naz Elmas, geçtiğimiz sezon biten 'Güzel Çirkin' dizisinin ardından 'Filinta' dizisinde, bir strateji dehası ve amaca giden, her yolu mübah gören Azize karakteriyle seyirci karşısına çıkacak. Ünlü oyuncu dizide Filinta Mustafa'nın, Boris Zaharyas'ın dışında savaşması gerektiği bir diğer güçlü karakter olarak güzelliği, zekası ve acımasızlığı ile nam salan bir kadın olarak seyircinin karşısında olacak. Bu güzel kadının aynı zamanda, kanatlarının altına girdiği tek bir isim olacak… O da; tabii ki Boris Zaharyas.

KAYRA ŞENOCAK (HASAN)

TV dizi izleyicisinin yıllar önce 'Aynalı Tahir'de tanıdığı, bir dönem 'Şans Kapıyı Çalınca' ve 'Kapıda Biri Mi Var' gibi yarışmaların sunucusu ve en son 'Ayıp Ettik' isimli tiyatro oyununda rol alan tiyatro oyuncusu Kayra Şenocak, 'Filinta' dizisinde, Filinta Mustafa'nın (Onur Tuna) yol arkadaşı olarak ekranlara gelecek. Onu bir ağabey gibi kollayan Çavuş Hasan rolünde izleyeceğimiz Şenocak, mert ve yürekli, Çerkez köklerini iliklerine kadar hisseden bir zabit olarak seyirciyle buluşacak. Çavuş Hasan, Vurduğu yerden ses çıkaran ve kötülüğe adaletle karşılık veren bu yiğit, Mustafa'nın can yoldaşıdır. Kayra Şenocak'ın canlandırdığı bu Hasan karakteri cehenneme bile gitse, Mustafa'yı takip edecektir.

YOSİ MİZRAHİ (ESAD PAŞA)

Dormen Tiyatrosu, E.S.E.K. Tiyatrokare gibi önemli tiyatrolarda yıllarca tiyatro seyircisinin karşısına çıkan, TV dizilerinde 'Yılan Hikayesi', 'Aşkım Aşkım' gibi önemli dizilerde tanıdığımız, en son 'Umutsuz Ev Kadınları' ve 'Kaçak' gibi diziler ile 'Bana bir Soygun Yaz' sinema filminde izlediğimiz, aynı zamanda 'Hazine Adası' ve birçok programın sunuculuğunu yapmış Yosi Mizrahi, 'Filinta' dizisinde hırsları uğruna ilerleyen bir paşa rolünde… Dönem padişahının en güvendiği paşalardan Esat Paşa rolüyle izleyeceğimiz Mizrahi, zeki olduğu kadar hırslı bir adam olarak seyircinin karşısına çıkacak. Boris'le (Serhat Tutumluer) ittifak kuran ve gözü yükseklerde olan bu karakterle deneyimli oyuncu Yosi Mizrahi seyircinin onu görmeye alıştığı karakterlerinin çok dışında bir yüzüyle kendisini buluşturacak…

HAKAN YUFKACIGİL (SANSAR CEMAL)
Daha önce 'Av mevsimi' sinema filminde izlediğimiz, ardından geçtiğimiz yıl 'Uzun Yol' sinema filmindeki rolüyle 'En İyi Erkek Oyuncu' dalında Altın Portakal ödülünü alan, geçtiğimiz günlerde yeni vizyona giren 'Gece' filminde yine sinema seyircisiyle buluşan Hakan Yufkacıgil, TV'de, 'Ekmek Teknesi', 'Çemberimde Gül Oya', 'Akasya Durağı', 'Eve Düşen Yıldırım' ve en son 'Yasak' dizisinin ardından 'Filinta'da Sansar Cemal rolüyle ekrana gelecek. Boris'in (Serhat Tutumluer) İstanbul sokaklarındaki pis işlerini halleden Sansar Cemal rolündeki genç ve yetenekli oyuncu, her delikten çıkarak, sinsi zekasıyla Boris'in neden sağ kolu olduğunu her bölümde gösterecek.

KAMİL GÜLER (FOTO ABDULLAH)

Sinemaya 1981 yılında 'Davaro' filmiyle başlayan ve ardından gelen yıllarda 'Ömerçip', 'O Kadın', en son 'Sağ Salim' ve daha birçok sinema filminde rol alan, 'İstanbul Kraliyet Tiyatrosu'nun kurucularından ve TV'de 'Şehnaz Tango', 'Erkek Tarafı', 'Güzel Çirkin' dizilerinde rol alan, ''Zoka, 321, Kelime Zinciri" gibi programların sunucusu, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Kamil Güler, 'Filinta' dizisinin en önemli karakterlerinden olan Foto Abdullah'ı canlandıracak. Foto Abdullah, üstün zekalı, yaptığı icatlarla Filinta Mustafa'ya yardım eden, aynı zamanda olağanüstü bilge kişiliği ile karanlık durumlarda Mustafa'nın yolunu aydınlatan bir karakter olarak seyirciyle buluşacak.
SERHAN ERNAK (ZEYREK) – KEMAL ZEYDAN (ÇEYREK)

'Çiçek Taksi', 'Bir istanbul Masalı', 'Umutsuz Ev Kadınları' dizileri, 'Kurtlar Vadisi Irak', 'Vay Arkadaş', 'Karaoğlan' gibi sinema filmlerinde rol alan Serhan Ernak ile 'Yetenek Sizsiniz' yarışmasındaki stand-up performanslarıyla izleyici gülmekten kırıp geçiren Kemal Zeydan (Çeyrek), 'Filinta' dizisinin neşe kaynakları olarak karşımıza çıkacak. Dizide, külyutmaz zabitler rolündeki ikilimiz, her olayda değişik ve komik bakış açılarıyla insanlara kahkaha attırırken aynı zamanda, Geleneksel Ortaoyunu karakterlerimiz kavuklu ve pişekar'dan örnekler sunacaklar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İşte 'FİLİNTA' Dizisinin Sağlam Kadrosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement