İşte ikinci elde en çok talep edilen 10 otomobil - Son Dakika
Otomobil

İşte ikinci elde en çok talep edilen 10 otomobil

Otomotiv sektörüne yönelik veri ve ikinci el fiyatlandırma şirketi Cardata, ikinci elde tüketiciler tarafından en çok talep gören otomobil modellerinin güncel listesini paylaştı.

23.04.2021 19:35  Güncelleme: 19:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Otomotiv sektörüne yönelik veri ve ikinci el fiyatlandırma şirketi Cardata, ikinci elde tüketiciler tarafından en çok talep gören otomobil modellerinin güncel listesini paylaştı.

Cardata'nın binlerce araç arasından 2021 yılı istatistiklerine göre oluşturduğu listenin başını Renault Megane çekti. Bu dönemde, tüketiciler tarafından en çok tercih edilen ikinci araç Fiat Egea olurken, üçüncü araç modeli Fiat Linea oldu. Bu modelleri sırasıyla Renault Symbol, Volkswagen Polo, Ford Fiesta ve Renault Clio takip etti. Cardata araştırmasında tüketicilerin özellikle ikinci el araçlarda dizel otomatik versiyonlu modelleri tercih etmeye devam ettiği de öne çıkan detaylar arasında yer aldı.

İşte ikinci elde en çok talep edilen 10 otomobil
Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın

"Çip krizinin büyümesi ikinci el araç fiyatlarını geçen yılki gibi artırabilir"

İkinci el araca olan talebin Kasım 2020 itibariyle düşüşe geçtiğini hatırlatan Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, "Talepteki düşüş neticesinde ikinci el araç fiyatları ortalama yüzde 20 azalmıştı. Açıklanan yeni kısıtlama tedbirleriyle birlikte ikinci elde pazarın bir süre daha bu şekilde devam edeceğini öngörebiliriz. Diğer taraftan, önümüzdeki dönemde ikinci el araç fiyatlarını yukarı yönlü etkileyecek iki önemli konu var. Bunlardan ilki çip krizi. Çip kaynaklı tedarik sorununun, geçen sene pandemi nedeniyle sıfır araç tedarikinde yaşanan kriz kadar büyümeyeceğini tahmin ediyoruz. Ancak, kriz yayılır ve tedarik zincirinde global aksamalar olup da araç üretilemezse, talep geçen yıl olduğu gibi yine ikinci el araca kayacaktır. Bu da tıpkı geçen sene olduğu gibi ikinci el araçların yükselmesine neden olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

"Kısıtlamalar talebi öteledi, bayram sonrası ikinci el pazarı canlanabilir"

Duyurulan yeni kısıtlamaların şu an için Ramazan Bayramı sonrasını işaret ettiğini belirten Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, "Havaların ısınmasıyla birlikte insanların daha fazla dışarıda mobilite ile hareket edip, araçlarına binip veya yeni araç satın alıp seyahat edecekleri bir döneme doğru gidiyoruz. Bu reaksiyon elbette şu an için yeni pandemi tedbirleri neticesinde bir süre daha ertelenecektir. Vaka sayılarının yeniden normale dönmesiyle de söz konusu hareketlilik başlayacaktır. Özellikle Temmuz sonuna kadar iki ayrı bayramın olması, bugünlerin de yaz aylarına denk gelmesi sebebiyle insanlar daha fazla seyahat edeceklerdir diye düşünüyoruz. Bunun sonucunda daha fazla sıfır ve ikinci el araç satın almaya yönelme olacak. Tüm bu gelişmeler doğrultusunda, ikinci ele olan talebin artmasını ve ikinci el araç fiyatlarının yükselmesini bekliyoruz" dedi.

İkinci elde tüketiciler tarafından en çok talep edilen 10 otomobil

• Renault Megane 1.5 DCI Touch Dizel Otomatik

• Fiat Egea 1.3 MultiJet Easy Dizel Manuel

• Fiat Linea 1.3 MultiJet Pop Dizel Manuel

• Renault Symbol 1.5 DCI Joy Dizel Manuel

• VW Polo 1.4 TDI Comfortline Dizel Otomatik

• Ford Fiesta 1.4 TDCI Trend Dizel Manuel

• Renault Clio 1.5 DCI Touch Dizel Otomatik

• Ford Focus 1.5 TDCI Trend X Dizel Otomatik

Seat Leon 1.6 TDI Style Dizel Otomatik

• VW Golf 1.6 TDI Comfortline Dizel Otomatik

Kaynak: Carmedya.com

Son Dakika Otomobil İşte ikinci elde en çok talep edilen 10 otomobil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kontrolden çıkan otomobil dereye uçtu! 4 kişi öldü, 1 kişi yaralandı
    02:47 Kontrolden çıkan otomobil dereye uçtu! 4 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

    Şırnak'ın Uludere ilçesinde yoldan çıkarak dereye uçan otomobildeki 5 kişiden 4'ü hayatını kaybetti, 1 kişi ise yaralandı.

  • İskenderun'da kontrolden çıkan otomobil park halindeki araçlara çarptı
    01:35 İskenderun'da kontrolden çıkan otomobil park halindeki araçlara çarptı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kimliği belirlenemeyen bir sürücü tarafından kullanılan otomobil, kontrolden çıkarak park halindeki iki araca çarptı. Sürücü kaza yerini terk ederken, olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Otomobil çekici yardımıyla kaldırılırken, polis sürücünün bulunması için çalışma başlattı.

  • Sahne sistemleri taşıyan pikapa otomobil çarptı
    00:12 Sahne sistemleri taşıyan pikapa otomobil çarptı

    Düzce'de sahne sistemleri taşıyan pikapa otomobil çarptı kazada 2 kişi yaralandı. Kaza Anadolu otoyolu Düzce gişeler bağlantı yolunda meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye gelen acil sağlık ekipleri yaralıları olay yerinde ilk müdahaledeyi yapmasının ardından hastaneye kaldırdı. Kaza sebebi ile tek şeritten verilen yol araçların kaldırılması ardından normal seyrine döndü kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Yeni Nesil Elektrikli SUV Modeliyle Geliyor
    23:10 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Yeni Nesil Elektrikli SUV Modeliyle Geliyor

    Alfa Romeo'nun sevilen elektrikli SUV modeli Stelvio Quadrifoglio, yeni nesil bir 800V mimariye sahip olacak ve kısa sürede şarj olabilecek. 1000 beygir gücüne yaklaşması beklenen aracın, otomotiv sektöründe büyük bir ses getirmesi bekleniyor. Alfa Romeo'nun gelecek yıllarda 15 farklı model piyasaya süreceği ve Stelvio Quadrifoglio ile batarya ömrü konusunda seviyeyi bir ileriye taşıması bekleniyor. Aracın Türkiye pazarına sunulması da öngörülüyor.

  • Tesla Model M: Tesla'nın Elektrikli Motosiklet Konsepti
    23:09 Tesla Model M: Tesla'nın Elektrikli Motosiklet Konsepti

    İspanyol tasarımcı Víctor Rodríguez Gómez'in kaleminden çıkan Tesla Model M elektrikli motosiklet konsepti, futuristik tasarımıyla dikkat çekiyor ve Tesla'nın ürün yelpazesine yeni bir soluk getiriyor. Model M, geleneksel motosiklet tasarımını tamamen yeniden düşünerek, speichenlos (jantsız) bir tasarıma ve gövde içine entegre frenlere sahip. Ayak koyma yerleri sürücünün boyuna göre ayarlanabilen ve çıkarılabilir akü sistemi gibi özelliklere sahip olan Model M, park sorunu yaşanan şehir içi kullanım için ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor. Tesla'nın yenilikçi ve çığır açan imajını güçlendiren Model M, markanın elektrikli otomobil pazarında motosikletlerle de iddialı olduğunu gösteriyor.

  • Tesla Cybertruck Teslimatları Durduruldu
    23:09 Tesla Cybertruck Teslimatları Durduruldu

    Tesla, Cybertruck teslimatlarını beklenmedik bir şekilde durdurdu. Sipariş veren müşterilere ise aracın hazırlanmasında bir gecikme olduğu bildirilerek randevuların iptal edildiği belirtiliyor. Cybertruck sahipleri arasında yapılan paylaşımlara göre aracın gaz pedalında bir problem olduğu belirtiliyor.

  • Düzce'de Pikap Otomobilin Arkasındaki Römorka Çarptı: 2 Yaralı
    22:55 Düzce'de Pikap Otomobilin Arkasındaki Römorka Çarptı: 2 Yaralı

    Düzce'de Anadolu Otoyolu Düzce gişeler bağlantı yolunda meydana gelen kazada, sahne sistemleri taşıyan pikap otomobilin arkasında takılı olan römorka çarparak savrulan otomobildeki sürücü ve yolcu yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Otomobil ve hafif ticari araç çarpıştı: 1 yaralı Kaza güvenlik kamerasında
    22:19 Otomobil ve hafif ticari araç çarpıştı: 1 yaralı Kaza güvenlik kamerasında

    Çorum'un Alaca ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, ışık ihlali nedeniyle otomobil ve hafif ticari araç çarpıştı. Kazada 1 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı ve görüntülerde kırmızı ışıkta dönmeye çalışan hafif ticari araca otomobil çarpıyor. Kazanın ardından diğer sürücüler yardıma koştu. Soruşturma devam ediyor.


Advertisement