İşte Karşınızda Yepyeni İphone 5 ! - Son Dakika
Kadın

İşte Karşınızda Yepyeni İphone 5 !

İşte Karşınızda Yepyeni İphone 5 !

Apple’ın yeni iPhone’u hakkındaki bitmek bilmeyen dedikoduların ardından görücüye çıktı...

13.09.2012 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sadece iPhone meraklılarının değil, tüm teknoloji düşkünlerinin de merakla beklediği tanıtım gerçekleşti, iPhone 5 görücüye çıktı.

Ekranı daha büyük, kalınlığı ve ağırlığı daha az

San Francisco'daki basın toplantısında tüm dünyanın karşısına çıkan bu yepyeni telefonun en dikkat çekici özelliği, ekranının 9,4 santimetreden 10,1 santimetreye yükselmesi oldu. Böylece Apple'ın birbirinden güzel uygulamaları 5 satıra yayılabiliyor olacak. Tamamen cam ve alüminyumdan yapılan telefon, iPhone 4S'ten çok daha ince, sadece 7,6 milimetre kalınlığında! iPhone 4S'ten yaklaşık %20 oranında daha hafif olan Apple'ın son harikası, 112 gram da daha az.

Akıllarda yer edecek fotoğraf deneyimi sunuyor

Yeni iPhone 5'in 8 megapiksellik bir kamerası var. Yeni kameraya Panorama modu da eklendi. Bu modu seçip oluşturulan fotoğraflar, 28 megapiksel çözünürlüğe sahip oluyor. iPhone 5, video modundan Full HD çözünürlükte kayıt da yapabiliyor olacak. Fotoğrafları video çektiğiniz anda da alabileceksiniz.

Ultra hızlı interneti destekliyor

Henüz ülkemize gelmemiş olan ultra hızlı internet şebekesi LTE'yi de destekleyecek olan iPhone 5, 4G desteği de sunmakta. Şarj girişinin %80 daha küçük olduğu bu akıllı cihazda kullanılan işlemci ise A5 değil, yeni bir çip olan A6. Bu da ekrandaki grafiklerin iki kat hızlı işlenmesi anlamına geliyor.

Şarjı daha uzun gidiyor

Yeni iPhone 5'in çok daha güçlü bir bataryası var. Stand-by modundan 225 saat ömre sahip olacak yeni bataryası ile 8 saat süreyle konuşmak ve 3G veya LTE bağlantılı internette sörf yapmak mümkün.

Siri daha da geliştirildi

Oldukça akıllı bir sesle komut sistemi olan Siri, yeni iPhone 5'te daha da gelişmiş durumda! Kullanıcılar Siri'nin yardımıyla Facebook ve Twitter'a sesli talimat verebiliyor olacak. Ayrıca Google Maps yerine kendi harita sistemine yer verecek olan iPhone 5, evrak saklama özelliğine sahip Passbook özelliğine de sahip.

Fiyatı daha pahalı değil

ülkemizdeki satış fiyatını konuşmak için henüz erken fakat yeni iPhone'un bir önceki modeline benzer bir fiyata sahip olacağı duyuruldu. 21 Eylül'de ABD'deki raflarda yerini alacak olan iPhone 5'in önümüzdeki ay Türkiye'de satışa sunulması bekleniyor.

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın İşte Karşınızda Yepyeni İphone 5 ! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement