Tankın Üzerinde Polise Siper Olan Asker, Sessizliğini Bozdu - Son Dakika
Güncel

Tankın Üzerinde Polise Siper Olan Asker, Sessizliğini Bozdu

Silopi'de yaralanan polis memuruna siper olan Uzman Çavuş İsmail Ertem, yaralı arkadaşlarını öldüren PKK'lılara nispet yaparak "Türk askeri yaralısını ve şehidini cephede bırakmaz" dedi.

22.01.2016 11:58  Güncelleme: 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar sırasında yaralanan polis memuru Süleyman Yalçın'a siper olan Jandarma Uzman Çavuş İsmail Ertem, yaşananları anlattı. Çatışma sırasında yaralanan arkadaşlarını öldüren PKK'lı teröristlere nispet yapan Ertem, "Biz Türk askeri olarak yaralımızı, şehidimizi hiçbir şekilde cephede bırakmayız" dedi.

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda görev yapan Jandarma Uzman Çavuş Ertem, Silopi'de ev araması yaptıkları sırada, terör örgütü PKK mensubu bir grupla sıcak temas sağladıklarını belirtti. Evden çıkıp yolun karşısına geçmek isterken, Özel Harekat Polisi Süleyman Yalçın'ın teröristlerce açılan ateş sonucu yaralandığını ifade eden Ertem, şunları anlattı:

"POLİS AĞABEYİMİZE EN YAKIN BENDİM"

"O sırada polis ağabeyimize en yakın olan bendim. İlk müdahaleyi yaptım. Bina içine emniyetli bir bölgeye çektim. Sürekli konuşarak bilincinin açık kalmasını sağladım, tampon yaptım. Çatışma devam ediyordu. Hendek ve barikatlardan dolayı ambulans veya kobra araçları bulunduğumuz yere gelemedi. Bunun üzerine komutanlarımız tank yönlendirdi. Tank gelince arkadaşlarla beraber polis arkadaşımızı tankın üzerine, çamurluk kısmına yükledik. Sıcak bölgeden çıkana kadar tankın üzerinde 250, 300 metre gittik. O sırada terörist ateşi devam ediyordu. Süleyman ağabeyin üzerine siper oldum. Hendek ve barikatları geçtikten sonra, Süleyman ağabey zırhlı araca alındı ve hızlı şekilde hastaneye sevk oldu. Buradan da Adana'ya sevk ettiler, yarım saat daha geç kalsa şehit olabilirdi."


"AĞABEY-KARDEŞ GİBİYDİK, ÇOCUKLARINI DÜŞÜNDÜM"

Daha önceki operasyonlarda da polis Süleyman Yalçın ile görev yaptıklarını vurgulayan Ertem, "Onunla ağabey kardeş gibi olduk. Konuşuyorduk. Çocukları olduğunu biliyordum. Süleyman ağabeyin çocukları aklıma geldi. Kendimi hiç düşünmeden siper ettim" diye konuştu.

"YARALIMIZI, ŞEHİDİMİZİ GERİDE BIRAKMAYIZ"

Bu olay yine olsa aynı şekilde davranacağını belirten Uzman Çavuş Ertem, "O esnada ben değil kim olsa aynı şeyi yapardı. Biz Türk askeri olarak yaralımızı, şehidimizi hiçbir şekilde cephede bırakmayız" dedi.

Asker ve polisin, Şırnak'ta vatandaşların güvenliği için omuz omuza mücadele ettiğini aktaran Ertem, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Polis ve asker burada ağabey, kardeş, baba, oğul gibiyiz. Hepimizin bizi seven, yolumuzu gözleyen ailesi var. Kimimizin eşi, çocukları, hepimizin anne babası var. Onların ve yüce Türk milletinin dualarıyla biz buradayız. Teröristlerin güvenlik güçleri karşısında hiçbir şansı yok. Yol yakınken teslim olsunlar. Burada vatandaşımız askerine, polisine sahip çıktı, çıkmaya da devam ediyor. Her geçen gün yüzünde mutluluk ifadesi gördüğümüz vatandaşlarımızın sayısı artıyor. Bizi en çok mutlu eden konu bu. Yoksa kaç terörist etkisiz hale getirilmiş, bunlar ikinci, üçüncü hususlar."


"VATANDAŞLARIN NORMAL YAŞAMA DÖNMESİ..."

Bölgede istikrarın yeniden sağlanması için mücadele ettiklerini vurgulayan Ertem, vatandaşların normal hayatına dönmesi, dışarıda işlerini korkmadan yapmaları, dükkanlarını açmalarını ve çocukların güven içinde okula gitmesini amaçladıklarını kaydetti. Ertem, "Bizim için başarı vatandaşın huzuru, halkın rahat bir nefes alması, hendeksiz, barikatsız bir ortamda yaşamaları, vatandaşımızın daima devletini yanında hissetmesi. Başarı insanımızın askerine, polisine rahat bir şekilde sarılıp konuşması ve bundan korkmaması" diye konuştu.


"ASKERİM EĞİTİMLİDİR"

Uzman Çavuş Ertem'in komutanı Mardin Özel Harekat Tabur Komutanı Binbaşı Hüseyin Serin de askeriyle gurur duyduğunu belirterek, "Böyle yiğit askerlerin tabur komutanı olmaktan onur duyuyorum. Personelim eğitimlidir. Cephe hattında kimseyi geride bırakmaz. Kimseyi geride bırakmayız" değerlendirmesinde bulundu.

"TELSİZDEN DUYDUM, BU YİĞİT KİM DEDİM"

O sırada başka bir hatta bulunduğunu ve olayı telsizden duyduğunu aktaran Binbaşı Serin, "Bu yiğit kim' dedim. Askerimi öğrendim. Dönüşte de alnından öptüm" ifadesini kullandı.


Tankın Üzerinde Polise Siper Olan Asker, Sessizliğini Bozdu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tankın Üzerinde Polise Siper Olan Asker, Sessizliğini Bozdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (71)

  • Gerçek : Oradaki asker polis Kürtlerin çoğunlukta olduğu bölgeyi terörden pislikten temizlemek için Kürtler için can veriyor .. Ve hala Kürtler bunu anlamış değil . Hala pkk diyorlar bu terörü destekleyenler yabancı devletler Oray'ı size bırakırım . En rahat yaşadığınız Türkiye'ye de ihanet etmeyin nankörlük etmeyin devletimize sahip Çıkın. 103 1 Yanıtla
  • Amedli212121: Sanki canakala yada dunya savasindaymislar gibi birde trajedi yapiyorlar canakkale filmini cok izlemisler belli 5 75 Yanıtla
  • Diyarbakir: Etiiiii böôrrrtiiii 9 60 Yanıtla siyami: Pislik.kokarca. 13 3 turk: Hirbo adam gor adam adam. 2 2
  • Allah razı olsun : sizlerle gurur duyuyoruz Türkiyenin asil evlatları,bel direkleri 57 9 Yanıtla
  • kurtbey: reklam kokuyor 6 59 Yanıtla Neuköllner: Desiktir lo 11 1
  • YALÇIN: bu yürek. Bu duygu ve bu inanç bizde ve bu yiğitlerimizde oldukça, aslanlarımızın sırtı yere gelmeyecektir. 52 9 Yanıtla
  • Yavuz: Helal sana kardeşim .. Surdan selamlar.... Polis yavuz... 49 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Alanya'da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Tutuklama
    17:25 Alanya'da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Tutuklama

    Antalya'nın Alanya ilçesinde jandarma ekipleri tarafından durdurulan araçta yapılan aramada uyuşturucu madde ele geçirildi. Araçta bulunan iki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • AK Parti Van'ın Gürpınar ilçesinde miting düzenledi
    17:24 AK Parti Van'ın Gürpınar ilçesinde miting düzenledi

    AK Parti Van Milletvekilleri ve belediye başkan adayları, Gürpınar ilçesinde düzenlenen mitingde partililere hitap etti. AK Parti'nin belediyecilik anlayışını vurgulayan konuşmalarda, Gürpınar'ın geçmişi, yapılan hizmetler ve gelecek projeler üzerinde duruldu. AK Parti yetkilileri, Gürpınar'ın AK Parti belediyeciliği ile daha da ilerleyeceğini vurguladı.

  • AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Otobüs Turu Yaparak Vatandaşlara Seslendi
    17:24 AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Otobüs Turu Yaparak Vatandaşlara Seslendi

    AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, otobüsle şehir turu yaparak vatandaşlara seslendi. Kurum, vatandaşlara hitaben konuşma yaparak İstanbul için çalışacaklarını ve 1 Nisan'da İstanbul'un yeniden dirilişinin başlayacağını belirtti.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntülerine İlişkin Soruşturmada Turgay Özcan'ın İfadesi Ortaya Çıktı
    17:23 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntülerine İlişkin Soruşturmada Turgay Özcan'ın İfadesi Ortaya Çıktı

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada, CHP Parti Meclisi üyesi Turgay Özcan'ın savcılıkta verdiği ifadesi ortaya çıktı. Özcan, şüpheli Serkan Çebi'nin dostu olduğunu ve bağışların bir kısmına makbuz kesildiğini ancak hangi bağış karşılığında, kime ne kadar bağış makbuzu verildiğini bilmediğini belirtti. Ayrıca, kendisinin bağışı parti adına aldığı için bu bağışlara karşılık makbuz verilip verilmemesi gerektiğini bilmediğini öne sürdü.

  • Milli Sporcu Buket Kaya'nın Hayatını Kaybettiği Trafik Kazasında Sanık Tahliye Edildi
    17:23 Milli Sporcu Buket Kaya'nın Hayatını Kaybettiği Trafik Kazasında Sanık Tahliye Edildi

    Kayseri'de milli sporcu Buket Kaya'nın hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin hakkında dava açılan otomobil sürücüsü ilk duruşmada tahliye edildi. Sanık, olay günü alkol aldıklarını ve Buket'in aracı kullanamayacağını söylemesi üzerine direksiyona geçtiğini iddia etti. Kazada yaralanan müşteki, R.Ö'den şikayetçi olmadığını belirtti. Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

  • Hizan'da Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    17:21 Hizan'da Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Bitlis'in Hizan ilçesinde Kaymakam Nurhalil Özçelik Başkanlığında düzenlenen 'İlçe Seçim Güvenliği Toplantısı'nda, seçim süresince güvenlik tedbirlerinin alınacağı belirtildi. Toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Burhan Çolak, İlçe Emniyet Müdürü İlker Çınar ve kurum amirleri katıldı.

  • Reyhanlı'da 18 Yıl Önce İşlenen Cinayetin Zanlısı Yakalandı
    17:21 Reyhanlı'da 18 Yıl Önce İşlenen Cinayetin Zanlısı Yakalandı

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, 18 yıl önce bir kişinin öldürülmesiyle ilgili aranan zanlı, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cinayetin zanlısının İ.Y. olduğunu tespit etti ve zanlı, Kırıkhan ilçesindeki konteynerde yakalandı. Zanlı, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: İstanbul'daki para sayma görüntüleriyle ilgili suç duyurusunda bulunduk
    17:18 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: İstanbul'daki para sayma görüntüleriyle ilgili suç duyurusunda bulunduk

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'daki para sayma görüntülerine ilişkin suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Özel, ayrıca yerel seçimlerde aday belirleme sürecini ve İstanbul'daki anket sonuçlarını değerlendirdi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'e adaylıktan çekilme çağrısı yaptı ve sahte pankartlara tepki gösterdi. Ayrıca, Turhan Çömez'in alacağı oy kaybettirmeye yönelik bir oy olduğunu belirtti.

  • Arnavutköy'de 15 aylık oğlunu döverek öldüren baba müebbet hapis cezasına çarptırıldı
    17:18 Arnavutköy'de 15 aylık oğlunu döverek öldüren baba müebbet hapis cezasına çarptırıldı

    Arnavutköy'de 2003 yılında 15 aylık oğlu Armağan'ı döverek ölümüne neden olduktan sonra gizlice gömdüğü iddia edilen baba, 20 yıl sonra hakkında açılan dava sonucunda müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın savunması ve müşteki avukatının talepleri de duruşmada yer aldı.

  • Yusuf Alemdar, Erenler'de seçim çalışmalarını sürdürdü
    17:17 Yusuf Alemdar, Erenler'de seçim çalışmalarını sürdürdü

    Serdivan Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yusuf Alemdar, Erenler ilçesinde seçim çalışmalarını sürdürdü. Alemdar, vatandaşlarla bir araya gelerek onların beklentilerini dinledi ve mahallelerin sorunlarını çözmek için destek sözü verdi. Alemdar'a, Erenler Belediye Başkanı Rahmi Şengül, AK Parti İlçe Başkanı Ömer Barik, MHP İlçe Başkanı Mustafa Tamer ve AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Halit Yaylalı da eşlik etti.


Advertisement