İşte Türk Yardımseverliği: Londralı Türkler Çocuk Hastanesi İçin Bağış Topladı - Son Dakika
Güncel

İşte Türk Yardımseverliği: Londralı Türkler Çocuk Hastanesi İçin Bağış Topladı

İşte Türk Yardımseverliği: Londralı Türkler Çocuk Hastanesi İçin Bağış Topladı

ÇOCUK sağlığı konusunda dünyanın en önemli 'beş' merkezinden biri olan ve çok sayıda Türk çocuğunun da tedavi gördüğü Great Ormond Hastanesi için düzenlenen gecede 7 bin sterlinden fazla bağış toplandı.

21.10.2018 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇOCUK sağlığı konusunda dünyanın en önemli 'beş' merkezinden biri olan ve çok sayıda Türk çocuğunun da tedavi gördüğü Great Ormond Hastanesi için düzenlenen gecede 7 bin sterlinden fazla bağış toplandı. 2016 yılından beri ağır hasta çocuklar ve aileleri için gerekli fonların sağlanmasına katkıda bulunan Tas Şirketler Grubu tarafından düzenlenen geceye Muhammet Cankıran, Semira Dilgil, Savaş Hair, Volkan Savaş, Lambeth Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Doğuş, eşi Raife Aytek, İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Jale Özer, Mustafa Topkaya, Nurfen Özkan ve Yıldız Jasmine Armstrong'un aralarında bulunduğu 100'den fazla iş insanı katıldı. Fetter Lane'deki Tas Restaurant'ta gerçekleştirilen gecede Özlem Darcan, Cem Canpolat, Murat Özbek ve Yılmaz Bayat da geceye emek verdi.

Tas Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Önder Şahan (solda) ve Yönetim Kurulu Üyesi Derviş Şahan.

SUDAN 25, MENÜDEN 75 PENYY

Geceye katılan herkese teşekkür eden Özlem Darcan, "Geçen yıl hedefimiz 25 bin sterlindi, bu yıl daha fazla. Şu an rakam toplamda 20 bini geçti. Geçen yıl iş yerlerimizde satılan her su şişesinden 25 penny bağışlarken bu yıl menüden de 75 penny hastaneye yardım olarak ayrılıyor" dedi. Hastane ile ilgili video sunumunun ardından konuşan ve hastanelerinde ilk kez anne karnındaki bir bebeğe tedavi yapıldığına dikkati çeken menajer Harriet Fairbrother, "Her gün İngiltere'nin dört bir yanından 618 çocuk ve genç insan tedavi için Great Ormond Hastanesi'ne geliyor" dedi.

Özlem Darcan, Azam Mahmudov, Gözde Torun, Naz Aziziova, Cem Canpolat, (arka sıra) Yılmaz Bayat, Özgü Altunbaş, Mesut Özgür, Göhan Mutlu ve Sevgin Gençağaç (soldan-sağa).

ÇOCUK SAĞLIĞI KONUSUNDA DÜNYA LİDERİ

Tas Şirketler Grubu yöneticileri de, 2016 yılndan beri ağır hasta çocuklar ve aileleri için gerekli fonların sağlanmasına katkıda bulunduklarını belirterek "Alanında dünya lideri olan hastanenin bu özelliğinin devam edebilmesi için özellikle yeni veya yenilenmiş binalara, son model cihaz ve birinci sınıf tıbbi araştırmalara ve aile ile hasta desteğinda kullanılmak üzereyardıma ihtiyacı var" dediler.

Özlem Darcan.

AÇIK ARTIRMA VE MÜZİK

Müzisyen Sedat Sarıcı'nın sahne aldığı gecede Didem Atasoy Trio da, Türkçe ve yabancı eserler seslendirdi. Ressam Kaya Mar'ın açık artırma usulü satışa sunulan 'Sahra Çalısı' adlı tablosunu, Baykal Gök, bin 600 sterline satın aldı. İş adamı Önder Şahan'ın özel kolleksiyonundan olan el yapımı Türk halısı da, geceye destek amacıyla iş kadını Raife Aytek tarafından bin 500 sterline alındı.

Harriet Fairbrother.

Ressam Kaya Mar'ın (en sağda) 'Sahra Çalısı' adlı tablosunu açık artırmada Baykal Gök (sağdan ikinci) satın aldı.

Lambeth Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Doğuş'un (sağda) eşi Raife Aytek (sağdan ikinci), geceye destek için el işi halıyı satın aldı.

Ünlü müzisyen ve müzik hocası Sedat Sarıcı.

Didem Atasoy Trio, Türkçe ve yabancı eserler seslendirdi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel İşte Türk Yardımseverliği: Londralı Türkler Çocuk Hastanesi İçin Bağış Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.


Advertisement