İşte Vodafone Arena'daki Ölümün Sebebi - Son Dakika
Spor

İşte Vodafone Arena'daki Ölümün Sebebi

Beşiktaş İnşaat ve Ticaret Genel Müdürü İhsan Coşkun, Vodafone Arena’da boyacı ustası Şahin Aydın’ın elim bir kaza sonucu vefatı ile ilgili, "Biz her işçimizi işe alırken eğitim yaptırırız. Kemeri orada duruyor, bareti orada duruyor.

20.01.2016 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş İnşaat ve Ticaret Genel Müdürü İhsan Coşkun, Vodafone Arena'da boyacı ustası Şahin Aydın'ın elim bir kaza sonucu vefatı ile ilgili, "Biz her işçimizi işe alırken eğitim yaptırırız. Kemeri orada duruyor, bareti orada duruyor. Nasıl oldu bilemiyorum" dedi.

Vodafone Arena Stadı'nın yapımı sürerken, boyacı ustası Şahin Aydın bu sabah saatlerinde elim bir kaza sonucu hayatını kaybetti. Yaşanan kazayla ilgili Beşiktaş İnşaat ve Ticaret Genel Müdürü İhsan Coşkun, BJK TV'ye açıklamalarda bulundu.

"HER ŞEY İHMALLER ZİNCİRİNE DAYALI BİR ŞEYDİR"

İhsan Coşkun, yaptığı açıklamada şu ifadelerini kullandı:

"2013 yılında başladığımız stat inşaatının yaklaşık 3. yılında ilk kez ölümle sonuçlanan bir kazayla karşı karşıya kaldık. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Çok dikkatli bir çalışma içerisindeydik. Bu konuya da önem veriyorduk fakat olmadı. Biz her işçimizi işe alırken eğitim yaptırırız. Bu vefat eden arkadaşımızın da eğitim formu elimizde. Her işçiye iş güvenliği talimatı verilir. İş güvenlikçilerimiz tarafından onlara ne yapması gerektiği anlatılır. İşçimizle ilgili bütün belgeler elimizde var. İşe giriş tarihi, aldığı maaşa kadar. Allah rahmet eylesin, her şey ihmaller zincirine dayalı bir şeydir. Her gün inşaatımızın iş güvenliğindeki eksikler giderilmekte ve yetkililere, buna taşeron firmamızda dahil bilgi verilmektedir. Buradaki en büyük sorumluluk Beşiktaş İnşaat'a aittir. Kişinin çalıştığı ve düştüğü yerde güvenlik telleri vardır. Bunu bilir kişide gördü, gelenler de gördü. Bu güvenlik teli her yerde çekilmektedir ki; işçi çalışırken kemerle kendisini bağlasın diye. Kemeri orada duruyor, bareti orada duruyor. Nasıl oldu bilemiyorum. Sabah yaptığım araştırmada da işçinin çalıştığı firmanın bunları tek tek kontrol ederek de işe gönderildiği ifadesini aldım. Ama nasıl olmuştur; işçi bir an sıkışmıştır, bir şey olmuştur çıkartmış, ayağı kaymış düşmüştür. Bazı yayın organlarında iskeleden düştüğüne dair bilgi geliyor, bunlar yanlış bilgi. Tamamen çalıştığı yer 14\90 kotunda iskeleyle ilgisi olan bir yer değildir. Çalıştığı yerde işçi kendini halata bağlamamış, kemerini çıkarmış nedense. İhmal var mıdır, kimindir? Onu savcılık tespit eder ve bulur. Ölene Allah rahmet eylesin. Ailesine ve tüm Beşiktaş Ailesi'ne baş sağlığı diliyorum. Biz Beşiktaş olarak elimizden gelen her türlü yardımı yapacağız. Başkanımız da üzerinde duruyor, ilgileniyor." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor İşte Vodafone Arena'daki Ölümün Sebebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement