Bahçeli'ye Muhalif İsimler Yeni Parti Kuruyor! Oğan ve Feyzioğlu Partide Olmayacak - Son Dakika
Güncel

Bahçeli'ye Muhalif İsimler Yeni Parti Kuruyor! Oğan ve Feyzioğlu Partide Olmayacak

MHP'den ihraç edilen isimlerin kurmak için harekete geçtiği parti kurulmadan iki fire verdi. İsimleri yeni oluşumda geçen Sinan Oğan ve Metin Feyzioğlu yeni partide olmayacak.

30.06.2017 11:26  Güncelleme: 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP'de muhalif isimlerin olağanüstü kurultay çabalarının mahkeme engeline takılmasının ardından hareketli günler yaşanıyor. Deutsche Welle'den Cengiz Özbek'in haberine göre geçen yıl MHP genel başkanlığına adayken partiden ihraç edilen Prof. Dr. Ümit Özdağ, yeni bir siyasi oluşum kurulması için çalışma halinde olduklarını söyledi.

"AKŞENER İLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ"

Özdağ, yeni parti kurulması için yürütülen süreçte Meral Akşener ile birlikte çalıştıklarını belirterek, "Toplumda böyle bir talep var... Son referandumda da 'Türk milliyetçileri Hayır Diyor' platformu referandumun en etkili, en belirleyici gücü oldu. Tabii ki bu politik güç, çok daha kapsayıcı bir biçimde kendisini siyasette ifade etmek için bir çalışma yapıyor" dedi. Bu partinin sadece MHP'lileri kapsamayacağını söyleyen Özdağ, "Bizim öncülüğümüzde olacak ama sadece MHP'den ayrılanlar bir parti oluşturmuyor. Ama bizim öncülüğümüzde olduğu da açık. Bunun çalışmasını yapıyoruz" diye konuştu.

PARTİDE OĞAN YOK

Özdağ ve Akşener gibi MHP genel başkanlığına aday olduktan sonra ihraç edilen Sinan Oğan ise kurulacak yeni partide yer almayacağını söyledi. Oğan, MHP'de bir "kurultay hesaplaşması" yapılmadan yeni parti fikrinin çok başarılı olmayacağını savundu ve Ekim ayına çekileceğini tahmin ettiği parti kurultayının beklenmesi gerektiğini belirtti. Oğan, "MHP'de kurultayın 18 Mart 2018'den daha erken bir tarihe alınacağını, muhtemelen Ekim 2017 gibi MHP'nin olağan kurultayının erkene alınmış bir şekilde yapılacağını düşünüyoruz. Öncelikle MHP içinde "mücadelenin zorlanması" gerektiğini düşünüyoruz. Kurultaydan bir netice çıkmaz ve Türk milliyetçilerine bütün kapılar kapanırsa" diğer alternatiflerin masaya yatırılıp değerlendirilebilir."

FEYZİOĞLU DA "YOKUM" DEDİ

Öte yandan MHP'nin muhalif isimlerinin kuracağı partiye katılacağı öne sürülen Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ise iddiaları yalanladı. Konuya ilişkin bir yazılı açıklama yapan Feyzioğlu, "Çeşitli basın yayın organlarında yeni bir siyasi partinin kuruluşuyla ilgili olarak adımın geçirildiğini öğrenmiş bulunmaktayım. Siyasi partiler, demokrasinin vazgeçilmezidir. Ancak hukuk kurumlarının tarafsızlıklarının ve bağımsızlıklarının korunması da demokrasi açısından yaşamsal önemdedir. Bu düşünceyle; hiçbir siyasi partinin içindeki rekabetle ilgim olmadığı gibi, yeni bir siyasi partinin oluşumuna dair hiçbir çalışmaya da dahil değilim" dedi.

MHP BAŞKANLIĞI İÇİN ADAY OLACAK

Kurultayda kendisinin de aday olacağını belirten Oğan, "Bizim şu an bütün çalışmalarımız MHP'nin olağan kurultayına yönelik. Biz ve ekip arkadaşlarımız bütün enerjimizi yeni parti veya yeni oluşum yerine MHP'de genel başkanlık mücadelesine vermiş durumdayız" dedi.

"KAPIMIZI ÇALMADILAR"

"Yeni parti çalışması içinde olan arkadaşların, bu konuda bizim kapımızı çalıp bizimle bir istişare yapmadıklarını söyleyebilirim. Bu tür şeyler, istişareyle olacak şeyler" ifadesini kullanan Oğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye "bayrak açmalarına" neden olan gerekçenin de istişare eksikliğini olduğunu hatırlatarak şöyle dedi: "Bizim MHP genel başkanlığına aday olmamızın ve genel başkana karşı bayrak açmamızın en temel sebeplerinden birisi genel merkez yönetiminin istişare etmeden kararları tek başına almasıydı. Şimdi temel gerekçelerimizden biri bu iken, yeni parti gibi çok önemli bir kararın istişare edilmeden alınması ve bu çalışma içine girilmesi, gösteriyor ki yeni parti fikrinin temel sorunu MHP'deki temel ayrılma gerekçemizle aynı: İstişare eksikliği."

BERABER ÇALIŞMIŞLARDI

MHP'de Akşener, Özdağ ve Oğan'ın da aralarında bulunduğu isimler, 16 Nisan referandumu öncesi Genel Başkan Bahçeli'nin AKP ile yaptığı 'Evet' ittifakına karşın, "Türk milliyetçileri 'Hayır' Diyor" adlı platform kapsamında kampanya yürütmüştü.(Kaynak: Hürriyet)

Bahçeli\'ye Muhalif İsimler Yeni Parti Kuruyor! Oğan ve Feyzioğlu Partide Olmayacak

Son Dakika Güncel Bahçeli'ye Muhalif İsimler Yeni Parti Kuruyor! Oğan ve Feyzioğlu Partide Olmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Murat Kurum: İstanbul'un geleceği için karar vereceğiz
    13:03 Murat Kurum: İstanbul'un geleceği için karar vereceğiz

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Küçükçekmece'de düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, İstanbul'un geleceği için karar vereceklerini belirtti. Kurum, deprem çilesinin sona ermesi ve trafik sorununun çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, inanç özgürlüğüne sahip çıkacaklarını ve belediyecilik hizmetlerinden herkesin eşit ve adil şekilde yararlanmasını sağlayacaklarını söyledi. Ayrıca, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapılan çalışmaları anlatarak, İstanbul'u depreme hazır hale getirmek için çaba harcayacaklarını ifade etti.

  • Ali Günvar: Şiir, Bütün Edebi Türlerin Geçerlilik ve Estetik Yapı Kazanması İçin Muhtaç
    13:01 Ali Günvar: Şiir, Bütün Edebi Türlerin Geçerlilik ve Estetik Yapı Kazanması İçin Muhtaç

    Ali Günvar, 'Eyzan', 'Nisyan/Rapsodi', 'Anthropomorphus', 'Soneler' ve 'Çarpık Hüzünler Kantatı' adlı şiir kitaplarına imza atan bir şairdir. Günvar, Türk edebiyatına ve şiire duyduğu ilgiyi ve şiirle ilgili düşüncelerini anlatarak, bütün edebi türlerin geçerlilik ve estetik yapı kazanabilmesi için şiire muhtaç olduğunu belirtmiştir. Şiirin hayatında önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Günvar, şiirin sadece anlaşılmak için değil zevk edilmek için olduğunu vurgulamıştır. Ayrıca, İstanbul'a olan sevgisini şiirlerinde yansıtmaya çalışan Günvar, mitolojiyi kültürel bir malzeme olarak kullanarak bireyi baskılayan yapılarla mücadelesini şiirlerinde somutlaştırmıştır.

  • Elini gaz pedalında unutunca dükkana böyle daldı
    13:00 Elini gaz pedalında unutunca dükkana böyle daldı

    Bursa'da motosikletin üstünde arkadaşıyla konuşan vatandaş, elini gaz pedalında unutunca dükkana daldı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Yaralanan olmazken, kaza iş yerinde bulunan güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

  • Düzce'de Çeltik Kurutma Tesisi Çiftçilere Destek Olacak
    12:59 Düzce'de Çeltik Kurutma Tesisi Çiftçilere Destek Olacak

    Düzce Valiliği İl Özel İdaresi tarafından hibe desteği ile kurulan Çeltik Kurutma Tesisi çiftçilerin hayatını kolaylaştıracak ve maliyetlerini azaltacak. Tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte çeltik üreticilerine büyük kolaylık sağlanacak ve üretim kapasitesi artacak.

  • Milas Belediyesi tarafından düzenlenen 'Çok Katmanlı Doğal ve Kültürel Bir Yaşam Koridoru Olarak Balavca Deresi ve Yakın Çevresi Fikir Projesi Yarışması' sonuçlandı
    12:57 Milas Belediyesi tarafından düzenlenen 'Çok Katmanlı Doğal ve Kültürel Bir Yaşam Koridoru Olarak Balavca Deresi ve Yakın Çevresi Fikir Projesi Yarışması' sonuçlandı

    Milas Belediyesi tarafından düzenlenen 'Çok Katmanlı Doğal ve Kültürel Bir Yaşam Koridoru Olarak Balavca Deresi ve Yakın Çevresi Fikir Projesi Yarışması'nda ödül alan projeler açıklandı. Yarışmaya katılan 26 projeden, 8'i ödüle layık görüldü.

  • Niğde'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    12:56 Niğde'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Niğde'de 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçimi öncesi son tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla Seçim Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, 31 Mart yerel seçimlerinde Niğde genelinde 645 jandarma ve bin 2 polis memuru görevlendirildi. Seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü.

  • Sanatçı Okan Bayülgen:
    12:55 Sanatçı Okan Bayülgen: "Buradan İngiltere'ye giden de topraklarımıza gelen de aynı 'öteki' kaderi paylaşıyor"

    Oyuncu, yönetmen, fotoğrafçı ve komedyen Okan Bayülgen, "Buradan İngiltere'ye giden ya da güneyimizden, güney doğumuzdan bizim topraklarımıza gelenler, aslında ortak bir kaderi paylaşıyor 'öteki' olarak. Biz göç alıyor, sığınmacı alıyoruz, onlara öteki muamelesi yapıyoruz.

  • Isparta'da Yeni Otogar 15 Nisan'da Hizmete Açılıyor
    12:55 Isparta'da Yeni Otogar 15 Nisan'da Hizmete Açılıyor

    Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yaklaşan asker sevkiyatı ve Ramazan Bayramı dolayısıyla yeni otogarın 15 Nisan'da hizmete açılacağını duyurdu. Başdeğirmen, esnaf ve otobüs firması temsilcilerinin taleplerini olumlu karşıladıklarını belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Demre'de vatandaşlarla buluştu
    12:55 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Demre'de vatandaşlarla buluştu

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Demre'de vatandaşlarla buluştu. Akşam geç saatlerinde gerçekleşmesine rağmen meydana sığmayan coşkulu kalabalık, Başkan Muhittin Böcek'e yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Başkan Böcek, Demre'de yapılması gereken çalışmaları ve projeleri anlattı.

  • Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çaybaşı Mahallesi'nde düzenlenen iftarda birlik ve beraberlik vurgusu yaptı
    12:54 Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çaybaşı Mahallesi'nde düzenlenen iftarda birlik ve beraberlik vurgusu yaptı

    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çaybaşı Mahallesi'nde düzenlenen iftarda birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, ayrışmaları aşabileceklerini ve güçlü olduklarını belirtti. İftara çölyak hastaları için glütensiz yemekler de ikram edildi.


Advertisement