İşten çıkarılan arkadaşları için eylem yaptılar - Son Dakika
Güncel

İşten çıkarılan arkadaşları için eylem yaptılar

İşten çıkarılan arkadaşları için eylem yaptılar

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde bir fabrikada sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıkları iddia edilen 3 işçiye destek için sendika üyeleri eylem yaptı.

17.11.2019 12:32  Güncelleme: 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde bir fabrikada sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıkları iddia edilen 3 işçiye destek için sendika üyeleri eylem yaptı.

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrika önünde toplanan Türk Metal Sendikası üyeleri, işten çıkarıldıkları iddia edilen işçilerin yanında olduklarını ifade ettiler. Basın açıklaması yapan Türk Metal Sendikası Eskişehir 1 No'lu Şube Başkanı Orhan Demir, "Bugün buraya emeğinin, alın terinin karşılığını almak için Türk Metal Sendikası çatısı altında toplanan Formplast emekçilerine uygulanan adaletsizliğe, hukuksuzluğa ve sadece sendikaya üye oldukları için işten çıkarılmalara dur demek için geldik. Bizler devletini, milletini, vatanını seven, onun için canını feda eden, evine ekmek götürmek için gecesini gündüzüne katan Türk işçisiyiz. Haksızlığa, baskıya ve zulme asla boyun eğmeyiz. Şunu herkes iyi bilsin ki Türk Metal Sendikası, haksızlığa uğrayan, baskı gören, sendikaya üye oldukları için işten atılan tüm kardeşlerimizin yanındayız. Hiç endişelenmesinler. Yasalar çerçevesinde hukuki anlamda gereken her şey yapılacaktır. Sendikamız ÇSGB'nin yetki belgesini vermek için gerekli yasal çoğunluğu sağlamış bulunmaktayız. Yani bu iş yerinde çalışan kardeşlerimizin yarısından fazlasının sendikamıza üye olmasıyla sendikamız toplu iş sözleşmesi yapmaya hak kazanmıştır. Geride kalan ve hala üye olmayan, üye olmaya çekinen kardeşler sizde bir an önce üye olup arkadaşlarınıza destek olun, gücünüze güç katın" dedi.

Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri fabrika önünden ayrıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İşten çıkarılan arkadaşları için eylem yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement