İstib Başkanı Topuz Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

İstib Başkanı Topuz Açıklaması

"Türkiye, çevresi ateş topuna dönmesine karşın istikrar ve huzur adası gibi parıldıyor" "Başta komşularımız olmak üzere, dünya bize gıptayla bakıyor ama benim kanaatime göre bizler, sahip olduklarımızın değerini yeterince bilemiyoruz"

11.12.2014 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Topuz, çevresinin ateş topuna dönmesine karşın Türkiye'nin istikrar ve huzur adası gibi parladığını belirterek, "Başta komşularımız olmak üzere, dünya bize gıpta ile bakıyor ama benim kanaatime göre bizler, sahip olduklarımızın değerini yeterince bilemiyoruz" dedi.

İSTİB aralık ayı meclis toplantısında konuşan Topuz, dünyanın birçok bölgesinde ama özellikle de İslam coğrafyasında manzaranın son derece üzücü olduğunu söyledi.

Çevresinin ateş topuna dönmesine karşın Türkiye'nin istikrar ve huzur adası gibi parladığını belirten Topuz, şunları kaydetti:

"Başta komşularımız olmak üzere, dünya bize gıpta ile bakıyor ama benim kanaatime göre bizler, sahip olduklarımızın değerini yeterince bilemiyoruz. Her şeyimiz tamam, hiç eksiğimiz yok demiyorum ama lütfen hep beraber elimizi vicdanımıza koyup düşünelim. Neyimiz eksik? Eğer bu soruya verilecek ciddi bir cevabımız yoksa ben diyorum ki halimize şükredelim. Şükrederken de daha iyiye ulaşmak için mücadelemizi sürdürelim. Türkiye, yurt dışı mihraklar tarafından planlanan ve ülke içindeki taşeronlar tarafından yapılan saldırılara bugüne kadar boyun eğmedi, uğradığı onca saldırıya rağmen siyasi ve ekonomik istikrarını korumayı başardı ve bundan sonra da korumaya devam edecek."

"Bizlere düşen, ülkemiz, milletimiz, ailemiz ve bütün insanlık için üretmeye devam etmektir" diyen Topuz, Türkiye'nin ekonomik büyümesini artırarak sürdüreceğini ve dünyanın ilgisini çekmeye devam edeceğini vurguladı.

Topuz, geçen ay Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündeminde "İstanbul Tahkim Merkezi Kanunu" bulunduğunu anımsatarak, komisyondan geçen kanun metninde, tahkim kurulunda ticaret borsalarının bulunmadığına işaret etti.

Girişimleri sonucunda burada ticaret borsalarından bir üyenin de yer alacağına dikkati çeken Topuz, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bir konuyu daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz 2014 yılı borsamız için hızlı bir dönüşüm yılı oldu, bu çerçevede borsamızın gelecek 4 yılına yön verecek stratejik planımızı hazırladık. Borsamızın vizyon ve misyonunu oluşturduk. Geçen ay sonu itibariyle de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) akreditasyon çalışmalarını tamamladık ve 5 yıldızlı borsa olmaya hak kazandık. İnşallah ocak ayında TOBB'da düzenlenecek ödül töreninde akreditasyon belgemizi alacağız."

Topuz, gelecek hafta hazırladıkları "2015 yılı İş Programı ve Bütçesini" kamuoyuyla paylaşacakları bilgisini de verdi.

İSTİB aralık ayı meclis toplantısına İTO eski başkanı Murat Yalçıntaş da katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İstib Başkanı Topuz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement